12 Μαΐ 2013

10 τραγούδια για τις μαμάδες



Από βαθιά συναισθηματικά (σε βαθμό χειμάρρου δακρύων), ως προκλητικά ερωτικά (σε βαθμό «της μάνας σου») με όλη τη γκάμα να φιλοξενείται στο ενδιάμεσο (υπερπροστατευτικές, αυστηρές, γλυκές και λοιπές μαμάδες), τα τραγούδια της λίστας μας αποτελούν το ιδανικό soundtrack για την Ημέρα της Μητέρας. Διαλέγεις ποιο ταιριάζει στην δική σου και ξεκινάς από εκεί –αλλά προς Θεού, μην αγνοήσεις τα υπόλοιπα, γιατί θα το πούμε στη μαμά σου!



John Lennon - "Mother"
Λέγεται «μητέρα», αλλά πρακτικά μιλά και για τον πατέρα του. Τόσο η Julia, όσο και ο Alf Lennon παράτησαν τον Johnny όταν ήταν παιδάκι. O Alf την έκανε νωρίς από το σπίτι, ενώ η Julia τον παρέδωσε αργότερα στην αδελφή της, και τελικά έφυγε από τη ζωή όταν εκείνος ήταν 17, σε ένα δυστύχημα.



Elvis Presley - "Mama Liked The Roses" 
Αν δεν αντέχεις τις συγκινήσεις, μπορείς να το προσπεράσεις και να πας στο… μεθεπόμενο (γιατί το επόμενο είναι πέντε φορές πιο βαρύ). Ένα από τα πιο συναισθηματικά κομμάτια που είπε ποτέ ο Presley, γεμάτο από αναμνήσεις και δάκρυα.



Lost In The Trees – “Golden Eyelids”
Ολόκληρο το περσινό αριστουργηματικό “A Church That Fits Our Needs” είναι μια ελεγεία για την απώλεια που νιώθει ο ηγέτης των Lost In The Trees, Ari Picker, για τη μητέρα του που αυτοκτόνησε, μην μπορώντας να παλέψει άλλο με τον καρκίνο. Λογικά τα δάκρυα έχουν ήδη ανεβεί στα μάτια σου, οπότε άκου και το κορυφαίο κομμάτι του άλμπουμ, για να φτάσεις στην κορύφωση της συγκίνησης.



Etta James - "Tell Mama"
Όπου ο λατρεμένος της γιος έρχεται να μιλήσει στη μαμά Etta για μια μεγάλη ερωτική απογοήτευση. Η προστατευτική φωνή της James είναι η ιδανικότερη επιλογή για την παρηγοριά. Στην αγκαλιά μιας τέτοιας μαμάς, όλες οι έγνοιες φεύγουν μακριά.



The Shirelles – “Mama Said”
Παρόμοια περίπτωση με της Etta James, αλλά εδώ οι μαμάδες είναι πολλές. Και λέγονται Shirelles. Πολλαπλή η παρηγοριά.



Fountains Of Wayne - "Stacy's Mom"
Την Ημέρα της Μητέρας δεν την γιορτάζουν βέβαια μόνο οι γιοι και οι κόρες. Την γιορτάζουν και όλοι οι MILF lovers…



Scissor Sisters - "Take Your Mama"
Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει το πιο απολαυστικό κομμάτι που έχει ποτέ γραφτεί για τη σχέση που αναπτύσσουν με τις μητέρες τους εκείνα τα αγόρια που τους αρέσουν τα αγόρια. Η ιδέα του να βγεις έξω με τη μαμά σου και την παρέα σου και να λιώσετε στο χορό ως το πρωί είναι ό,τι πιο γλυκό έχει συμπεριληφθεί ποτέ σε ερωτικό τραγούδι.



Joni Mitchell – “Little Green”
Πίσω στα δάκρυα: Μια έφηβη που έχει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, δίνει το παιδί της για υιοθεσία. Η ίδια η Joni ενώθηκε με την κόρη της πολλά χρόνια μετά…



Genesis - "Mama" 
Ένα συγκρότημα που λέγεται Genesis θα έπρεπε να έχει στη λίστα του ένα κομμάτι που να μιλά για μια μητέρα. Είναι απολύτως λογικό.



Sinead O'Connor – “This Ιs Τo Mother You”
To κλείνουμε με κάτι τόσο Sinead και τόσο Ημέρα της Μητέρας, που μας ξαναπιάνουν τα δάκρυα με το πόσο σπουδαίοι είμαστε που σού επιφυλάξαμε τέτοιο φινάλε.

(Γράφτηκε για το Jumping Fish)

Δεν υπάρχουν σχόλια: