16 Ιουν 2009

Γιατί λατρεύω να βλέπω ταινίες με τον Μάθιου ΜακΚόναχι

Οι τυποποιημένοι ρόλοι βολεύουν την ποπ κουλτούρα. Κι ακόμη περισσότερο όσους γράφουν γι' αυτήν. Κι όταν μπαίνει το καλοκαίρι και προετοιμάζεις τις διακοπές σου -και τις καφρίλες που θα κάνεις εκεί- δεν υπάρχει τίποτε πιο διδακτικό για να δεις στο σινεμά από μια ταινία που πρωταγωνιστεί ο Μάθιου ΜακΚόναχι. Και δεν υπάρχει τίποτε πιο απολαυστικό από το να κάτσεις να γράψεις μετά στο blog σου τι πρέπει να μάθει κάθε άντρας από τον Μάθιου.

Υπό αυτό το πρίσμα, όταν πηγαίνεις στο (θερινό, εννοείται) σινεμά για να παρακολουθήσεις κάτι σαν το "Τα φαντάσματα των πρώην", πας πριμοδοτημένος με την ήδη υπάρχουσα γνώση των τυποποιημένων ρόλων του ΜακΚόναχι, ευτυχής που ξέρεις από πριν τι θα συναντήσεις και χαρούμενος που θα συναντήσεις ακριβώς αυτό και όχι κάτι άλλο. Δηλαδή χαμόγελο με λεύκανση, κοιλιακούς για να παίζεις πιάνο και γλειώδεις ατάκες που κάνουν τις γκόμενες να λιώνουν (στην καύλα -όχι στο γέλιο). Δεν πας να δεις Μπέργκμαν ή Παζολίνι, δεν πας να δεις κάτι που θα συγκρίνεις μετά με Μπέργκμαν ή Παζολίνι. Πας για να ξεσηκώσεις κανα κόλπο ώστε να ξεσκιστείς στο γαμήσι το καλοκαίρι (στις ταινίες του ΜακΚόναχι αυτή η επιρροή, ευτυχώς, πιάνει και στα δύο φύλα), πας να πάρεις ένα μάθημα για τα μικρά, καθημερινά, επιφανειακά σχεσιακά προβλήματα, ένα μάθημα που στο διδάσκει αυτός που κάνει όλες τις γυναίκες να μπαίνουν στην διαδικασία ύγρανσης των γεννητικών οργάνων τους άμα τη εμφανίσει του στη μεγάλη οθόνη -άρα κάτι παραπάνω από σένα ξέρει στο θέμα του "περιστασιακού" σεξ. Και όποιος άντρας τον ζηλεύει και τον κοροϊδεύει γι' αυτό (αντί να κάτσει να τον παρακολουθήσει με θαυμασμό και τη δέουσα προσοχή) τού αξίζει αιώνια στυτική δυσλειτουργία και γκομενικό σουξέ μόνο σε πατσαβούρες vileda.


Πάμε λοιπόν στους 10 κανόνες ζωής, όπως αυτοί προκύπτουν από τις ταινίες του Μάθιου ΜακΚόναχι:

1. Όταν γουστάρεις μια γυναίκα, όρμα αμέσως. Μην περιμένεις σινιάλο. Εκείνες δεν ξέρουν ποτέ τι θέλουν. Εσύ θα τους πεις τι θέλουν. Σεξ. Με εσένα. Αν αποτύχεις, είναι σίγουρο ότι γουστάρεις πάντα άλλη μια στην ίδια αίθουσα. Όρμα κι εκεί.

2. Μη μιλήσεις ρομαντικά. Μίλησε ειλικρινά. ΟΚ, μπορείς να αντικαταστήσεις τη φράση "έχεις ωραία βυζιά" με το "έχεις υπέροχο στήθος", αλλά μην της πεις για τα μάτια της, αν έχεις κολλήσει το βλέμμα σου στο μπούστο της. Γιατί θα κάνεις λάθος στο χρώμα τους...

3. Αν κολώσει, χαμογέλα. Αλλά να έχεις κάνει πρώτα λεύκανση.

