31 Οκτ 2013

Απουσιολόγιο 2013


Το ότι το 2013 ήταν η χρονιά που θα κυκλοφορούσαν άλμπουμ οοοοόλοι (και όταν λέμε οοοοόλοι εννοούμε οοοοόλοι) το ξέραμε. Το ότι έχουν κυκλοφορήσει άλμπουμ κι άλλοι τόσοι, το έχουμε δει στην πορεία. Αυτή είναι η πιο πλούσια χρονιά μετά από εκείνο το περίφημο σωτήριο έτος 2010. Αλλά και πάλι. Μέσα στον υπερκορεσμό που βιώνουν τα ηχεία μας, έχουμε παραβλέψει τις υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν. Τουλάχιστον 10 μεγάλα ονόματα είχαν προγραμματίσει δισκογραφική παρουσία μέσα στη χρονιά κι ακόμη δεν την έχουμε δει. Σύμφωνοι, μας βολεύει να το αναβάλουν μέχρι το 2014 (για να μας κάνουν πιο εύκολη τη δουλειά στην Blogovision), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πάρουμε –σαν γνήσια σπασικλάκια- το απουσιολόγιό μας να τους περάσουμε από μια απουσία:


Azealia Banks
Σκοπός της ήταν το sequel του επιτυχημένου της ντεμπούτου να έρθει μερικούς μήνες αργότερα. Αλλά μετά πλακώθηκε. Με τους πάντες. Η μία αναβολή διαδέχθηκε την άλλη και από Φεβρουάριο του ’13, πήγαμε το Μάρτιο, μετά τον Σεπτέμβριο και πια έχουμε φτάσει στο 2014.

Dr. Dre
Είχε πει ότι θα βγάλει άλμπουμ το ’13, αλλά μάλλον ασχολείται απλά με το να πουλάει ακουστικά.

Jack White
Τον περιμέναμε σόλο, αλλά μάλλον θα τον δούμε ως Dead Weather.

Klaxons
Από πέρσι έχουν ανακοινώσει ότι δουλεύουν νέο άλμπουμ (το τρίτο τους) παρέα με τους Chemical Brothers. Πόσους μήνες χρειάζονται για να το τελειώσουν;

La Roux
Πέρασαν κιόλας τέσσερα χρόνια από το ανεβαστικό synth-pop ντεμπούτο της. Μάλλον θα περάσουν πέντε πριν ακούσουμε τη συνέχεια.

Rihanna
Αν κυκλοφορήσει άλμπουμ φέτος, φτάνει τα 8. Μα πότε πρόφτασε;

Sky Ferreira
Από τα πιο πολυαναμενόμενα ντεμπούτα της χρονιάς (με την ίδια γυμνόστηθη στο εξώφυλλο) είχε πάρει για ημερομηνία κυκλοφορίας την 29η Οκτωβρίου, αλλά η ίδια αποκάλυψε στο βρετανικό περιοδικό GQ ότι το άλμπουμ θα βγει το 2014.
UPDATE: Τελικά, βγήκε κανονικά στις 29...

The Stone Roses
Θεωρητικά θα ήταν ένα από τα μεγάλα comeback της χρονιάς. Τελικά το comeback θα γίνει (αν γίνει) το 2015.

U2
Οι φήμες είναι πολλές, αλλά οι ειδήσεις ελάχιστες. Η τελευταία είδηση είναι ότι οι ηχογραφήσεις τελειώνουν το Νοέμβριο. Άρα πάμε για το επόμενο έτος.

Wild Beasts 
Το κοινό του Twitter περιμένει τον διάδοχο του “Smother”, αλλά ούτε καν μια τόση δα φήμη δεν έχει κυκλοφορήσει ότι θα το δούμε όντως μέσα στη χρονιά, όπως είχαν υποσχεθεί αρχικά.

(Γράφτηκε για το Jumping Fish)

Δεν υπάρχουν σχόλια: