17 Φεβ 2011

H Monika, ο Κωστής κι ένας φακός


Monika - Never

Το ταλέντο και οι διάφορες εκφράσεις του με εκπλήσσουν κάθε φορά. Λες και δεν ξέρω ότι ένας άνθρωπος που έστησε κάποτε κάτι μοναδικό είναι ικανός να σου χαρίσει άλλο ένα όποτε θελήσει -το πρόβλημα είναι ότι πολλές φορές δεν θέλει, θέλει να πουλήσει το ταλέντο του για τα αναθεματισμένα τα αργύρια. Τέλος πάντων, πάμε πίσω στην έκπληξη. Πόσο χάρηκα όταν είδα το νέο βίντεοκλίπ της Monika, για το "Never", που κυκλοφόρησε προχθές. Και πόσο ενθουσιάστηκα όταν διάβασα την ιστορία του: Ένας φακός που είχε στο αυτοκίνητό της, μια κάμερα που κρατούσε μαζί του ο σύντροφός της, ο Κωστής Μαραβέγιας, μια νύκτα, μια παραλία, λίγα πλάνα, σε κάποια από αυτά το Μονικάκι κάνει lip synching στους στίχους του "Never" και ιδού ένα αυτοσχέδιο, αλλά μπιτάτο, σκοτεινό, αλλά γεμάτο ζωή, απλό, αλλά τόσο εκφραστικό βίντεο. Το ανεβάζω σήμερα με αφορμή τις εμφανίσεις της Monika απόψε και αύριο το βράδυ στο Fuzz. Αν δεν την έχεις δει live (πράγμα μάλλον απίθανο, ειδικά αν είσαι θαμώνας στο "Πο Πο Culture!") να πας οπωσδήποτε. Γιατί αν στα βίντεοκλίπ έχει 70% ταλέντο και στη σύνθεση μουσικής έχει 85%, τότε στις ζωντανές εμφανίσεις έχει 100%...

10 σχόλια:

ασωτος γιος είπε...

ωραιο βιντεο

Nikos Fotakis είπε...

αριστούργημα

Ανώνυμος είπε...

δεν ειναι το αγορι της ο Κωστης Μαραβεγκας

Ανώνυμος είπε...

1) Χεστήκαμε αν αγόρι της είναι ο Κωστής Μαραβέγιας ή ο Κωστής Χατζηδάκης. Μην κάνεις σαν την Λαμπίρη που έμαθε ένα καυτό κουτσομπολιό και δεν κρατιέται.

2) Έξυπνο το εύρημα αλλά για 30 δεύτερα, όχι για βίντεο 5 λεπτών. Ποιός μπορεί να το παρακολουθήσει αυτό, χωρίς να πάθει επιληψία;

3) Είσαι σίγουρος ότι είναι τόσο ερασιτεχνικά φτιαγμένο; Για δοκίμασε να το κάνεις εσύ αυτό με τη handycam σου κι αν πετύχει χέσε με...

Homo Ludens είπε...

@ Ανώνυμος 1&2: OK, whatever... Επειδή στο όνομα του Λαμπιρισμού χάθηκε το νόημα του τί ακριβώς έγραψα, να εξηγήσω λοιπόν κι εγώ ότι χρησιμοποίησα την έννοια "σύντροφος" με περισσότερο σοσιαλιστική παρά διαπροσωπική χροιά, αφού σε ερέθισε τόσο πολύ -μη με πουν και "Ciao" ξαφνικά.
Επίσης, το εύρημα είναι πανέξυπνο και χέστηκα αν εσύ έπαθες επιληψία, εγώ δεν έπαθα.

Ακόμη πιο επίσης, δεν αμφιβάλλω ότι πέρασε από post production, οι ίδιοι δεν το κρύβουν άλλωστε. Αλλά, απλά παραδέξου το ότι κάτι τόσο απλό δεν σου πέρασε ποτέ από το μυαλό. Κι ότι ακόμη κι αν σου περνούσε, θα το έκανες λιγουλάκι έως και χιλιόμετρα πιο αματερίστικα από αυτό, γιατί απλά σού λείπει το ταλέντο για το οποίο έγραψα το post.

A, κι ένα ακόμη: Μπορείς να μου ξεράσεις όσα μανιφέστα έχεις αποστηθίσει περί ανωνυμίας στο blogging, να συνασπίσεις και χιλιάδες άλλους παρόμοιους με σένα στο πλευρό σου, αλλά το ξέρεις: Όσο δεν υπογράφεις, παραμένεις ένα μηδενικό που η μοναδική αναφορά στο άτομό σου είναι κάτι σχόλια σαν τούτο εδώ. Σχόλια που και πάλι τελευταίο σε λένε, τελευταίο σου υπενθυμίζουν ότι είσαι.

Τέλος, είναι τόσο ταλαντούχοι ο Κωστής και η Monika, που εγώ λέω ότι ταιριάζουν και μακάρι να τα φτιάξουν, να παντρευτούν και να κάνουν παιδάκια. Θα τους βαπτίσω ένα, αν θέλουν.

Ανώνυμος είπε...

oloi lete malakies!!!
emeis theloume pali ton maraveya me tin kakosaiou!!

Ανώνυμος είπε...

για σας παιδιά!
πολύ ωραίο το μπλονγκ σας!!!

Πέπη Τσεσμελή

deceiverius είπε...

Μετά από τόσα μανιφέστα, λέω απλά να συμφωνήσω με τον πρώτο! Ωραίο Βίντεο!

Ανώνυμος είπε...

κι απο μένα πολλά + για βίντεο και τραγούδι.
ταιριάζουν υπέροχα.(για ήχο και εικόνα μιλάω...αν και σαν ζευγάρι μια χαρά τους βρίσκω)

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