21 Ιαν 2009

Pick Yourself Up/ Dust Yourself Off/ Start All Over Again (High Hopes)

Αποδόμησε κομμάτι - κομμάτι ολόκληρη την πολιτική του Μπους, την οποία χαρακτήρισε "παιδιάστικη". Μίλησε για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Για έλεγχο της αγοράς. Για αποχώρηση από το Ιράκ. Και στην πορεία, έκλεισε το μάτι στο great american songbook και τον Τζερόμ Κερν, απαγγέλλοντας "Starting today, we must pick ourselves up, dust ourselves off, and begin again the work of remaking America". ( :Ρ )

Η εφαρμογή youtube.com/tv, κάνει πραγματικά ενδιαφέρουσα την τηλεόρασή σου, παρουσιάζοντας το περιεχόμενο του site με τον τρόπο που θέλει ένας κανονικός couch potato. Με πιάτα γεμάτα πέννες ανοίξαμε το wii και ξαναείδαμε με την ίδια λαχτάρα ολόκληρη την ομιλία του Ομπάμα, απολαμβάνοντας έναν λόγο ανακουφιστικό, ρεαλιστικό και ελπιδοφόρο - χαρακτηριστικά που δεν είχε ποτέ καμία πολιτική ομιλία από όσες έχει τύχει να υποστώ τα τελευταία είκοσι χρόνια που προσπαθώ να καταλάβω την πολιτική.
Δεν με νοιάζει αν κάνει τα μισά από όσα λέει - και σε τελική ανάλυση, τα περισσότερα δεν έχουν καμία σχέση με τη ζωή μου. Μου αρκεί που κάποιος βγήκε και είπε αυτά που οι περισσότεροι άνθρωποι γύρω μου σκέφτονται. Και μόνο αυτό είναι μια αλλαγή.
Η αγαπημένη μου μεσήλιξ μπλόγκερ έγραφε ότι ένιωθε όπως τότε που ήταν δεκατριών και άκουγε την αντίστοιχη ομιλία του Κένεντι. Προσωπικά βρήκα πολύ καλύτερο τον Ομπάμα. Κι ας μην έχει έναν Σινάτρα να του αφιερώσει το απολύτως ταιριαστό High Hopes. (Τι να πρωτοκάνουν ο will.i..am και ο Σπρίνγκστιν;)

6 σχόλια:

enteka είπε...

(και μένα μου αρκεί αυτό που γράφεις, όχι μόνο τα μισά να μην κάνει, αλλά ακόμη και τίποτα!)

River Phoenix είπε...

από το πολύ Obama κόλλησα τελικά και έφτιαχνα όλο το πρωί album covers με obamicon...σας κατηγορώ ευθέως!!!

Belbo είπε...

Έχει αστέρι ο άνθρωπος, μακάρι να έχει και περιεχόμενο και συνέχεια και να αλλάξει τα πράγματα, γιατί μας έχει πάρει όλους μαζί του!

Lily είπε...

MAKARI MONO NA MHN MINEI STA LOGIA O KYRIOS OBAMA....MAKARI

Bitch Girl είπε...

high hopes είχαμε και για τον Κλίντον ως 40αρη πρόεδρο και καταλήξαμε να τον θυμόμαστε από ένα λεκέ σε ένα μπλε φουστάνι...anyroad time will show ;)

TeddyBoy είπε...

Παιδιά και τα μισά να κάνει, θα είναι περισσότερα απ' όσα έκαναν όλοι οι προκάτοχοι του μαζί.