9 Δεκ 2010

#12 by Homo Ludens: Wolf Parade

#12
Wolf Parade
Expo 86

Δραματικό, γεμάτο ένταση και άγχος indie rock, στο καναδικότερον του είδους, κιθαριστικά έντονο και με σύνθι ατμόσφαιρα, από δύο συνθέτες, τον Σπένσερ Κρουγκ και τον Νταν Μπέκνερ που μοιάζουν να μαλώνουν μεταξύ τους. Πριν λίγο καιρό ανακοίνωσαν ότι διαλύουν την μπάντα...

Έγραφα στις Δισκοκριτικές της 05.10.10: "Κάποιοι θα πουν ότι το "Expo 86" είναι σαν μια μονομαχία των δύο συνθετών. Τη μία παρουσιάζει ο ένας τα όπλα, την άλλη ο άλλος, είναι σαν δύο άλμπουμ σε ένα. Δεν θα διαφωνήσω. Γιατί ακόμη κι αν ισχύει κάτι τέτοιο, το τελικό αποτέλεσμα δεν με χαλάει καθόλου. Κι αυτά τα "δύο άλμπουμ" είναι τελικά και τα δύο μέσα στα καλλίτερα ολόκληρης της χρονιάς..."



Wolf Parade - Yulia


12. Wolf Parade - Expo 86
13. The Gaslight Anthem - American Slang
14. Robyn - Body Talk
15. Vampire Weekend - Contra
16. Shearwater -The Golden Archipelago
17. Menomena - Mines
18. Basia Bulat - Heart Of My Own
19. Cocorosie - Grey Oceans
20. The Black Keys - Brothers

(94 Έλληνες bloggers ψηφίζουν για το καλλίτερο άλμπουμ της χρονιάς #blogovision)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη που θα σε διορθώσω, αλλά δεν ανακοίνωσαν ότι διαλύουν τους Wolf Parade, αλλά απεμπλέκονται από τη διαδικασία να κυκλοφορήσουν άμεσα δίσκο. Μη σου φανεί παράξενο αν το 2013 επανέλθουν με νέο υλικό. Επίσης σε αντίθεση με το At Mount Zoomer, όπου οι ρόλοι τους ήταν διακριτοί, στο Expo 86 φαίνεται ότι συνεργάζονται αποτελεσματικότερα, χωρίς να υπάρχει ίχνος υποθετικής μονομαχίας. Και για να μη σε αφήσω με την απορία, ούτε οι Sunset Rubdown πρόκειται να κυκλοφορήσουν δίσκο το 2011. Αρχές της άνοιξης, ίσως και νωρίτερα να αναμένεις το δίσκο του Moonface.