20 Ιουν 2007

Σο, γιου θινκ γιου καν σπικ γκρικ;

Oλοκληρώθηκε χθες το χορευτικό σόου του Mega "So You Think You Can Dance". Νικητής ήταν ένας με περίεργο μούσι, με περίεργο όνομα, που έκανε περίεργα χορευτικά και που μιλούσε περίεργα ελληνικά. Μπροστά στους άλλους, βέβαια, ακουγόταν σαν τον Μπαμπινιώτη στο αμφιθέατρο 16 του ΦΠΨ. 'Ισως γι' αυτό και να τον διάλεξε το τηλεοπτικό κοινό, που είχε έλθει απ' ευθείας από το "Ομιλείτε Ελληνικά" και που γενικά έχει μια ευαισθησία στα γλωσσικά ζητήματα, από την εποχή ακόμη του Ψυχάρη και των "μαλλιαρών".

Γενικά το ελληνικό "So You Think You Can Dance" είχε ένα πρόβλημα με τα ελληνικά, αν σκεφτείς ότι και την κεντρική του παρουσιάστρια, το μοντέλο Βίκυ Καγιά, την έβαζες στο mute με το που έπαιρνες είδηση ότι θα άνοιγε το στόμα της και θα ξεκινούσε μια φράση που θα κατέληγε νομοτελειακά σε μια γαργαριστή-σερπαντινέ τσιρίδα. Συνεπώς, στο κοινό έμενε μόνο το τρίο των κριτών για να του προσφέρει έστω και μία λέξη στη γλώσσα του. Αλλά η ομοιότητα του εν λόγω τρίο με το "Τρίο Στούτζες" και ο συνειρμός που τους συνέδεε άμεσα με το "Τρίο" του Δημήτρη Παρτιωάννου δεν επέτρεψε στους τηλεθεατές να τους πάρουν ποτέ στα σοβαρά.

Δυστυχώς το τηλεοπτικό κοινό δεν μιλά ξένες γλώσσες, ούτε καν αγγλικά επιπέδου lower -ακόμη και όσοι κατέχουν αυτή τη γνώση, την έχουν συνδυάσει με υπότιτλους, ατού που δεν διέθετε το σόου του Mega με αποτέλεσμα να μπορεί να επικοινωνήσει με τους οπαδούς του μόνο δια της γλώσσας του σώματος. Καλύτερος εκπρόσωπος, ως εκ τούτου, αναδείχθηκε ο Τσάγκο, Τζάγκο, Τζάμπο -κάπως έτσι τέλος πάντων-, ένα κράμα Μανού Τσάο, Βραζιλιάνου χεβιμεταλά και ντοπαρισμένου Βρετανού άλτη του μήκους, του οποίου η υπερχειλίζουσα τεστοστερόνη εκτόξευσε για αρκετές εβδομάδες στα ύψη την λίμπιντο του γυναικείου κοινού -και την τηλεθέαση του σόου, συνεκδοχικά.

Δυστυχώς, μετά την αποχώρησή του, η γλώσσα του σώματος των υπολοίπων δεν μπορούσε με τίποτε να συνεννοηθεί με την γλώσσα του σώματος του κοινού, που άπλωνε το λίπος του στον καναπέ τρώγοντας πίτσες και σουβλάκια. To σόου άρχισε να καταρρέει, η Παπούλια να γίνεται όλο και πιο γλυκιά και ο Μεταξόπουλος όλο και πιο σπασαρχίδης. Ο Αλ Μπάντι από την άλλη διατήρησε το κουλ ύφος του μέχρι το τέλος και εξετάζει τώρα προτάσεις από το εξωτερικό για μεταγραφή είτε στο λιθουανικό είτε στο καζακστανικό "So You Think You Can Dance". To Καζακστάν, μετά τη μεγάλη επιτυχία του "Μπόρατ", το έχει γυρίσει γενικά στον πολιτισμό, βλέπετε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: