1 Ιουν 2010

Τα περιοδικά, στον καιρό του ΔΝΤ

Περιοδικό Status. Αριστερά ο Ότο Ρεχάγκελ στο τεύχος Ιουνίου 2008, ένα μήνα πριν το Euro. Δεξιά ο Ότο Ρεχάγκελ στο τεύχος Ιουνίου 2010, ένα μήνα πριν το Mundial. Βρείτε τις διαφορές. Ή μάλλον, μην βρείτε τις διαφορές ανάμεσα στα δύο εξώφυλλα (είναι πολλές). Βρείτε τις μεταξύ του εξωφύλλου του 2010 και της παρακάτω φωτογραφίας από το θέμα του 2008...

Ακριβώς. Η μόνη διαφορά είναι η θεϊκή δουλειά του φωτοσοπά. Η μπάλα έγινε Jabulani, το μπλέιζερ άνοιξε έναν τόνο και το φόντο γύρισε σε λευκό. Όταν δεν έχεις λεφτά για φωτογράφιση, φρόντισε να έχεις καλό αρχείο και καλό φωτοσοπά.

(Εννοείται ότι τα γράφω όλα αυτά από ζήλεια γιατί στο GK που κυκλοφορεί την Κυριακή, με αφιέρωμα στο Μουντιάλ, έχουμε ένα -πιο όμορφο μεν- πιο φτηνιάρικο εξώφυλλο...)

Y.Γ.: Όλα τα λεφτά ο τίτλος - υπονοούμενο του τωρινού Status: "Πάμε σαν άλλοτε!"
Υ.Γ.2: Όπως και νά 'χει, η ανακύκλωση της φωτογραφίας του 2008 είναι προτιμότερη ως concept από αυτό που βουτούσαν όλους τους Έλληνες του εξωτερικού σε μια πισίνα με το κοστούμι κι ένα πούρο στο στόμα.

8 σχόλια:

ασωτος γιος είπε...

in photoshop we trust
koita na deis afta ta entypa exoun pethanei apo kairo alla apla den to xoyn katalavei, sinithos poulane giati exoun kana doraki mazi, vlepe imaco poy vazei diafora
apla lipamai ta paidia poyu tha apolithoun otan klisoun kanonika
giati tha klisoun

Homo Ludens είπε...

@aswtosgios: Σε ευχαριστούμε για την ευχάριστη νότα που πρόσθεσες σ' αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάει ο κλάδος μας.

Michael Sc είπε...

Γιατί τι νομίζεις ότι θα δούμε στο μουντιάλ, Παναγιώτη; Μια από Euro 2008 με ελαφρές παραλλαγές - άλλη μπάλα, ίδιο κοστουμάκι!

Nice catch though. Eίναι πάντα κολακευτικό να ξέρεις ότι σε διαβάζουν τόσο προσεκτικά. Ειδικά ο ανταγωνιστές σου.
:)

ΥΓ. ΄Όσο για τα πούρα μην ψαρώνεις (έχουμε πολλά γιατί δεν καπνίζουμε, κάνουμε υγιεινή ζωή).

Προσωπικά, θεωρώ πιο σημαντικό ότι κανείς δεν πρόβαλλε στα ελληνικά media τον φετινό Οscar winner Λούι Ψυχογιό που το Status έκανε εξώφυλλο (δεν τον γνωρίζανε ίσως;) και ότι για πάρτη του στείλαμε φωτογράφο στο Παρίσι να τον φωτογραφίσει -με πούρο μέσα στην πισίνα του βρε αδελφέ.

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε,
Ευστοχο το σχόλιό σας για το photoshop.
Παρακαλώ όμως να καταγραφεί οτι ο κ. Ρεχάγκελ έχει φωτογραφηθεί και παραχωρήσει αποκλειστική συνέντευξη εντός του τεύχους.
Δεν πρόκειται δηλαδή για ανακύκλωση παλιού θέματος όπως αφήνετε να εννοηθεί.
Σας ευχαριστώ,
Κίμων Φραγκάκης

Homo Ludens είπε...

@ Michael Sc: Ζήλεψα πολύ και την συνέντευξη του Λούι Ψυχογιού. Και σε καμμία περίπτωση δεν αμφισβητώ τα αντανακλαστικά του Status και την ικανότητα / δυνατότητά του να κάνει θέματα ενδιαφέροντα και αποκλειστικά. Απλώς ήθελα να σχολιάσω το concept της φωτογράφισης που επαναλήφθηκε, αν δεν κάνω λάθος μετά από 2 ή 3 τεύχη με παρόμοιο πρόσωπο (Ήταν ο Ντένης Ηλιάδης την πρώτη φορά).

Κίμων Φραγκάκης:  Αγαπητέ κ. διευθυντά του Status,
σε καμμία περίπτωση δεν αφήνω να εννοηθεί ότι πρόκειται για ανακλύκλωση παλαιού θέματος. Γράφω αποκλειστικά για το εξώφυλλο και το επιτείνω μάλιστα με το σχόλιο που έκανα για την φωτογράφιση των Ελλήνων σκηνοθετών του εξωτερικού.

Ξαναλέω επίσης ότι ζήλεψα το εξώφυλλό σας. Στο GK που κυκλοφορεί την Κυριακή -προφανώς λόγω των ιδίων οικονομικών δυσκολιών- εμείς βγαίνουμε με ένα πανέμορφο γραφιστικό που όμως δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ, αφού χρησιμοποιεί φωτογραφικό υλικό από διαφημίσεις εταιρείας αθλητικών ειδών. Θα προτιμούσα τον παππούλη προπονητή της Εθνικής μας, ακόμη και με το μπλέιζερ και τη μπάλα του 2008, από τον Μέσι και τον Κακά με τα αθλητικά τους...

Επίσης, όπως γράφω και πιο πάνω, στην απάντησή μου στο σχόλιο του Μιχάλη Σκαραμαγκά, σε καμμία περίπτωση δεν αμφισβητώ τα αντανακλαστικά του Status και την ικανότητα / δυνατότητά του να κάνει θέματα ενδιαφέροντα και αποκλειστικά.

Ελπίζω να διακρίνετε τον αυτοσαρκασμό μου πίσω από όλο αυτό το post (νομίζω ότι οι τακτικοί αναγνώστες του Πο Πο Culture! τον αντιλαμβάνονται σίγουρα), όπως και από παρόμοια posts του παρελθόντος, σαν αυτό, για παράδειγμα: http://popoculture.blogspot.com/2007/05/blog-post_05.html

Homo Ludens είπε...

Χμ. Για την ιστορία, είναι Ντένης Ηλιάδης σε πισίνα το Μάιο του '09, Λούι Ψυχογιός τον Απρίλιο του '10 και Τεό Αλεξάντερ το Μάιο του '10.

Michael Sc είπε...

Εγώ πάντως πιστεύω ότι η ελληνική ομάδα είναι ικανή για το καλύτερο και για το χειρότερο. Αν κάνει μια νίκη στον πρώτο αγώνα στο Μουντιάλ, μπορούμε να ελπίζουμε.

Εκείνο το περυσινό τεύχος με τον Ηλιάδη, μου λείπει από το αρχείο μου -αν δεν το θες πια, μου το δίνεις;
:D

coolajami είπε...

Κοίτα να δείς που ο aswtosgios είχε τελικά δίκαιο...