23 Απρ 2013

Αλληλούια: Οι Fleetwood Mac επιστρέφουν!


Έχουν περάσει 10 ολόκληρα χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε το “Say You Will” η τελευταία δισκογραφική δουλειά των Fleetwood Mac. Και τότε είχαν περάσει 15 χρόνια από το “The Dance” του 1997. Η μπάντα ψιλοδιαλύθηκε ξανά μετά το “Say You Will”, αλλά απ’ ότι φαίνεται, η μάζωξή της τον τελευταίο καιρό για μια σειρά συναυλιών έφερε και μπόλικο δημιουργικό οίστρο και η τωρινή της σύνθεση κάθισε και ηχογράφησε κάποιο νέο υλικό.

Τουλάχιστον έτσι δήλωσε ο Lindsey Buckingham στην Φιλαδέλφεια το περασμένο Σάββατο, στην πρώτη ζωντανή τους εμφάνιση μετά από καιρό: «Ένα από τα πράγματα που σκεφτήκαμε ότι θα ήταν καλή ιδέα να κάνουμε πριν βγούμε στο δρόμο για την περιοδεία, ήταν να μπούμε στο στούντιο και να ηχογραφήσουμε λίγο νέο υλικό», δήλωσε ο frontman του θρυλικού γκρουπ και στη συνέχεια οι Fleetwood Mac έπαιξαν για πρώτη φορά το “Sad Angel”.




To ποιοι ακριβώς είναι οι νέοι Fleetwood Mac –μια μπάντα, διάσημη και για τις άπειρες αλλαγές στην σύνθεσή της– δεν είναι σαφές, καθώς ίσως οι φανατικοί της φίλοι να ακούσουν σύντομα πολύ ευχάριστα νέα. Η Christine McVie, που αποχώρησε όχι μόνο από τους Fleetwood Mac, αλλά γενικά από την ενεργό δράση, το 1998, υποσχέθηκε ότι θα ανεβεί στη σκηνή μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ, όταν η περιοδεία του φτάσει στο Λονδίνο. Κυριακή κοντή γιορτή, δηλαδή, αφού για τις 24, 25 και 27 Σεπτεμβρίου φέτος, η O2 Arena είναι κλεισμένη για τις reunion συναυλίες των Fleetwood Mac.

(Γράφτηκε για το Jumping Fish)

Δεν υπάρχουν σχόλια: