28 Μαΐ 2009

Μεγάλη μέρα

Βρίσκω πολύ αστείο τον πανικό που επικρατεί (εδώ και μέρες) στο ραδιομέγαρο (τι φρικτή λέξη, Θεέ μου!) της ΕΡΤ, εν όψει της αποψινής "τηλεμαχίας" (μπλιαξ). Έχουν δώσει άδειες σε όσους μπορούσαν (δηλαδή τα μουσικά ραδιόφωνα δουλεύουν με playlist), ώστε να μειώσουν στο ελάχιστο τον αριθμό των παρευρισκομένων - κι όλα αυτά από φόβο, μήπως πάθουν κανένα κάζο, όπως αυτό προ μηνών.
Κρίμα, γιατί το να μπουν διάφοροι ξέμπαρκοι και να κάνουν μια σιωπηλή διαμαρτυρία θα ήταν ό,τι πιο ενδιαφέρον θα είχε να παρουσιάσει το προδιαγεγραμμένο θεσμοθετημένο προεκλογικό φιάσκο. Που δεν ξέρω τι έκβαση θα έχει, ξέρω όμως από τώρα ποιος είναι ο χαμένος: ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, με αυτήν την κίνηση εξωφρενικής ηττοπάθειας να στείλει τον Αλέκο Αλαβάνο αντί του Αλέξη Τσίπρα. Καταλαβαίνω ότι ο Τσίπρας είναι ιδανικό πρόσωπο για χαβαλέ και εύκολες επιθέσεις, αλλά, αν είσαι ο ΣΥΡΙΖΑ και τον διαλέγεις για πρόεδρο, οφείλεις να τον υποστηρίξεις - όχι να αρχίσεις τις πασοκιές του τύπου "ο Γιώργος δεν τραβάει".
Από την άλλη, δεν καταλαβαίνω γιατί ο Αλαβάνος θεωρείται καλύτερη επιλογή: θυμάται κανείς την παρουσία του στο προηγούμενο ντιμπέιτ - που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την τελευταία του τοποθέτηση; Και - κυρίως - θυμάται κανείς την μπανάνα του Αλέξη;
Εν πάση περιπτώσει, την ίδια ώρα στην "Τεχνόπολιν" στο Γκάζι η τζαζ κοινότητα της Αθήνας έχει ραντεβού για τη δεύτερη μέρα του Eurojazz, που απόψε περιλαμβάνει:τα τραγούδια τα βρήκα φυσικά στο CD που συνοδεύει το τελευταίο τεύχος του περιοδικού Jazz&Τζαζ - αγόρασέ το τώρα, για να βρεις πού θα πας (αν σ' ενδιαφέρει φυσικά)

1 σχόλιο:

Homo Ludens είπε...

Εγώ πάντως όταν κάνω κλικ στο πρώτο σου λινκ, αφότου διαβάσω το άρθρο του mediablog, καταλήγω σε μια διαφήμιση με μια ημίγυμνη που γράφει "ΟΛΓΑ ΦΑΡΜΑΚΗ... ό,τι πιο νέο, ετοιμοπαράδοτο και με full after sales service".