19 Μαΐ 2008

...and party every day!

Τους Kiss και τις Cocorosie πιθανότατα δεν τις συνδέει απολύτως τίποτε περισσότερο από το γεγονός ότι αμφότεροι εμφανίζονται στην σκηνή με υπερβολική χρήση μέικ-απ και ότι και στων δύο τις συναυλίες υπήρξε τουλάχιστον ένας κοινός φαν, που μάλιστα ξελαρυγγιαζόταν σε κάθε ρεφραίν: εγώ! Έχει πλάκα γιατί τα κριτήρια γι' αυτήν την περφορμάνς (μου) ήταν εκ διαμέτρου αντίθετα. Οι Cocorosie είναι για μένα ένα από τα σημαντικότερα γκρουπ της σύγχρονης indie pop όσον αφορά στην εξέλιξη της μουσικής. Οι Kiss, πάλι, είναι απλά θρύλοι του rock n' roll. Ένα συγκρότημα που παίζει τόσο ελάχιστα πολύπλοκα σόλο που στο Guitar Hero δεν δέχονται καν να τα βάλουν στην πρώτη πίστα, αλλά που ξέρουν καλά πώς να σε κάνουν να κυλιέσαι στο πάτωμα τραγουδώντας τους στίχους τους. Και στις δύο συναυλίες πέρασα υπέροχα (αν και η περσινή των Cocorosie στην Ρεματιά δεν συγκρινόταν με τη φετινή) και ειδικά αυτή των Kiss ήταν μια από τις πιο όμορφες εμπειρίες της ζωής μου. Ιδού και τα φωτό (και βίντεο) άλμπουμ:


Turn Me On!

Zoe and the Boy αμέσως μετά τις Cocorosie

The Marcellus Brothers plus Homo Ludens @ Kiss



I know a thing or two about her...


Ι wanna rock n' roll all night...

6 σχόλια:

Nikos Fotakis είπε...

Είναι απίστευτο το πώς, ενώ αποδεικνύεις ότι διαθέτεις τόσο μεγάλη γκάμα μουσικών γούστων, δεν συμπίπτουμε σε τίποτα - σιχαίνομαι και τα δύο σχήματα, δεν μπορώ να αποφασίσω ποιοι είναι μεγαλύτεροι καραγκιόζηδες.
Αν δεν συναντηθούμε στις 2 Ιουλίου στη Sharon Jones, δεν θα συναντηθούμε ποτέ.

υγ1:Η Zoe ποια από τις δύο αδελφές Κάσαντι μιμείται; Αυτή που τσιρίζει ή την αλλοπαρμένη;
υγ2: Αν οι αδελφοί Marcellus περνούσαν τα καλοκαίρια τους στο θέρετρο των αξιωματικών της αεροπορίας, ο κόσμος είναι πολύ μικρότερος από ό,τι νόμιζα...

Homo Ludens είπε...

Μα δεν φανέρωσα ποτέ τον λόγο για τον οποίο η συναυλία των Kiss ήταν μια από τις πιο όμορφες εμπειρίες της ζωής μου. Εννοείται ότι το καρναβάλι της Πάτρας ωχριά μπροστά σ' αυτή την αποθέωση της γελοιότητας. Αλλά και πάλι: όταν παίζουν 70s και 80s, δεν μπορείς παρά να υποκλοθείς στην ωμή επιβλητικότητα του ροκ τους! Επίσης, ναι, αυτοί είναι οι αδελφοί Μαρσέλους. Τι μικρός που είναι ο κόσμος Γουότσον...

Giousurum είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Giousurum είπε...

Pote den eixa dei tous KISS xoris to thryliko tous makigiaz. Den ithela na xolaso tin eikona tou yperoxa kits pou eixa gia autous sto myalo mou. Kai ola aut amexri simera. Simera to mesimeri opou se kratiko kanali ediexnan plana apo tin synavlia kai xafnika deixnoun kai diloseis tou sygkrotimatos!!! Oi KISS xoris makigiaz. Tha eprepe na ntrepontai stin NET. Pos apokathiloneis kyrie etsi apla enan myhtho? Ego noiza oti oi typoi eixane genithei etsi.
Telospanton.

Gogo είπε...

Έτσι έτσι, γιατί πολύ κριτική έχω φάει τελευταίως που λατρέυω τις αδερφές Cocorosie! Σίγουρα το live στη Ρεματιά πολύ ανώτερο, αλλά ήταν και η υγρασία που τους πάει!

Nikos Fotakis είπε...

Έτσι είναι, gogo, στην αναβροχιά, καλή και η υγρασία...