4. Αν τα πάρει μαζί σου, συνέχισε την κουβέντα. "Ποια είναι η άποψή σου για το περιστασιακό σεξ;" Τώρα ξέρει ΑΚΡΙΒΩΣ τι θες...

5. Αν δεν σου ρίξει το ποτό της στα μούτρα, αλλά συνεχίζει να σε βρίζει, είσαι σε καλό δρόμο. Δείξε λίγη ακόμη λεύκανση και άλλαξε ελαφρώς το θέμα. Σε 5 λεπτά θα επιστρέψει μόνη της στο περιστασιακό σεξ. Σε 10' θα της προτείνεις να φύγετε μαζί. Αμέσως. Για το δωμάτιό σου.

6. Όλα τα παραπάνω θα τα κάνεις μόνο αν είσαι σίγουρος για τους κοιλιακούς σου.

7. Για να είσαι σίγουρος για τους κοιλιακούς σου, θα πρέπει να τους δουλεύεις all year long. Δεν είναι τίποτε. Ξυπνάς ένα τέταρτο πιο νωρίς και κάνεις καμιά 200αριά επαναλήψεις στο κρεββάτι σου. Και ραχιαίους, ε; Μην σε πιάσει η μέση σου...

8. Στο σεξ να είσαι ο εαυτός σου. Μην της πεις "αγάπη μου", δηλαδή. Και σήκω να ντυθείς τέσσερα - πέντε λεπτά αφ' ότου τελειώσεις. Της έχεις υποσχεθεί "περιστασιακό σεξ", δεν υπάρχει κανένας λόγος αυτό το one night stand να γίνει η αρχή ενός έρωτα. Σκέψου ότι δέκα χρόνια μετά, παντρεμένος και με τρία παιδιά, θα λες: "Πήρα μια τσούλα. Μια που γάμησα στα πρώτα δέκα λεπτά. Και που έμαθα το όνομά της μετά τον πρώτο της οργασμό". (Πάντα να προσφέρεις οργασμούς. Και να έχεις γυμνασμένους κοιλιακούς. Κοιλιακοί και οργασμοί βοηθούν πολύ στο word of mouth...)

9. Αν πάθεις κάτι σαν κεραυνοβόλο έρωτα την ώρα που την οδηγείς στο δωμάτιό σου, μην τα χαλάσεις όλα. Συνέχισε κανονικά το one night stand σου, σαν να μην τρέχει τίποτε. Το καλό με τα "κεραυνοβόλα" πράγματα είναι ότι όσο γρήγορα έρχονται, τόσο γρήγορα φεύγουν. Στην περίπτωσή σου, μόλις ξεφλοκιάσεις.

10. Να κάνεις ό,τι κάνεις απολύτως συνειδητοποιημένος για το τι κάνεις και για το γιατί το κάνεις. Βοηθάει να έχεις κάποιο απωθημένο, έναν ανεκπλήρωτο έρωτα ή μια αποτυχημένη σχέση που θα ήθελες να κρατήσει κι άλλο. Έτσι έχεις πάντα την ψυχολογική εξήγηση για το φευγαλέον του όλου πράγματος στο τσεπάκι. Θυμάσαι ακόμη εκείνη. Εκείνη ήταν η γυναίκα της ζωής σου. Με τις υπόλοιπες απλά "περνάτε καλά μαζί". Αυτό το "περνάμε καλά μαζί" να το επαναλαμβάνεις σαν τον Γκέμπελς. Μην τις αφήσεις ποτέ να πιστέψουν ότι μπορούν να ζητήσουν κάτι παραπάνω από το να "περνάτε καλά μαζί". Κι αυτό σε περίπτωση που έχεις κάνει το λάθος να πέσεις και δεύτερη φορά στο κρεββάτι με ένα one night stand σου. (Συμβαίνει -και δεν είναι κακό. Λέγεται "καβάντζα").

