8 Οκτ 2007

Το "Μεταλλουργείο" της Δευτέρας: 1. Οι συστάσεις

Επειδή πολλοί από τους παραδοσιακούς αναγνώστες του "Πο Πο Culture!" συχνά μού εκφράζουν την δυσφορία τους για το συνεχές κιθαριστικό σφυροκόπημα του μακαρίτη του Django, πήρα την απόφαση να εγκαινιάσω μια νέα στήλη μέσα στο blog, που θα απαντά στα σαββατοκυριακάτικα posts του zelig - Νίκου Φωτάκη, με ακόμη πιο ανελέητες κιθαροκαταστάσεις. Ποια καλλίτερη μέρα για να το κάνω από την Δευτέρα; Την "τσαγκαροδευτέρα", που μας λέγανε παλιά στο σχολείο, τη μέρα που βαριέσαι να δουλέψεις και που θες να τα ξύσεις, αλλά να τα ξύσεις δημιουργικά. Και ποιος καλλίτερος τρόπος να εξαφανίσεις έναν βιρτουόζο κιθαρίστα από το να καλέσεις σε βοήθειά σου τους κορυφαίους στον κόσμο; Κορυφαίους σε ταχύτητα, δύναμη, όγκο... Κατά το θρυλικό "Θέατρο της Δευτέρας", λοιπόν, κάθε Δευτέρα θα απολαμβάνετε από αυτόν εδώ το χώρο και το "Μεταλλουργείο της Δευτέρας". Δυστυχώς, το πρώτο κομμάτι της στήλης θα ανεβεί αργότερα απόψε, διότι ναι μεν είναι "τσαγκαροδευτέρα" σήμερα, αλλά στο δικό μου τσαγκάρικο (δεν σας λέω ακόμη ποιο είναι -και μου κάνει εντύπωση που το mediablog που βιάστηκε να χλευάσει μια παλιότερη διάψευσή μου δεν το αποκαλύπτει) έχει πλακώσει πολλή δουλειά. Αργότερα απόψε, λοιπόν, με φωτογραφίες και downloads που θα στείλουν τον Django Reinhardt στη λήθη μια για πάντα!

UPDATE:
Ό,τι διαβάσετε από εδώ και κάτω είναι γραμμένο μετά το ντελίριο παπαρολογίας διαφόρων αγαπητών συναδέλφων από τον χώρο των περιοδικών και αναφέρεται αποκλειστικά σ' αυτό που θα καθιερωθεί ως το "νέο μαύρο" της ελληνικής blogόσφαιρας: Το "Μεταλλουργείο" της Δευτέρας. Ήδη ο zelig έχει προλάβει να ρίξει τη νέα στήλη από την κορυφή της σελίδας και να χαρακτηρίσει "καφρίλες" αυτά που θα ποστάρω. Δεν είχα σκοπό να το παίξω κάφρος, αλλά μετά από αυτή την πρόκληση δεν μπορώ παρά να αποδείξω ότι είναι μια ιδιότητα που πολύ εύκολα μπορώ να χρησιμοποιήσω αν χρειαστεί... Αλλά πρώτα θα σας γυρίσω πίσω στα 1986.


Είναι η χρονιά που οι Helloween, μια τρελλοπαρέα Γερμανών μεταλλάδων, κυκλοφορεί το πρώτο της πλήρες άλμπουμ (ένα χρόνο πριν είχαν βγάλει το mini-LP -τι έννοια κι αυτή!- αποκάλυψη με το όνομά τους), το τιτλοφορεί "Walls of Jericho" και στην ουσία κάνει τον όρο "power metal" γνωστό σε όλον τον κόσμο, συνδυάζοντας τις επιρροές της από Iron Maiden και Judas Priest με μια σχεδόν σεληνιασμένη διάθεση να αποδείξει ότι οι κιθάρες της είναι οι πιο γερές στον κόσμο και δεν πρόκειται να χαλάσουν όσο γρήγορα και με όση μανία τις γρατζουνά. Ο δίσκος αποθεώνεται κυρίως από τους οπαδούς της thrash σκηνής και ο συνθέτης-κιθαρίστας-τραγουδιστής Κάι Χάνσεν (22 εών τότε) θεωρείται ξαφνικά το παιδί-θαύμα του ευρωπαϊκού heavy metal.

