23 Οκτ 2007

Το "Μεταλλουργείο" άργησε μια μέρα (Ήταν στις κούρσες)

Η "μια μέρα στις κούρσες" μου ήταν φυσικά η Κυριακή. Αλλά ήταν τέτοια η επίδραση του άθλου του Κίμι Ραϊκκόνεν, που και η Δευτέρα πήγε χαμένη, όσον αφορά στο "Μεταλλουργείο", αφού αδυνατούσα να βρω τρόπο να συνδέσω το χέβι μέταλ με τον Φινλανδό. Τελικά τα κατάφερα. Η σχέση του Λέμι των Motorhead με τον Κίμι της Ferrari είναι περισσότερο από προφανής -και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μου πήρε τόσο καιρό να το πάρω είδηση:

1. Και των δύο τα ονόματα είναι δισύλλαβα και τελειώνουν σε "-μι".

2. Ο Κίμι ασχολείται με τα motor sports, ο Λέμι με τους Motorhead. Κοινώς, με "motors".

3. H νούμερο 1 επιτυχία των Motorhead του Λέμι είναι το "The Ace of Spades" ("Ο Άσσος Σπαθί"). Ο Κίμι Ραικκόνεν θεωρείται "Άσσος του Βολάν", κέρδισε το πρωτάθλημα "με το σπαθί του" και του χρόνου το αυτοκίνητό του θα τρέχει με το νούμερο 1 τυπωμένο στην μύτη του.

4. Τέλος, και οι δύο αποτελούν ζωντανούς θρύλους στο είδος τους. Ωστόσο και οι δύο με αφήνουν παντελώς αδιάφορο. Ποτέ δεν συμπάθησα την ψυχρή οδήγηση και εν γένει συμπεριφορά του ακοινώνητου Κίμι και ποτέ δεν ενθουσιάστηκα με την αγριοφωνάρα και την μπίχλα του Λέμι. Κοινώς, θα προτιμούσα να πάρει το πρωτάθλημα ο Λιούις Χάμιλτον και να γράψει ιστορία ως "ο πρώτος μαύρος" και ο "πρώτος ρούκι" πρωταθλητής της F1. Έστω, ο αληταράς Αλόνσο, και να έχει ένα σερί τριών τίτλων. Και επίσης, πάντα προτιμούσα τα πιο πομπώδη μεταλλουργήματα των Maiden, των Metallica, των Manowar, των Helloween, των Queensryche, από το ακατέργαστο σκληρό ροκ εν ρολ των Motorhead. Αλλά, επειδή θα ήταν ένα ελλιπές Μεταλλουργείο χωρίς αναφορά στους Motorhead και επειδή θα ήταν ένα ελλιπές "Πο Πο Culture" χωρίς αναφορά στη Formula 1, ετούτο το post κάλυψε -και λόγω έλλειψης χρόνου- τέλεια μια διπλή ανάγκη...

5 σχόλια:

enteka είπε...

απ' τα καλύτερα ήταν ότι και οι δύο τελειώνουν σε -μι - now that's what i call far-fetching.
Εύγε!
:)

Nikos Fotakis είπε...

Τι κομματάρα!
Έχεις και το Acropolis; (διασκευή του Metropolis, προς τιμήν των Ελλήνων φαν)
Θα έκανε καλό συνειρμό με το Rally Acropolis (χε)

Homo Ludens είπε...

@ zelig: «Τι κομματάρα!» Αναφέρεσαι στο «Ace of Spades» ή στο post μου;

Nikos Fotakis είπε...

για να είμαι ειλικρινής, εννοούσα το ace of spades. όχι ότι ο post είναι κακό, αλλά θεωρώ ότι έχεις γράψει και καλύτερα

Nikos Fotakis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.