19 Απρ 2013

Twitter #Music: Τ'είν'τούτο πάλι;



Υπήρχε αρκετή συζήτηση από την περασμένη εβδομάδα. Στις διαθέσεις του Twitter, μαθαίναμε, ήταν να παρουσιάσει την δική του μουσική υπηρεσία. Προφανώς έχουν καταλάβει πόσο σημαντικό εργαλείο για τον επηρεασμό εν όψει Blogovision είναι το social medium τους και είπαν να το κάνουν λίγο πιο εύκολο. Οι φήμες μιλούσαν για λανσάρισμα της νέας υπηρεσίας πάνω στο Coachella, για να δημιουργηθεί περισσότερος ντόρος. Αλλά το Σαββατοκύριακο πέρασε και δεν ακούσαμε κανένα νέο. Ούτε καν πώς θα το λένε.

Και ξαφνικά, το μεσημέρι της Πέμπτης, 18 Απριλίου, ένα νέο app προσγειώθηκε στο iTunes με το τόσο απλό όνομα “Twitter #Music”. Τι είν’ τούτο πάλι; Είναι ένα app που στην ουσία δημιουργεί μια playlist, βασισμένη στα τραγούδια που ποστάρουν όσοι ακολουθείς. Τα τραγούδια στριμάρονται από τρεις διαφορετικές πηγές: Από το iTunes, το Spotify και το Rdio. Αν είσαι συνδρομητής σε ένα από τα δύο τελευταία, ακούς ολόκληρο το κομμάτι, αλλιώς μένεις με το preview α λα iTunes.

Σύμφωνα με το Twitter, αυτό δεν είναι όλο. Στο Δελτίο Τύπου που συνόδευσε την εμφάνιση του app κάνει λόγο για συνδρομητικές υπηρεσίες που σύντομα θα πλαισιώσουν αυτό το πρώτο, φτωχό βήμα της εταιρείας προς τον κόσμο της μουσικής.

Στο μεταξύ, οι πρώτες αντιδράσεις του κοινού είναι… μηδενικές, αφού, όπως φαίνεται, το app δυσκολεύεται ακόμη να βρει τα τραγούδια όσων κάνεις follow και να τα παίξει (παιδικές ασθένειες), ενώ κι εμείς δεν μπορούμε να πούμε την γνώμη μας γιατί το Twitter #Music δεν είναι ακόμη διαθέσιμο στην ελληνική αγορά. Αλλά θα επανέλθουμε (σιγά μην το αφήσουμε).

(Γράφτηκε για το Jumping Fish)

Δεν υπάρχουν σχόλια: