6 Ιαν 2009

"Ειδικά η Γαλάνη έχει φρικάρει!"

Η αγαπημένη μας Ελληνίδα τραγουδίστρια για το 2008 αδειάζει (κάπως άγαρμπα) τη σκηνή του έντεχνου στην απολαυστική συνέντευξή της στο σαρδόνιο Crack Hitler. Εξυπακούεται πως προσευχόμαστε ν' αγιάσει το στόμα της.Και τώρα θα σου εκφράσω μια ανησυχία που εκπροσωπεί όλους εμάς στο Crack αλλά και αρκετούς αναγνώστες που την έχουν εκφράσει σε comments στο review του δίσκου σου. Θέλουμε να μας δώσεις τον λόγο σου πως δεν θα πουληθείς σε κανέναν έντεχνο.
(γέλια) Αν ήταν θα το ‘χα κάνει ήδη.
Τι, από τόσο νωρίς;
Ήδη μου έχουν κάνει προτάσεις. Ο Διονύσης Τσακνής , ο Δεληβοριάς
Η Γαλάνη;
Ναι εννοείται!
Χαχα, το ‘ξερα!
Ναι ειδικά αυτή έχει φρικάρει! Παίρνει συνέχεια τηλέφωνο και της λένε πως δεν είμαι διαθέσιμη και τσαντίζεται.

14 σχόλια:

kostasK είπε...

Όσο κι αν συμφωνώ με τον αφορισμό του "έντεχνου", άλλο τόσο διαφωνώ στο να το κάνει με τέτοιο υποτιμητικό τρόπο η Μόνικα σε μια τραγουδίστρια (Γαλάνη) που μπορεί να αντιπαθώ, όμως είναι πολύ επιτυχημένη στο χώρο για 30 χρόνια. Γενικά, η συνέντευξή της με εξέπληξε δυσάρεστα. Δεν ψωνίστηκε από τώρα, ήταν ψωνισμένη όπως φαίνεται χρόνια τώρα. Ειδικά εκείνο με τα λεφτά του μπαμπά με τσάκισε λέμε. Ακόμα κι έτσι να είναι, δε τα πετάς αυτά τα πράγματα σε μια συνέντευξη...
Κρίμα

Stratos Bacalis είπε...

Να σου πω κάτι Κώστα? Αρκετά με τις ιερές αγελάδες του έντεχνου, που παίρνουν κορτιζόνες πια για να μπορούν να τραγουδήσουν, που θεωρούν ότι όλα πρέπει να περνάν από αυτές για να γίνουν ευρύτερα ακουστά. Καλά κάνει και τα χώνει, έχουμε φτάσει στην ειδωλοποίηση κάποιων ατόμων που αν είχαν αξιοπρέπεια θα είχαν αποσυρθεί αρκετά χρόνια πριν, αφήνοντας ζώρο σε νεότερα άτομα.

kostasK είπε...

Στράτο, δε διαφωνώ με αυτό που λες.Σε παραπέμπω στις πρώτες 2 σειρές του σχολίου μου. Όμως ο τρόπος που τα είπε η Μόνικα είναι -όπως πολύ σωστά ειπώθηκε- άγαρμπος. Γενικά, δε με ξενέρωσε μόνο αυτό που είπε για την Γαλάνη. Αν διαβάσεις τη συνέντευξή της στο crackhitler θα καταλάβεις τί εννοώ.

Dust Road είπε...

Στράτο, κατω τα χέρια από τη Γαλάνη, σου λέω!

Giannis είπε...

διαβάζοντας την συνέντευξη έχω την εντυπωση οτι οι απαντήσεις της Μονικάς είναι πολύ αυθόρμητες. Και την προτιμώ έτσι, αυθόρμητη παρά και καλά να βγάζει μια δήθεν κουλτούρα, σα τους έντεχνους, τους υπερ άνω!

River Phoenix είπε...

ψωνισμένη από την κούνια όπως είπε και ο φίλος ΚώσταςΚ...στην συνέντευξη της φταίνε όλοι και όλα και μόνο αυτή θα μας σώσει γιατί είναι η μόνη που είναι ελεύθερη και αυθόρμιτη...

αλλά who cares...εδώ δεν έχω διαβάσει ούτε μια συνέντευξη των Belle&Sebastian στη ζωή μου οπότε τι μ'ενδιαφέρει τι λένε οι καλλιτέχνες..η μουσική τι λέει έχει σημασία..

Stratos Bacalis είπε...

Δεν είδα πουθενά να λέει ότι θα σώσει κανέναν η Μόνικα. Και γιατί όταν διάφορα hyped εγγλεζάκια μιλάνε έτσι γίνονται θεοί και η Μόνικα είναι αλλαζόνας και άγαρμπη ακόμα δεν το κατάλαβα. Όσο για το στυλ ψωνισμένου πλουσιοκόριτσου, εμένα δε μου βγάζει τέτοιο - θα προτιμούσατε να κρύβει τα λεφτά του μπαμπά? Η δε Γαλάνη σίγουρα προσβλέπει και σε άλλα πλην τραγουδιού-θου κύριε. Α, και αν νομίζει κανείς ότι έχω πρόβλημα με αυτήν, σας πληροφορώ ότι την είδα με την Αρβανιτάκη στη Θεσσαλονίκη και τις απόλαυσα αμφότερες - παρά την κορτιζόνη.

Ανώνυμος είπε...

Τι κακό κι αυτό! Σ' αυτή την χώρα, όποιος κάνει κάτι της προκοπής, όλοι βρίσκουν έναν λόγο να του την πέσουν. Η μόνικα είναι ταλαντούχα.
C' est tout.

Ανώνυμος είπε...

Mήπως οι μουσικοί του έντεχνου, indie κ.λ.π. τα έχουν βρει μεταξύ τους… Kάτι ξέρουν περισσότερο από όλους εμάς οι επιτυχημένοι επώνυμοι καλλιτέχνες που εκφράζονται πολύ κολακευτικά για την Μόνικα…Μήπως δεν έχουν τελικά λεχθεί από την Μόνικα τα όσα γράφονται ότι είπε …


Δήμητρα Γαλάνη - Συνέντευξη στο Θανάση Γιώγλου για το «Μουσικόραμα» ... δίσκο με πολύ ωραία μουσική, είναι η Μόνικα, η οποία τραγουδά στα αγγλικά. ...

…Eνα νέο αίμα που βγαίνει εξαιρετικά ενδιαφέρον είτε αυτό αφορά την στενά Ελληνική σκηνή είτε αφορά και την διεθνή σκηνή. Υπάρχουν Ελληνες που γράφουν τραγούδια και σε άλλες γλώσσες και στα Αγγλικά. Ένα παράδειγμα με μια κοπέλα που έκανε εξαιρετικό δίσκο με πολύ ωραία μουσική είναι η Μόνικα,…
mousikorama.gr/galani_synenteuksi.html - 66k – 27.02.2009



ΤΑΝΙΑ ΤΣΑΝΑΚΛΙΔΟΥ, EΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 08.02.09

Φύλλο Κυριακής
08-- ΟΧΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ: «Αγόρασα πρόσφατα τη Μόνικα και πολύ με συγκίνησε αυτό το πλάσμα που σκίζει με τραγούδια που έγραψε η ίδια. Αν δεν ξεφύγουν οι τραγουδιστές από τη λογική «κάνω ένα δίσκο για να έχω μεροκάματο το βράδυ», δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα».2 - 2009
Φύλλο Κυριακής


Ο Φοίβος Δεληβοριάς, 01.02.09, Καθημερινή

Το τραγούδι ατόνησε. Σε ορισμένα του σκέλη, όμως, υπάρχει δημιουργικότητα. Αυτό δείχνει ο δίσκος της Μόνικα. Νέο πρόσωπο, με ταλέντο και ωραία μουσική, που συναντιέται με παλιότερα ωραία πράγματα, τη μουσική του Χατζιδάκι αλλά και το σήμερα. Πέσανε όλοι πάνω της και μπορεί να είχε επιπτώσεις. Να την άγχωσε. Να την έκανε να νιώσει ότι χάνει την μπάλα. Αλλά δεν παύει να είναι ένα χαρμόσυνο γεγονός. Το υπόλοιπο τραγούδι περνάει έτσι κι αλλιώς κρίση.


Ελλη Πασπαλά, 15.02.09, LIFO
Ποιον νέο δημιουργό ξεχωρίζετε;
Μου αρέσει πάρα πολύ η Μόνικα. Μου άρεσε πάρα πολύ όπως βγήκε στην επιφάνεια και ξαφνικά ο κόσμος την αγάπησε, την συμπάθησε και στήριξε αυτό που έκανε. Μ΄ αρέσει που δεν είναι επιτηδευμένο, που δεν στήθηκε. Τη θεωρώ μια πολύ προσωπική φωνή που είτε σου κάνει, είτε δεν σου κάνει.
Ακούς κάποιο δίσκο αυτές τις μέρες; (Ποντίκι)
Ε.Π.: Πήρα τον δίσκο της Μόνικας. Έχει ψυχή και μ’ αρέσει. Έχει ιδιαίτερη φωνή, κάτι αγνό και ωμό, της ηλικίας της, λίγο τσαλακωμένο. Και ταυτίζεσαι. Μου άρεσε ο ψυχισμός της, ο κόσμος της. Οι μουσικές της αναφορές είναι πολλές, αλλά το αποτέλεσμα δικό της.


Κωστή Μαραβέγιας, MusicHeaven, 05-01- 2009
πόσους συγγενείς μουσικά αισθάνεσαι ότι έχεις στην Ελλάδα;
Τα Μακρινά Ξαδέρφια! Αφού είναι μακρινά..! (γέλια). Μου άρεσε επίσης η Monica με το Over the Hill. Έκανε μια αγγλόφωνη παραγωγή. Ενθουσιάστηκα πολύ, έχει κάτι δικό της, ενώ δεν είμαι οπαδός του αγγλόφωνου ελληνικού ροκ. Το έχει δουλέψει πολύ καλά αυτή η κοπέλα και νομίζω θα πάει καλά.

Πρόσφατα δόθηκε έκταση σε μια ανταλλαγή απόψεων- έστω και σε έντονο ύφος- μεταξύ του Χρήστου Θηβαίου και του Θάνου Μικρούτσικου από τη μια και του Μάνου Ελευθερίου από την άλλη, ο οποίος έσπευσε να «υπερασπιστεί» την Πέγκυ Ζήνα. Κάτι που άνοιξε συζήτηση περί των δύο πλευρών του τραγουδιού...

«Το έχω πει εδώ και 15 χρόνια, αυτό είπα και τώρα: Από το ΄50 μέχρι τις μέρες μας τρέχουν παράλληλα δύο διαφορετικά είδη τραγουδιού» λέει ο Θάνος Μικρούτσικος. «Το ένα από τον Τσιτσάνη μέχρι τους σύγχρονους τραγουδοποιούς και τη Μόνικα ακουμπάει στον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό, εκεί μέσα είναι και ο Χατζιδάκις, ο Θεοδωράκης, ο Κραουνάκης.

Το άλλο τραγούδι είναι το “ελαφρό”. Ο Μίκης σοφά είχε πει: το λαϊκό μας τραγούδι σε κάνει να θυμάσαι και το ελαφρό μας κάνει να ξεχνάμε. Είναι το ίδιο τραγούδι που επί χούντας και μετά ακουμπούσε στην κουλτούρα του μίνι ευδαιμονισμού («Ο Γιώργος είναι πονηρός κι αυτά που λέει μην τα τρως...») για να καταλήξει στο λαϊκοπόπ τραγούδι, που προβάλλεται σήμερα ασφυκτικά από τα ηλεκτρονικά μέσα. Σε αυτό το είδος του τυποποιημένου ελαφρολαϊκού μπορεί να υπάρχουν καλές φωνές και στον άλλο χώρο κακές, αλλά οι δύο χώροι είναι ασύμβατοι.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως κάτι άλλο συμβαίνει και αυτό αφορά κάποιους «έξυπνους» δημοσιογράφους; Μήπως πίσω κρύβονται συμφέροντα; Σε άλλες συνεντεύξεις η Μόνικα όχι μόνο φαίνεται ότι είναι πανέξυπνη, ετοιμόλογη, παράλληλα όμως και αυθόρμητη, αλλά τονίζει ότι έχει χόμπυ την μουσική και αν αποδεχθεί ότι τελικά όλο αυτό που γίνεται μαζί της είναι φούσκα είναι έτοιμη να το δεχθεί. Δείχνει αυτό ότι είναι ψωνισμένη ή αρκετά προσγειωμένη σε αυτό που κάνει;
Αν της έβαλαν κακόβουλα για να την εκθέσουν κρυφή ηχογράφηση ενώ παράλληλα την οδήγησαν σε μια χαλαρή φιλική υποτίθεται συζήτηση με κακόβουλες ερωτήσεις που οδηγούσαν σίγουρα σε παγιδευμένες απαντήσεις δεν νομίζω ότι φταίει τόσο πολύ η Μόνικα.

Είναι καλοπροαίρετη η ερώτηση "Θέλουμε να μας δώσεις τον λόγο σου πως δεν θα πουληθείς σε κανέναν έντεχνο"…;
Αυτό το έχουν νοιώσει και άλλοι μουσικοί στο παρελθόν γι’ αυτό και δεν δίνουν σημασία στην συνέντευξη αλλά σε αυτό που η Μόνικα είναι πραγματικά, πιθανώς να γνωρίζουν και την εκτίμηση που πραγματικά νοιώθει η Μόνικα για αυτούς. Η Μόνικα δεν είναι ούτε ψώνιο ούτε εγωϊστρια, για όσους έτυχε να την γνωρίσουν από ότι λένε είναι αυτό που πρέπει να είναι, αρκετά ευαίσθητη και με αρκετά ενδιαφέροντα για ότι συμβαίνει γύρω της. Μακάρι να είχαμε και άλλους σαν και αυτήν. Γιατί τόσο καιρό δεν γίνεται από τον δημοσιογράφο ερώτηση στην Δήμητρα Γαλάνη και στον Μαραβέγια για το πώς νοιώθουν για την Μόνικα και τι ακριβώς πιστεύουν σχετικά με την συνέντευξη; Γιατί τόσο καιρό συνεχώς μιλούν άλλοι ως υπερασπιστές τους εκ μέρους των και δεν ακούν πως οι ίδιοι εκφράζονται για την Μόνικα;

Homo Ludens είπε...

Ρε ανώνυμε, ναρκωτικά παίρνεις;

Ανώνυμος είπε...

Μήπως και για αυτό πήρα ναρκωτικά ;
εσεις να ψαξετε για την αλήθεια των όσων γράφοντα για την Μόνικα.FBR09: The Fiction Issue
Η Δήμητρα Γαλάνη για την συνέντευξη της Μόνικας:

Είνα αλήθεια πως τον τελευταίο καιρό έχετε τρελάνει στα τηλεφωνήματα τη Μόνικα για να συνεργαστείτε μαζί της;
- Είναι ψέματα. Την έπαιρναν εκ μέρους μου από κάποιο μουσικό site για να κάνουν μετά συνέντευξη – επιτυχία!

Homo Ludens είπε...

ROOOOOOOOOOOFL

Ανώνυμος είπε...

Το στυλ της ειναι καινούριο για ελλάδα... αυτο ειναι το μονο που την ξεχωρίζει. κατα τα αλλα, μουσικά και στιχουργικά, το μεσο φοιτητικο συγκρότημα στην αγγλία παιζει πολυ καλύτερα πανω σε ενα μεθυσμένο σαββατοβραδο.