Μόνο που με την περίπτωση Χάνσεν υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα. Ο Κάι δεν ξέρει και κυρίως δεν μπορεί να τραγουδήσει. Οι συνθέσεις του, βέβαια, είναι τέτοιες που τα φάλτσα του και τα ξελαρυγγιάσματά του περνάνε σε δεύτερο πλάνο (ειδικά στο καλοδουλεμένο για τα τότε δεδομένα άλμπουμ), αλλά τα live του γκρουπ είναι -ιδωμένα 20 χρόνια μετά με τη σοβαρότητα ενός 30something που δουλεύει στην Καθημερινή, χαχαχα- μια σκέτη κωμωδία, ένας εφιάλτης για τα αυτιά του μέσου ακροατή, ένα γκροτέσκο πανηγύρι που μόνο οι απόλυτοι κάφροι της εποχής μπορούν να παρακολουθήσουν. Μια γερή δόση καφρίλας, λοιπόν, σας χαρίζω παρακάτω (αξίζει να την συγκρίνετε και με την studio εκτέλεση του ίδιου κομματιού), από μια εμφάνιση του γκρουπ στην Ολλανδία το 1986. Φυσικά, το κομμάτι που διάλεξα είναι το "Heavy Metal (is the law)", απλώς για να κάνω σαφές το τι πρεσβεύει και σε τι Θεό πιστεύει η νέα στήλη του "Πο Πο Culture". Για την ιστορία, από το επόμενο άλμπουμ των Helloween, το συγκρότημα προσέλαβε κανονικό τραγουδιστή και ακολούθησαν πολλά και σημαντικά, αλλά γι' αυτά θα ακολουθήσει άλλο post, εν ευθέτω χρόνο. Προς το παρόν, απολαύστε την καφρίλα:



21 σχόλια:

Αθήναιος είπε...

Θες να το αποκαλύψω εγώ; Δεν έχω πρόβλημα...εξάλλου ο Αθήναιος είναι zeligός :-Ρ

Nikos Zachariadis είπε...

Ρε Χριστόπουλε, ακόμα δεν πήγες καλά-καλά στο «Καθημερινάδικο» και άρχισες να χρησιμοποιείς όρους αντάξιους ενός Νέστορα Μάτσα! Ακου «τσαγκαροδευτέρα»! Ακου «κιθαροκαταστάσεις»!!! Πώς σου ξέφυγε το «μου τη σπάει», το «είναι φάση» και οι άλλες εκφράσεις που δοξάστηκαν στο «Οταν οι ρόδες χορεύουν» και στα «Τσακάλια» του κυρ Γιάννη Δαλιανίδη;

Nikos Fotakis είπε...

Επίσης, δεν έχει γεννηθεί ακόμα ο άνθρωπος που θα αποκαλέσει τα αρπίσματα του Django "σφυροκόπημα" - για να μην αναφερθώ στην απειλή περί "λήθης"!

Nikos Fotakis είπε...

Επίσης, τώρα που ανέβηκε η επισκεψιμότητα του blog, χωρίς να χρειαστεί να κλέψουμε τράπεζα ή να ξυλοκοπήσουμε τις γυναίκες μας, δεν θα έπρεπε να εκταμιεύσουμε την επιτυχία με κανένα πιο αιχμηρό πολιτικοκοινωνικό postq; Λέω τώρα...

Αθήναιος είπε...

Αμέσως εσύ, μην και δεν δείξεις ότι υποστηρίζεις Γιωργάκη.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε zelig,
καταρχήν καλή επιτυχία στο Gentlemans'
κατά δεύτερον δεν θελήσαμε να χλευάσουμε κανένα. Δυστυχώς όμως οι πρακτικές Λάλα είναι γνωστές και ήδη εμφανείς στο παλιό σας μαγαζί.
Ελπίζω την όποια όχληση να την αναπληρώσαμε με τους "πελάτες" που ανακάλυψαν το ομολογουμένως πολύ καλό κι ενδιαφέρον blog σας.

Nikos Fotakis είπε...

