7 Σεπ 2009

Ησυχία τώρα! Αρχίζει το έργο...

Με τον Ριτζ Φόρεστερ έχω μια ιδιαίτερη σχέση. Θα πρέπει να ήταν κάπου στα τέλη της δεκαετίας του '90 που το μαλλί μου ήταν περίπου όπως ήταν και το δικό του (στα τέλη της δεκατίας του '90) και μια γνωστή μου που δεν θυμόταν το όνομά μου, ρώτησε έναν κοινό μας φίλο σε ένα πάρτυ: "Θύμισέ μου πως τον λένε αυτόν! Τον Ριτζ Φόρεστερ μωρέ!". Η παρέα μού το κόλλησε σχεδόν αμέσως, αλλά δεν κράτησε για πολύ καιρό. Πρώτον γιατί δεν ήμουν και τόσο ωραίος. Και δεύτερον γιατί είχα ήδη ένα πιο ταιριαστό παρατσούκλι που χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα και που τότε μετρούσε ήδη μια δεκαετία ζωής, οπότε ήταν κομματάκι δύσκολο να αλλάξουν έτσι δραστικά τα δεδομένα.

Από την άλλη, αυτό το "Ριτζ Φόρεστερ" μου άρεσε και το χρησιμοποίησα ως nickname μου στο ICQ αμέσως. Κάποια στιγμή είχα ξεχάσει τον κωδικό μου κι έφτιαξα και δεύτερο λογαριασμό και πάλι κράτησα για nickname το "Ριτζ Φόρεστερ" (το έγραφα στα αγγλικά, Ridge Forester δηλαδή). