25 Οκτ 2007

Rock 'n' Roll

Μου την είπε ο Homo Ludens που δεν γράφω. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω για τι να γράψω. Η επικαιρότητα δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Δεν υπάρχει περίπτωση ας πούμε να γράψω για την εβδομάδα μόδας. Το μόνο που μ' ενδιαφέρει όταν τελειώνει η μέρα είναι να γυρνάω σπίτι, να περνάω λίγο quality time με τη γυναίκα της ζωής μου, να βλέπω κανένα φίλο και να παραδίνομαι στην αγκαλιά τραγουδιών που αγαπάω.

Για κάποιο λόγο τελευταία, στο Ipod του μυαλού μου έχει κολλήσει το Rocket '88 του Jackie Brenston, που είναι, ως γνωστόν, το πρώτο rock'n'roll τραγούδι - ή το κομμάτι που γέννησε το rock'n'roll (διαλέξτε τη διατύπωση που προτιμάτε). Νομίζω ότι είναι καλή γέφυρα ανάμεσα στους Motorhead και τον Django που θα έρθει αύριο. Και είναι καλό μάθημα ιστορίας για ανθρώπους όπως η νεαρή συνάδελφος που με κοιτούσε με βλέμμα που έλεγε: "τι εννοείς το πρώτο rock'n'roll; δεν υπήρχε πάντα το rock'n'roll.

Στη φωτογραφία, το αυτοκίνητο για το οποίο μιλά το τραγούδι. Γιατί, θα μπορούσε να μιλά για οτιδήποτε άλλο ένα πρωτοροκενρόλ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: