17 Φεβ 2013

Downloaded: Ένα ντοκιμαντέρ για το Napster



Αυτό είναι το trailer του «Downloaded». Είναι μια χρονομηχανή που σε ταξιδεύει πίσω στο 2000. Όταν οι Metallica δεν ήταν καθόλου κουλ και όταν τερμάτιζες τη μισθωμένη γραμμή του γραφείου σου για να κατεβάσεις ό,τι έλειπε από την δισκοθήκη σου –πρακτικά για να αποκτήσεις δισκοθήκη, έστω και σε μορφή mp3.

To «Downloaded» είναι ανάμεσα στα φιλμ που ανακοινώθηκαν για το 2013 SXSW (αφού δεν πρόλαβε το φεστιβάλ του Sundance) και είναι σκηνοθετημένο από τον Alex Winter (ήταν ο Bill δίπλα στον Ted που έπαιζε ο Keanu Reeves στο «Bill & Ted’s Excellent Adventure» πριν εκατομμύρια χρόνια). Θα προβληθεί στις 10 Μαρτίου (το φεστιβάλ ξεκινά από τις 8).

Πραγματεύεται την άνοδο και την πτώση του Napster, του P2P δικτύου που έφερε τα πάνω κάτω την ίδια στιγμή στην τεχνολογία, στη μουσική και στην επιχειρηματικότητα. Και μυρίζει 2000 σε κάθε του πτυχή. Από το trailer ακόμη: ο Jon Stewart είχε μαύρα μαλλιά και δούλευε στο MTV, η Christina Aguilera ήταν ακόμη γκομενάρα, ο Billy Corgan αποδεικνυόταν προφήτης και ο Noel Gallagher ήταν το ίδιο μαλάκας...


(Γράφτηκε για το Jumping Fish)

Δεν υπάρχουν σχόλια: