5 Ιουν 2009

Ανησυχείς μήπως, εκτός από λαός, πάμε και ως Ευρώπη κατά διαόλου...

...όταν οι αφίσες του μακαρίτη ξεπροβάλουν στις κολώνες της ΔΕΗ, ακόμη και στις Ευρωεκλογές!

14 σχόλια:

Nikos Fotakis είπε...

η ανησυχία σου θα ήταν βάσιμη, αν οι εν λόγω αφίσες έκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους άλλων πόλεων της Ευρώπης.
Οφείλω όμως να προτείνω μια υπόθεση εργασίας: έστω ότι αυτές οι αφίσες είναι αχειροποίητες, και για την ακρίβεια αν όντως ο γραφικός χαρακτήρας του μακαρίτη εμφανίζεται ξαφνικά στις φωτογραφίες, στέλνοντας μηνύματα από τον τάφο
μπρρρρ....

Homo Ludens είπε...

Δηλαδή εσύ είσαι σίγουρος ότι οι εν λόγω αφίσες ΔΕΝ έχουν κάνει την εμφάνισή τους και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις;;;

blogger είπε...

Παίδες. Έτσι για την ιστορία.
Οι αφίσες του Ανδρέα εμφανίζονται όχι εξαιτίας κάποιου μεταφυσικού γεγονότος, αλλά γιατί η Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ το κάνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εις μνήμην του θανάτου του. (24 Ιουν. 1996)

Έτυχε απλά να συμπέσει φέτος με τις Ευρωεκλογές και χρησιμοποίησαν ένα απόσπασμα από ομιλία του, που αν το διαβάσετε πιο σοβαρά, θα καταλάβετε πόσο μπροστά ήταν ο άνθρωπος.

Φιλικά. :)

Nikos Fotakis είπε...

Προς την "Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ": Σοβαρευτείτε

blogger είπε...

Όχι. Δεν ανήκω στην Αριστερή Πρωτοβουλία, αλλά σέβομαι μια ιστορία.
Εγώ εντελώς ευγενικά έκανα μια επισήμανση, αλλά αφού το πας έτσι,
άλλοι πρέπει να σοβαρευτούν που ισοπεδώνουν τα πάντα σε αυτό τον τόπο και δεν καταλαβαίνουν ότι αυτοί είναι ουσιαστικά που φταίνε για την κατάντια μας.
Για εσένα κύριε Αρκαδίν τι είναι σοβαρότητα;

Nikos Fotakis είπε...

Σοβαρότητα σημαίνει, όταν ανησυχείς για την κατάντια του τόπου, να αντιλαμβάνεστε ότι σε μεγάλο ποσοστό την προκάλεσε ο ίδιος άνθρωπος τον οποίο επικαλείσαι ως πολιτικό φάρο.
Κυρίως όμως, να αντιλαμβάνεσαι ότι δεν μπορείς να μιλάς για το 2009 με τους όρους του '79, του '85, του '89, όσο κι αν τα νοσταλγείς.
(και ασφαλώς το σχόλιό μου δεν ήταν προσωπικό, ούτε διανοήθηκα ποτέ να αμφισβητήσω την ευγένειά σας - να τα ξεκαθαρίζουμε αυτά)

blogger είπε...

Το "για την Ευρώπη που θέλουμε" δεν νομίζω ότι δεν είναι επίκαιρο...
Όπως επίσης διαφωνώ εντελώς με το ότι Ανδρέας προκάλεσε την κατάντια του τόπου.
Προφανώς ξεχνάμε το ότι το 81 δεν υπήρχε καν κοινωνικό κράτος και αν υπήρχε, εξυπηρετούσε τους λίγους.
Άσχημο πράγμα η λήθη.

Να 'στε καλά!

Ιφιμέδεια είπε...

Σε κάθε περίπτωση έχει πολύ ενδιαφέρον ότι ως πολίτες αυτού του κράτους λαμβάνουμε μηνύματα από το υπερπέραν. Θα έπρεπε να το εκτιμούμε περισσότερο αυτό (το γεγονός ότι το υπερπέραν ασχολείται μαζί μας).

Χαρδαβέλλας που μας χρειάζεται...

Unknown είπε...

Πολύ ακριβά το πληρώσαμε -και θα το πληρώνουμε - το βραχύβιο κοινωνικό σας κράτος της δεκαετείας του 80. Ασε που έχω και ενστάσεις για τη ποιότητα του εν λόγω κοινωνικού κράτους, σε σχέση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα ήταν και είναι για τα μπάζα, εκτός αν το να μοιράζεις λεφτά απο δώ και από εκεί και κυρίως στις οργανωμένες ομάδες που σε στηρίζουν είναι κοινωνική πολιτική.

Unknown είπε...

σε αυτό τον τομέα θριάμβευσε ο εν λόγω ηγέτης...και ο λογαριασμός στους σημερινούς τριαντάρηδες.

Ανώνυμος είπε...

Έλεος με την "κατάντια" αυτού του τόπου. Έλεος με όσους συντηρούν εκφράσεις που άνθιζαν σε πληρωμένα πρωτοσέλιδα του καιρού εκείνου. Ακόμα να γελάσετε, mr Arkadin με τα Pampers; Ακόμα να νοσταλγήσετε τον Κοσκωτά; Ακόμα δεν νιώσατε την "κάθαρση" του ειδικού δικαστηρίου; Ακόμα δεν αποσυνδέσατε την πραγματική ιστορία μιας χώρας (τα καλώδια της ΔΕΗ έφθασαν στα ορεινά και ημιορεινά χωριά μετά το '81 και αγρότισσες γιαγιάδες μας που έμειναν χήρες έλαβαν μία έστω πενιχρή σύνταξη, μη ξέροντας πριν από ένσημα)με τις γυμνές φωτογραφίες της Μιμής; Ακόμα να συγχωρέσετε όσους διορίστηκαν στην Ολυμπιακή με μέσο; Τι είδους αξιοκρατία ονειρεύονταν κάποιοι στην Ελλάδα της αγροτιάς και της φατρίας;
Υ.Γ. Δεν νοσταλγώ. Ούτε επευφημώ. Κατανοώ μια εποχή. Μακάρι στο μέλλον να κατανοήσω το σημερινό χάος.

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω Mr Arkadin & Homo Ludens να σοβαρευτηκατε επιτελους, αλλιως θα γραψετε τιμωρια.
Τολμάτε και μιλάτε τσ.

Citronella

Homo Ludens είπε...

Έγω αυτό που ξέρω είναι ότι πραγματικά έχω αγχωθεί με το εξής: Αυτή η "Αριστερή Πρωτοβουλία" του ΠΑΣΟΚ που αναφέρει ο Krogias, είναι απάντηση σε κάτι άλλο; Υπάρχει και κάποια "Δεξιά Πρωτοβουλία" του ΠΑΣΟΚ που κολλάει αφίσες με τον Αντρέα κάθε χρόνο στην επέτειο του γάμου του με τη Μιμή;

me είπε...

Άτολμοι, απάτριδες, αραβο-φοβοι ιθαγενείς ένα είναι το σύνθημα: Η Ελλάδα ανήκει στους έλληνες (θυμάστε πόσο ψυχωτικούς μας έκανε αυτή η αποκάλυψη;).