Μετά τα παραπάνω, ένας bonus κανόνας: Ξαναδιάβασε τα παραπάνω μέχρι να τα αποστηθίσεις. Όταν πια τα έχεις αποστηθίσει, άρχισε να τα εφαρμόζεις. Οι χυλόπιτες είναι κάτι καλό. Όσο περισσότερες φας, τόσο θα βελτιώνεις την τεχνική σου. Είναι σαν να παίζεις Doom. Από ένα σημείο και μετά θα περνάς τις πίστες με κλειστά μάτια. Όχι, το να λες ΑΚΡΙΒΩΣ τις ίδιες ατάκες ακόμη και σε γκόμενες που γνωρίζονται μεταξύ τους, δεν είναι κακό. Έτσι κι αλλιώς εκείνες προσέχουν κυρίως την λεύκανση ;)

21 σχόλια:

Zenial είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Αχχχχ ο Μαθιου ! Τι γκομενος θεε μου. ΕΙναι μέσα στο TOP 5 μου χρονια τώρα. Από τα χρόνια της ''επαφής'' με τη Τζόντι Φοστερ..πατσαβούρες vileda..χαχαχαχ. You ve written again!

poppet είπε...

Εάν πάλι σου αρέσει να διαβάζεις, εγώ θα σου πρότεινα το The Game του Neil Strauss. Ιδανικό για την παραλία, με έτοιμες ατάκες για να ρίξεις το θήραμα σου, ακόμα και με σχεδιαγράμματα για να βρίσκεις την κατάλληλη γωνία προσέγγισης.. Άντε, και καλές ‘βουτιές’!

cinnamon είπε...

ο Μάθιου Μακόναχι δίνει μαθήματα κατάκτησης female pussy?
ο απόλυτος αμερικάνος βλάχος καβλώνει τις γκόμενες?
τελικά ποιος είναι πιο απελπισμένος;
τα αγόρια που χρειάζεστε μαθήματα από τον βλάχο ή τα κορίτσια που καβλώνουν με την πριμιτιβίλα του βλάχου;

Ανώνυμος είπε...

Τι ισχύει για τις γυναίκες που πήγαν να δουν την ταινία και έφυγαν στη μέση?

Homo Ludens είπε...

@ Maria (aka Ανώνυμος): That's my girl! Για πες και τους υπόλοιπους 4 μπας και επιβεβαιωθεί καμμιά θεωρία μου ακόμη...

@ poppet: Στην παραλία δεν θα διαβάζω. Θα παίζω μπιτς βόλεϊ με καυτές ξανθές. Γιατί είμαι ο Χουλκ.

@ cinnamon: Πριμιτιβίλα ρε, ναι. Και μασχαλίλα. Αυτό που θέλουν οι γυναίκες. Σιγά μην πρέπει να απαγγείλουμε και Ρεμπό για να γαμήσουμε...

Homo Ludens είπε...

@ Ανώνυμος, νούμερο 2: Ότι είναι λεσβίες, ότι πήγαν με τους γκόμενους και όταν άρχισαν τα "ααααχ", τις πλάκωσαν στις καρπαζές, ή ότι πολύ απλά η ταινία είχε για αυτές νόημα ΜΟΝΟ μέχρι τη μέση. Μετά οι ηλίθιοι σεναριογράφοι έβαλαν κάτι φαντάσματα να πείσουν τον Μάθιου ότι το περιστασιακό σεξ είναι κακό πράγμα! Έλεος!

discolata είπε...

Αν η καύλα, κύριοι, δεν είναι πριμιτίφ, τότε δεν ξέρω τίποτα.

Και το αγόρι -Τεξανός αγελαδάρης, οράιτ- είναι για δάγκωμα λέμε. Και δεν έχει να κάνει με τους κοιλιακούς του αυτό.

Homo Ludens είπε...

@ discolata: Μα ναι. Ανέφερα ήδη και τη λεύκανση.

discolata είπε...

Μη με εκνευρίζεις, σαχλό αγόρι.

Ούτε με τη λεύκανση έχει να κάνει.