Αγαπητέ Αθήναιε,
πόθεν τεκμαίρεται ότι στηρίζω Γιωργάκη; Δέχομαι ότι έχουμε κάποια κοινά με τον ηγέτη της σοσιαλιστικής διεθνούς - το ότι συχνάζουμε στο Half Note, π.χ., ή ότι μας αρέσει να φοράμε κοτλέ σακάκια με μπαλώματα στους αγκώνες και κασκόλ το Δεκέμβρη...
Αλλά πέραν τούτου ουδέν. Είναι γνωστό ότι είμαι ένας ενοχικός νεοφιλελεύθερος που ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ...

Nikos Fotakis είπε...

Αγαπητό mediablog
Μας μπέρδεψες - αλλά δεν φταις, αυτά συμβαίνουν στα blog με δύο υπογραφές.
Ο Homo Ludens είναι εκείνος ο χεβιμεταλάς που χρειάζεται τις ευχές σας στη νέα του θέση στο "Gentlemen's τάδε".
Ο (υπογράφων) Zelig είναι ο άλλος που του έφαγε τη θέση στο Big Fish, και που γυρίζει τώρα στους ορόφους του Θέματος με ένα φλιτ, αναζητώντας τα στελέχη του Λάλα. Δεν καταλαβαίνω σε ποιες "εμφανείς" πρακτικές αναφέρεστε.
Εμείς ένα πεντοχίλιαρο βενζίνη βάζαμε και πριν, ένα πεντοχίλιαρο βάζουμε και τώρα.

Homo Ludens είπε...

@ Αθήναιος: Ακόμη περιμένω εκείνη την επίσκεψη...
@ Forrest: Η internetική σου νεκρανάσταση αποτελεί το μεγαλύτερο επίτευγμα του Mediablog από συστάσεώς του! Έστω κι αν χρειάστηκε να τους τσιγκλίσουμε λιγάκι κι εμείς από εδώ. Τώρα που είδανε τη φάτσα σου σ' αυτό το blog, θα αρχίσουν και νέες θεωρίες συνομωσίας. Ήδη διαβάζω το επόμενο ειδησάριο: "Στο blog των υφιστάμενών του Φωτάκη και Χριστόπουλου εμφανίστηκε ο Νίκος Ζαχαριάδης, προσπαθώντας να διαψεύσει τις φήμες που φέρνουν το Θανάση Λάλα και το επιτελείο του να έχουν καταλάβει το γωνιακό γραφείο της Αποστόλου Παύλου 6 και να τρώνε ψητές τις δύο κότες που μέχρι προσφάτως στόλιζαν την βιομηχανική βιβλιοθήκη από ράφια ντέξιον πάνω στο κόκκινο α λα Λίβερπουλ τούβλο". Επίσης, ο μεγάλος Νέστορας Μάτσας έγραφε στην Εστία και όχι στην Καθημερινή. Από την άλλη, ομολογώ ότι η γλώσσα μου γύρισε ξαφνικά πίσω στα 80s, αλλά αυτό συνέβη επειδή εγκαινιάζω τη χεβιμεταλλική στήλη του blog και επειδή τα 80s είναι τόσο της μόδας. Τόσο "ιν" δικέ μου!
@ zelig: Όλη μέρα παραπονιόμουν ότι είχαμε μόνο επισκέψεις και κανένα σχόλιο και με το που πήγα να παίξω λίγη μπάλα (χαχαχα, νομίζατε ότι δούλευα κορόιδα;) πλακώσανε όλα μαζί! Ποιος πούστης σας το σφύριξε ότι ήμουν απών και δεν μπορούσα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, μου λέτε;
@ mediablog: Ευχαριστούμε για το link και το νέο ρεκόρ επισκέψεων. Επιφυλλασσόμεθα για διαρροή περαιτέρω πληροφοριών από το μετεγγραφικό μέτωπο... (ή και από το δικαστικό!)

Bitch Girl είπε...

Helloween...τώρα εξηγούνται όλα, μετά από τέτοια παιδική ηλικία, πως να μη γίνει κανείς φαν της Bjork :Ρ χε :)

Nikos Fotakis είπε...

Με κάλυψε το bitch girl - για να μην παίρνω ξαφνικά τηλέφωνο τους συμμαθητές μου από το γυμνάσιο, που είχαν τους helloween για θεούς... θύμισέ μου σε παρακαλώ το όνομα του καινούριου τραγουδιστή.
υγ. σου άρεσαν και οι gamma ray;

Homo Ludens είπε...

