12 Αυγ 2008

Αστυνομικό Κουίζ

«Γύρισα το πρωί από τη Μύκονο και με το που μπήκα στο σπίτι τον βρήκα σ’ αυτήν την κατάσταση», είπε ταραγμένη η κυρία Λίλιαν Μελίγκρα, μια από τις πιο κομψές γυναίκες της κοσμικής Αθήνας. Ο αστυνόμος Καραμπουζουκλής έβαλε ένα άφιλτρο στο στόμα του, το άναψε και κοίταξε ένα γύρο το γραφείο της έπαυλης. Στο κέντρο, επάνω στο εβένινο σεκρετέρ, ο βιομήχανος Μελίγκρας έμοιαζε να παίρνει έναν υπνάκο. Η αλήθεια ήταν πιο μακάβρια. Το αριστερό του χέρι κρεμόταν στο πλευρό του, κρατώντας σφιχτά την ακριβή του πένα. Το δεξί του κρατούσε εξίσου σφιχτά το ρεβόλβερ που του είχε καταφέρει το μοιραίο χτύπημα: μια τρύπα στον κρόταφο. Το αίμα του πότιζε την επιφάνεια του γραφείου και μια στοίβα έγγραφα, πάνω στα οποία είχε αφήσει την τελευταία του πνοή ο μέχρι πρότινος ισχυρός άντρας της ελληνικής οικονομίας. Ένα κομμάτι του Μάλερ που ξεχυνόταν από τα ηχεία του στερεοφωνικού, έπαιζε στο repeat, βαραίνοντας ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα.
«Η αλήθεια είναι ότι τελευταία ο Ζήνων ήταν ιδιαίτερα αγχώδης και κλεισμένος στον εαυτό του, κύριε αστυνόμε», εξήγησε η χήρα του, μόλις κατάπιε δύο ηρεμιστικά. «Γι’ αυτό και αναγκάστηκα να γυρίσω άρον-άρον από τις διακοπές μου. Μου τηλεφώνησε χθες το βράδυ και μου είπε ότι με χρειάζεται. Τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά στην εταιρία. Εδώ και μήνες προσπαθούσα να τον βοηθήσω να επανακτήσει την αισιοδοξία του. Τον έπεισα να πουλήσει το κανάλι. Με τα κέρδη, αγόρασε εισιτήρια για τη συναυλία της Μαντόνα. Θα γιορτάζαμε εκεί την επέτειό μας», είπε πνίγοντας ένα αναφιλητό.
«Είχε συντάξει τη διαθήκη του;» ρώτησε ο αστυνόμος Καραμπουζουκλής. «Ναι, πριν από έξι μήνες, όταν ξεκίνησαν τα προβλήματα στην εταιρία», απάντησε εκείνη. «Μοίραζε ισόποσα τα πάντα σε μένα, τα παιδιά μας, και την αγαπημένη του φιλανθρωπία: το ίδρυμα νέων Τήλου ‘Δάμων και Φιντίας’, για την αποκατάσταση των μετροσέξουαλ αγοριών. Δεν μου περνούσε από το μυαλό ότι σκόπευε να κάνει κάτι τέτοιο». «Ούτε ότι σκόπευε να δωρίσει τα εισιτήρια στο Ίδρυμα, φαντάζομαι», είπε κοφτά ο αστυνόμος. «Τι εννοείτε;», ψέλλισε σαστισμένη η Λίλιαν Μελίγκρα. «Εννοώ ότι πρέπει να μου τα παραδώσετε και να με ακολουθήσετε στο τμήμα», απάντησε ο αστυνόμος Καραμπουζουκλής.
Γιατί ο αστυνόμος Καραμπουζουκλής υποψιάστηκε τη Λίλιαν Μελίγκρα;

(η λύση στα σχόλια)


  • (Δημοσιεύτηκε την Κυριακή 10/8, στην ενότητα "Σπαζοκεφαλιές" του ειδικού τεύχους Παραλίας του περιοδικού Big Fish. Το αναδημοσιεύω γιατί θεωρώ πιθανό πολλοί να έχασαν το περιοδικό, αποφεύγοντας να αγοράσουν μια εφημερίδα με αιματοβαμμένο κι εν πολλοίς κατάπτυστο πρωτοσέλιδο. Δεν τους αδικώ. Αλλά έχασαν ένα πολύ ωραίο τεύχος)

4 σχόλια:

Nikos Fotakis είπε...

ΛΥΣΗ: Ο Μελίγκρας κρατούσε την πένα με το αριστερό του χέρι. Ένας αριστερόχειρας ποτέ δεν θα κρατούσε το πιστόλι με το δεξί. Επίσης, μια κοσμική κυρία, ποτέ δεν θα εγκατέλειπε τη Μύκονο πριν το Δεκαπενταύγουστο, προκειμένου να συμπαρασταθεί στο σύζυγό της. Μόνο μια γυναίκα απελπισμένη, στην προοπτική να απουσιάζει από το κοσμικό γεγονός της χρονιάς, θα κατέφευγε σε μια τόσο παιδαριώδη δικαιολογία. Ο Μάλερ ήταν ξεκάρφωμα. Είναι γνωστό ότι ο επιχειρηματίας άκουγε μόνο Αλεξίου και Μητροπάνο.

Ανώνυμος είπε...

help me.

Ανώνυμος είπε...

μπραβο για το υστερόγραφο!
harispap.

Thanos είπε...

Μου θύμισε τα κουίζ του επιτραπέζιου Mindtrap. Thx for sharing.