Το άτομο αναπνέει σταρχιδισμό. Μπίνγκο. Άστες μετά να ψάνχουν στα ταβάνια το αντίδοτο και να μην βρίσκουν καν τον Σπάιντερμαν.

Giannis είπε...

για καλοκαιρακι, ο Μαθιου μια χαρα παιδι ειναι και ινδαλμα!

ασε που οι ατακες του πιανουνε...

στανταρ ελεγμενο :)

Nikos Fotakis είπε...

Μάλιστα. Πώς ακριβώς εφαρμόζεται η θεωρία σου στο Amistad και το A Time to Kill;

Homo Ludens είπε...

@ Mr. Arkadin: Το "Amistad" είχε αράπηδες. Πολλούς αράπηδες. Και είναι γνωστό τι παθαίνουν οι γυναίκες μόλις βλέπουν αράπηδες. Για το "A Time to Kill" απαξιώ να μιλήσω. Μια ταινία που προσπαθεί να μιμηθεί τον τίτλο ταινίας του Τζέιμς Μποντ δεν έχει λόγο ύπαρξης.

cinnamon είπε...

βλαχιά, βλαχιά, βλαχιά...

Nikos Fotakis είπε...

Ok, μπορεί να φταίει το ότι δεν με νοιάζει να ξοδέψω ούτε είκοσι λεπτά για να κάνω "ροκανίσματα" ώστε να σμιλέψω τους κοιλιακούς μου (ή το ότι βρίσκω απελπιστικά γελοία τη λέξη "ροκανίσματα" που χρησιμοποιούν πλέον τα περιοδικά για τις ασκήσεις), αλλά όλα αυτά που γράφεις μου φαίνονται πολύ κουραστικά. Πρέπει να ρίξεις πολύ δουλειά για να μοιάζεις τόσο ανέμελος.

Homo Ludens είπε...

@ Mr. Arkadin: Αφού πρέπει να το σοβαρέψουμε ντε και καλά, σε παραπέμπω στον κανόνα νούμερο 10. Εκεί έλεγε: "Βοηθάει να έχεις κάποιο απωθημένο, έναν ανεκπλήρωτο έρωτα ή μια αποτυχημένη σχέση που θα ήθελες να κρατήσει κι άλλο. Έτσι έχεις πάντα την ψυχολογική εξήγηση για το φευγαλέον του όλου πράγματος στο τσεπάκι." Μοιάζεις τόσο ανέμελος (και είσαι τόσο σταρχιδιστής -κι αυτό είναι απάντηση στο β' σχόλιο της discolata)γιατί δεν σε μέλει τίποτε άλλο, παρά εκείνη... Εντάξει; Το 'σωσα τώρα;

Ανώνυμος είπε...

@cinammon : Συγνώμμη αλλα προτιμώ έναν βλάχο (!) με ειλικρινείς και εμφανείς προθέσεις, όπου ξέρεις τι σου ξημερώνει (χμμμ τουλάχιστον έχεις περισσότερες πιθανότητες να ξέρεις) παρά έναν τύπου διανοούμενο που καταλήγει να σου @@@@@@ το μυαλό.
@ giannis : Ακριβώς...Summer rules!
Ας χαλαρώσουμε λοιπόν λίγο. ;-P

Giannis είπε...

Ποσο μεγαλυτερο ινδαλμα να ειναι,
εχει παιξει τον bet-man, τον τυπο που ασχολειται με γιοτς, τον κυνηγο θησαυρων, των τρελαρη surfman, τον επιτυχημενο διαφημηστη που βαζει στοιχημα με γυναικες οτι μπορει να κουτουπωσει οποιαδηποτε γυναικα θελει!!!

ολα αυτα νομιζω οτι αποδυκνειουν τα λεγομενα του Homo Ludens.

οι ταινιες του ειναι οτι καλυτερο για χαλαρη καλοκαιρινη νυχτα με μπυρα και παρεα.

Giannis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Καλό ξεφλόκιασμα...!!!!

kopoloso είπε...

ΟΚ. Το χειμώνα όμως, τι κάνουμε;
Ρεμπό;