21 Οκτ 2008

Ρεάλ Αλόνσο


Σε ανύποπτο χρόνο, ανοίξαμε μια κουβέντα με τον Gilles, έναν από τους συνήθεις σχολιαστές στο ΠΠC, για το μεγαλείο του Φερνάντο Αλόνσο. Σαν να μας διάβασε ο Ισπανός και τις επόμενες εβδομάδες βάλθηκε να φέρει τα πάνω κάτω στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, για να μας επιβεβαιώσει: Δύο συνεχόμενες νίκες με συγκλονιστικές εμφανίσεις (σε Σιγκαπούρη και Ιαπωνία) τις οποίες πανηγύρισα ενθουσιασμένος στον καναπέ του σπιτιού μου. Το post είναι ετεροχρονισμένο. Έχει ήδη μεσολαβήσει ο αγώνας της Κίνας -όπου ο Αλόνσο δεν τα πήγε κι άσχημα: βγήκε τέταρτος- από την τελευταία του νίκη. Ένα τεράστιο GK με έχει αφήσει πολύ πίσω στο blogging (έχω τελειώσει και με τις ταινίες του Μποντ, είδα μέχρι και το "Quantum of Solace" και σε λίγο επιστρέφω στην αντίστροφη μέτρησή μου...). Δεν μπορούσα όμως να μην ανεβάσω τις αφεντομουτσουνάρες μας παρέα (έχω κι ένα αυτόγραφό του, πάνω σε μινιατούρα κράνος του... Νελσίνιο Πικέ) και κυρίως αυτό το συγκλονιστικό βιντεάκι, διαφημιστικό της Mercedes από τον περσινή σεζόν:




Και ένα σχόλιο (περιμένω, βέβαια, και την πάντα έγκυρη τοποθέτηση του Gilles): Ο λόγος που ο Αλόνσο είναι ο καλλίτερος πιλότος της Formula 1 δεν είναι μόνο ότι συναγωνίζεται με ένα χάλια αμάξι τους υπόλοιπους. Είναι ότι από την εποχή του Σουμάχερ δεν έχει εμφανιστεί άλλος οδηγός που να δίνει τόσο μεγάλη προσοχή στο στήσιμο του μονοθεσίου του, που να συνεργάζεται τόσο στενά με τους μηχανικούς του, που να ψάχνει την κάθε λεπτομέρεια για την λειτουργία του αυτοκινήτου του. Προσέξτε μια ζωντανή μετάδοση αγώνα της F1. Ακούστε τι συζητούν οι υπόλοιποι με τα pits της ομάδας τους και τι ο Αλόνσο. Είναι ο μόνος που θα προτείνει τακτική, θα ρωτήσει για τη βροχή, θα ψάξει να μάθει τι κάνουν οι υπόλοιποι με τα τάδε λάστιχα... Έχω την αίσθηση ότι και Force India να οδηγούσε φέτος, μια θέση στο βάθρο θα την είχε ήδη κατακτήσει. Τουλάχιστον!

4 σχόλια:

Homo Ludens είπε...

Το βίντεο, ειρωνικά, έγινε προφητικό για την εξέλιξη του περσινού πρωταθλήματος. Η κόντρα των 2 οδηγών της McLaren ωφέλησε τελικά έναν τρίτο -και μάλιστα Φινλανδό (τον Ραϊκόνεν)- όπως συμβαίνει και στην διαφήμιση με τον Χάκινεν...

gilles είπε...

την καλησπέρα μου.
δεν είμαι σχολιαστής, είμαι πανελίστας!

καταρχήν να πω πως συμφωνώ απόλυτα μαζί σου πως ο αλόνσο δίνει μεγάλύτερη προσοχή στο στήσιμο του αυτοκινητου από τους υπόλοιπους. και να προσθέσω κάτι ακόμα.
αλόνσο, ράικονεν και χάμιλτον είναι πολύ κοντά σε απόλυτη ταχύτητα. σχεδόν το ίδιο γρήγοροι.
προσωπικά ο λόγος που πιστεύω πως ο αλόνσο είναι ένα σκαλοπάτι πιο πάνω από τους άλλους δύο είναι το γεγονός πως σου δίνει την σιγουριά πως την κρίσιμη στιγμή οπου κρίνονται τα πάντα, θα αντέξει ενώ οι άλλοι δύο θα σπάσουν.
έχει την ψυχραιμία να διαχειριστεί καταστάσεις οπου το πρωτάθλημα θα κρίνεται από μια κλωστή. αμφιβάλλω αν οι άλλοι δύο το έχουν.
μάλιστα αυτό ήταν και το μοναδικό μειονέκτημα του σουμάχερ [θυμήσου αδελαιδα 94, χερεθ 97, σουζούκα 98, σουζούκα 2003 - τέσσερα καθοριστικά λάθη υπο πίεση την ώρα που κρινόταν το πρωτάθλημα.
επίσης αυτή η ικανότητα στις κρίσεις ήταν το μεγαλύτερο προτέρημα του σένα.

θηρίο, από ποιον αγώνα είναι η φωτογραφία? φετινή πρεπει να είναι ε?

Homo Ludens είπε...

@ gilles: Ναι, φετινή. Αφού φορά τα ρούχα της ING Renault. Είναι από την Κωνσταντινούπολη. Περισσότερα εδώ: http://popoculture.blogspot.com/2008/05/blog-post_14.html

gilles είπε...

έλα ρε ! δεν είχα δει αυτό το ποστ.
κορυφαίο [τα σχόλια πιο κορυφαία!]