@ bitch girl: Το ότι αυτοσαρκάζομαι δεν θα έπρεπε να σε οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι δεν έχω μουσική παιδεία και μουσικό συναίσθημα. Χε χε. Η Bjork είναι Θεά. Μην τα ξαναλέμε.Όπως Θεοί υπήρξαν και οι Helloween από το '86 μέχρι το '88.
@ zelig: Αυτό με τους Gamma Ray ήταν ανούσιο namedropping και ένδειξη βιασύνης (ή ασχετοσύνης). Όπως ένδειξη βιασύνης είναι το να ζητάς το όνομα του Μάικλ Κίσκε (του τραγουδιστή που διαδέχτηκε τον Κάι Χάνσεν). Είπαμε, όλα θα απαντηθούν σε επόμενο post για τους Helloween.

Ovelikios είπε...

Δικέ μου, αφασία το blog σου, καράφλιασα μιλάμε με τα σχόλια.

Σταμάτης Γ.

Homo Ludens είπε...

Κύριε Γονίδη μου, εσείς;

Ovelikios είπε...

Έ-χω μπλογκιάαασει μαζί σου/σε κάθε ποστάκι/σε κάθε σου λέξη...

Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να είναι κάποιος και δημοσιογράφος και μπλόγκερ. Αν τα μπλογκ για τη δημοσιογραφία είναι ότι και το 5Χ5 για τον Καραπιάλη (καλά, θα βρω καλύτερη παρομοίωση) τότε τι κάνει ένας υψηλόβαθμος συντακτης στο δικτυακό αντίστοιχο του καφενείου του χωριού?

Το ότι τα καταφέρνεις, ωστόσο, φάνηκε από την ευκολία με την οποία πέταξες τον Ζαχαριάδη έξω από την μπλογκόσφαιρα. Αποσύρθηκε από το στίβο αμαχητί. Ελπίζω σε επτά χρόνια να μην αποκαλυφθεί ότι χρησιμοποιούσες απαγορευμένες ουσίες και σου ζητηθεί να επιστρέψεις τα μετάλλια.

Υ.Γ
Η Θάνου άραγε έχει μπλογκ?

Homo Ludens είπε...

@ ovelikios: Το γεγονός ότι παλεύουμε μισό χρόνο τώρα και μόλις χθες καταφέραμε να περάσουμε τις 500 επισκέψεις (χάρη στο link του mediablog) αποδεικνύει περίτρανα ότι η υποψία που όλοι έχουμε μέσα μας, αλλά κανείς δεν τολμά να εκφράσει, ισχύει και παραϊσχύει: Τα blogs γράφονται, διαβάζονται και αφορούν ΜΟΝΟ δημοσιογράφους... Γι' αυτό και είναι όλα ανώνυμα, για να μπορεί ο καθένας μας μετά να βρίζει όλους τους υπόλοιπους.
Ο Ζαχαριάδης αποσύρθηκε λόγω ηλικίας. Προτίμησε την κατηγορία Βετεράνων όπου μπορεί να κάνει και παγκόσμιο ρεκόρ. Σαν τον Βασίλη Μαγγανά, ένα πράγμα.

Nikos Fotakis είπε...

Ήξερα ότι υπάρχει κάποια ευαίσθητη χορδή στο θέμα Helloween - Gamma Ray, αλλά δεν φανταζόμουν ότι θα τσιμπούσες τόσα χρόνια μετά, κοτζάμ άντρας!
Στ' αλήθεια δεν θυμάμαι όμως, όλα αυτά τα πέρασα ξώφαλτσα...

Nikos Zachariadis είπε...

Μη λέτε τη λέξη «Ζαχαριάδης» ρε! Θα νομίζουν οι mediablogικοί ότι είμαι ο Λάλας μεταμφιεσμένος! Οσο για τους λόγους απόσυρσής μου από την blogoδιάρροια: Μαλάκας είμαι να έχω το alter ego μου, να γράφει δωρεάν και με ψευδώνυμο, αυτά που εγώ πληρώνομαι να γράφω επώνυμα; Αυτό είναι αθέμιτος αυτοανταγωνισμός. Είναι σα να υποχρεώνεις ένα γυναικολόγο να γράφει κριτική για το έργο «αιδοίων μονόλογοι» και μάλιστα χωρίς να πληρώνεται!

Giannis P. είπε...

A ρε Heavy Metal που θέλετε :) :)

rockordie είπε...

Μεταλουργείο είχε και η ΕΤ3 (πριν από χρόνια) ψάξτε κάτι πιο πρωτότυπο, απ'ότι διαβάσω έμπνευση έχετε.

Ανώνυμος είπε...

Quiz για χοντρά γέλια και όχι μόνο για Πασόκους:


Ο Λαλιώτης τι σχέση έχει με τον Λαμπράκη;
1. Του κουβαλάει τις βαλίτσες.
2. Είναι φίλοι από χρόνια.
3. Ο ένας λέει και ο άλλος επαναλαμβάνει.
4. Δεν μπορώ να αποκαλύψω την ιδιαίτερη σχέση τους.


Ο Γ.Παπανδρέου θα επανεκλεγεί Πρόεδρος του Πασόκ;
1. Ναι, θα κάνει περίπατο αν σκοτώσει τον χοντρό.
2. Ναι, τα ψηφοδέλτια βρίσκονται ήδη μέσα στην κάλπη.
3. Όχι, θα τον λιώσει ο χοντρός πέφτοντας πάνω του.
4. Εύκολα, το μαγαζί είναι δικό του.


Ο Ε.Βενιζέλος θα καταφέρει να αρπάξει την καρέκλα του Γιωργάκη;
1. Ναι, θα την βουτήξει ο Νεονάκης και θα του την δώσει.
2. Ναι, αφού πρώτα τον ισοπεδώσει με την κοιλιά του.
3. Όχι, ο Γιωργάκης έχει αλυσοδεθεί πάνω της.
4. Όχι, την έχει κρύψει η Μάργκαρετ στο Καστρί.


Μετρήστε ελεύθερα την μαλακία που δέρνει το Πασόκ:
1. Είναι αδύνατον να μετρηθεί κάτι απροσμέτρητο.
2. Για να μετρήσω τέτοια μαλακία πρέπει να είμαι και εγώ μαλάκας, άστο.
3. Για ποιά μαλακία μιλάς, δεν υπάρχει (Πασόκ).
4. Δεν είναι μαλακία, είναι δώρο θεού.


Ο Βενιζέλος είναι γεννημένος για πρωθυπουργός;
1. Έτσι του είπαν οι νταβατζήδες και το πίστεψε.
2. Έτσι είπε στους νταβατζήδες και αυτοί τον πίστεψαν.
3. Όχι, μόνο για λατζέρης.
4. Φυσικά, αφού λέγεται Βενιζέλος.


Ο Γιώργος θα καταφέρει να γίνει ποτέ πρωθυπουργός;
1. Ναι, αν πέσει ατομική βόμβα στο Μαξίμου.
2. Ναι, του το'πε και η μαμά του.
3. Φυσικά, αν πάθουμε όλοι παράκρουση.
4. Εννοείται, είναι γιος του Ανδρέα.


Τι θα κάνετε στις εσωπασοκικές εκλογές της 11ης Νοεμβρίου;
1. Θα φύγω απ' την Ελλάδα.
2. Θα αυτοκτονήσω.
3. Θα ψηφίσω Πάγκαλο.
4. Θα γίνω ΝΔ


Πότε θα ξαναγίνει το Πασόκ κυβέρνηση;
1. Σε 22 χρόνια.
2. Σε 30 χρόνια.
3. Ποιό Πασόκ απ' τα δύο;
4. Ποτέ, θα διαλυθεί.


Τι ψηφίσατε στις βουλευτικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007;
1. ΝΔ γιατί είμαι εκ γενετής καθυστερημένος.
2. Πασόκ γιατί δεν πήγα ούτε Νηπιαγωγείο.
3. Σύριζα γιατί μου αρέσουν οι "ιδιαιτερότητες".
4. Ήθελα να ρίξω ΚΚΕ, αλλά κατά λάθος ψήφισα ΛΑΟΣ, δεν είναι τα ίδια σκατά έτσι και αλλιώς;


ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΟΥΡΗΘΕΙΣ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ

ΦΤΙΑΞΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΤΟΙΑ QUIZ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΟΥ

ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΜΑΚΡΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ
ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΡΑΣΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΕΜΠΡΟΣ ΦΤΙΑΞΤΕ QUIZ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