21 Μαρ 2007

Amy Winehouse - Back to Black


Ναι, εννοείται ότι θες να τη γαμήσεις. Ακόμη κι αν δεν είναι του στιλ σου, το πρώτο πράγμα που σού 'ρχεται στο μυαλό -με του που βλέπεις αυτό το τσουλάκι με το ύφος μαλακισμένης κομμώτριας, το σουλούπι Αργεντίνας γυναίκας ναυτικού που βολεύει το μισό Λα Μπόκα του Μπουένος Άιρες και το κούνημα 16χρονης που ανακάλυψε τη μπλε Chimay και αποφάσισε να περάσει τη νύκτα μαζί της και μαζί με όλο τον κόσμο- είναι να τη γαμήσεις. Αν είσαι άντρας. Κι αν είσαι γυναίκα, πιθανότατα.

Το πρώτο που σκέφτεσαι είναι αν θα σου κάτσει, ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ έχεις ήδη ακούσει το "Back in Black" αλλά δεν ξέρεις ότι ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ η Έιμι Γουαϊνχάουζ. Τότε απλώς απορείς που το κοντινότερο που έχεις συναντήσει ποτέ στα καλά της Αρίθα Φράνκλιν, το πιο σεξουλιάρικο από τότε που είδες live τη Μέισι Γκρέι στο Λυκαβηττό και το πιο σοφιστικέ από τον Απρίλιο του '90 που πέθανε η Σάρα Βον, τότε απλώς απορείς που όλα αυτά είναι τούτο 'δω το αυθάδικο καριολάκι. Και μένεις με το στόμα ανοικτό. Και ξαναβάζεις το CDάκι. Και πατάς και το repeat γιατί διαρκεί μόνο 40 λεπτά. Και τραγουδάς μαζί της με την προφορά του Ενφιλντ: "They tried to make me go to rehab but i said 'no, no, no'". Και την ακούς και στη Μαύρη Γάτα. Και ξέρεις ότι πια έχει νόημα ακόμη και το να βγαίνεις έξω από το σπίτι σου.

4 σχόλια:

Nikos Zachariadis είπε...

Μας (γ)κάβλωσες πρωι-πρωι. Βάζε μεγαλύτερη φοτο please!

Ανώνυμος είπε...

Αντί να κάνεις κάτι άλλο γράφεις μπλογκς και μαλακίες. Το ίδιο και ο Ζαχαριάδης. Αι σιχτίρ λουλούδες
Σας βαρέθηκα όλες

Homo Ludens είπε...

Και γιατί καλό μου "ανώνυμο", αντί να μας κράξεις σε κάποιο από τα πρόσφατα posts μας, πας και αναμοχλεύεις το παρελθόν του blog μου για να παραπονεθείς;
Τι "κάτι άλλο" να κάνουμε; Ε; Ε; Πες το και θα γίνει!

Mantalena Parianos είπε...

Συμφωνώ με Forrest.
Όλα καλά. :)

Η πιο ακριβοδίκαιη κριτική - παρουσίαση της Amy, που θα διαβάσουμε όπουδήποτε, πιστεύω.

Θα σε κάνω κι εγώ λυνκ.