4 Νοε 2008

Πράγματα που έμαθα βλέποντας τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο στην "Ανατροπή"


  1. Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος είναι παντρεμένος - δεν θα το έπαιρνα είδηση, αν ο σκηνοθέτης δεν έκανε συνέχεια κοντινά στη βέρα του.
  2. Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος είναι εκνευρισμένος - προς στιγμήν φοβήθηκα ότι θα βγει το χέρι του από την οθόνη και θα με χαστουκίσει.
  3. Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος έχει χαρτιά - και δεν φοβάται να τα ξεφυλλίσει.
  4. Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος έχει γίνει αηδιαστικά πλούσιος δουλεύοντας είκοσι χρόνια στη δημοσιογραφία - έχω περάσει τα μισά της διαδρομής και δεν έχω στο όνομά μου ούτε τούβλο (που σημαίνει ότι κάτι κάνω λάθος)
  5. Ο Κώστας Καραμανλής είναι ο μακροβιότερος ηγέτης της "Νέας Δημοκρατίας"
*ΝΤΟΙΝΝΝΓΚ!!!*
Αυτό δεν το είχα συνειδητοποιήσει. Αμέσως έτρεξα να το ψάξω. Τωόντι, μέχρι στιγμής το κόμμα είχε τους εξής αρχηγούς:
  • Κωνσταντίνος -"εθνάρχης"- Καραμανλής (1974-1980): έξι χρόνια αρχηγός
  • Γεωργιος Ράλλης (1980-1981): ένα χρόνο (και κάτι) αρχηγός
  • Ευάγγελος Αβέρωφ (1981-1984): τρία χρόνια αρχηγός
  • Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (1984-1993): εννέα χρόνια αρχηγός
  • Μιλτιάδης Έβερτ (1993-1997): τέσσερα χρόνια αρχηγός
  • Κώστας Καραμανλής (1997-σήμερα): ΕΝΤΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΧΗΓΟΣ (and counting)
Ανεξαρτήτως αν συμπαθεί κανείς ή όχι τους προκατόχους του - και προσωπικά μου είναι όλοι (πλην του Ράλλη) αντιπαθέστατοι - δεν μπορεί παρά να παραδεχτεί ότι ήταν όλοι τους σημαντικότεροι πολιτικοί από τον σημερινό αρχηγό του κόμματος. Ακόμη και ο Έβερτ είχε μια υποτυπώδη πολιτική σκέψη. Ποια άλλη απόδειξη χρειάζεται κανείς για να καταλάβει ότι τα πολιτικά μας ήθη έχουν περάσει πια σε μια άλλη σουρρεαλιστική διάσταση;

5 σχόλια:

Stratos Bacalis είπε...

Πώς άντεξες να παρακολουθήσεις δύο από τα μεγαλύτερα καθάρματα του χώρου να κουβεντιάζουν τόση ώρα? Εύγε για την υπομονή σου.

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνώ απόλυτα με αυτό που έγραψες για τις πολιτικές προσωπικότητες. Ο Κώστας Καραμανλής είναι σπουδάια πολιτική φυσιογνωμία γι αυτό άλλωστε είναι και τόσο δημοφιλής.

Homo Ludens είπε...

@ sandman: Από τα καλλίτερα σχόλια που έχουν γίνει ποτέ σε αυτό εδώ το blog.

@ effou: Δηλαδή, για να καταλάβω, η φοιτητιώσα νεολαία (αυτό δεν είστε, αν βγάζετε "το διασημότερο online νεανικό περιοδικό", όπως διατείνεστε) πιστεύει ότι για να γίνει κάποιος πολιτικός δημοφιλής, χρειάζεται να είναι σπουδαία πολιτική φυσιογνωμία; Αν πραγματικά το πιστεύετε, αρχίζω κι εγώ να ανησυχώ πραγματικά για την πορεία ετούτου του τόπου...

kostasK είπε...

Είσαι εμπαθής και ΜΕ αρέσεις :)

Nikos Fotakis είπε...

Νομίζω ότι αν οι "Monty Python" έκαναν σήμερα μια επανασύνδεση, η παράστασή τους θα είχε τον τίτλο: "Ο Κώστας Καραμανλής είναι σπουδαία πολιτική φυσιογνωμία (γι' αυτό άλλωστε είναι και τόσο δημοφιλής)"