22 Ιουν 2008

Το ντουέτο της ημέρας: Cher και Beavis & Butthead


Είναι ιδέα μου ή όντως η Σερ το 1965 έμοιαζε πάρα πολύ με τη Δήμητρα Λιάνη (στο μελαχρινό της); Tέλος πάντων, η ουσία είναι ότι εκείνη τη χρονιά, ο σύζυγός της, ο Σόνυ Μπόνο, βρισκόταν σε μεγάλα κέφια και, προφανώς, ζούσε τεράστιο έρωτα για την κατά 11 χρόνια μικρότερη και τότε 21 μόλις ετών Σερ, και κάθισε και της έγραψε το τραγούδι που έγινε εύκολα ο ύμνος της πιο "χαλαρής" από τις κάστες της χίπι γενιάς. Λίγα μπορεί να σχολιάσει ένας ταπεινός Homo Ludens για το εν λόγω κομμάτι, ειδικά απ' τη στιγμή που ο κόσμος της μουσικής όχι μόνο το ασπάσθηκε σαν ένα αποκαλυπτικό δόγμα, αλλά άρχισε να το διασκευάζει σαν τρελλός. Η Έτα Τζέιμς (σόλο), ο Μπάουι με την Μάριαν Φέιθφουλ, ο Τζόι Ραμόν και η Χόλι Μπεθ Βίνσεντ, οι Pretenders με τους UB40, ο Shaggy με την Μέριλ Μπέινμπριτζ, το μεταμόρφωσαν σε μπλουζ, αβάντ γκαρντ, πανκ, ρέγκε, R n' B ύμνο, αλλά είναι η επανεμφάνιση της Σερ το 1993 με παρτενέρ αυτή τη φορά τους Μπίβις και Μπάτχεντ (το καρτούν ντουέτο της κορυφαίας τηλεοπτικής κληρονομιάς που άφησε η δεκαετία του '80) που μας έδωσαν την καλλίτερη εκδοχή του.

Αυτοσαρκαστική για τις προτιμήσεις στα "νέα παιδιά", καυστική για τον επί έξι χρόνια σύζυγό της (πρώτο απ' τους δύο συνολικά και δεύτερο διάσημο, μετά τον Γουόρεν Μπίτι, από τους... εκατοντάδες διάσημους εραστές, incuding Τομ Κρουζ, Βαλ Κίλμερ, Ρέι Λιότα, Ρίκι Μάρτιν, Ματ Ντίλον, Τζιν Σίμονς, Ντέιβιντ Γκέφεν κ.λπ), γοητευτική παρά τα 50 της σχεδόν χρόνια τότε, η Σερ τα "σπάει" παρέα με τους δύο ήρωες της εφηβείας μου. Ναι, δεν είναι ντουέτο, είναι ένα ιδιότυπο τρίο, αλλά πότε σας υποσχέθηκα ότι αυτή η νέα ενότητα θα έχει κανόνες; Το επίθετο του Σόνυ μπερδεύεται στο μυαλό των δύο ηλίθων μεταλλάδων με το όνομα του τραγουδιστή των U2 που τόσο μισούν και η (εύκολη, όπως υπονοείται) κατάκτηση της Σερ από τον Μπάτχεντ είναι στην ουσία η εκδίκησή τους για την ύπαρξη του Ιρλανδού μουσικού.

Στο μεταξύ, ο Σόνυ Μπόνο είχε γίνει πολιτικός και σαϊεντολόγος, έπαιξε σε σοβαρές ταινίες όπως το "Airplane II", είχε κάνει αναρίθμητους γάμους και, πέντε χρόνια μετά την διασκευή που τον έκανε ρόμπα σε όλο τον κόσμο, έσκασε σε μια κατεβασιά με τα σκι του πάνω σε ένα δέντρο για να υποκύψει λίγο μετά στα τραύματά του. Τι υπέροχος τρόπος να πεθάνει κανείς. Εκτός από το "I Got You Babe", έγραψε για την Σερ άλλο ένα από τα πιο αγαπημένα μου love songs όλων των εποχών, το "The Beat Goes On", που με τη σειρά είχε διασκευασθεί πριν καμμιά δεκαπενταετία από τους All Seeing I και ήταν απλά αριστούργημα...

2 σχόλια:

Nikos Fotakis είπε...

Ξέχασες μια πληροφορία για τον Σόνι Μπόνο: έγινε γερουσιαστής και πέρασε το νομοσχέδιο που προστατεύει στην Αμερική τα προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας για 75 χρόνια από τη δημιουργία τους - αντί 50 που είναι στον υπόλοιπο κόσμο. Κι αυτό γιατί έπρεπε κάπως να παραμείνει η φιγούρα του Μίκι Μάους ιδιοκτησία της Disney και να μην τη χρησιμοποιεί ο οποιοσδήποτε.

Homo Ludens είπε...

Τι θα ήταν αυτό το blog χωρίς τις πολύπλευρες γνώσεις σου;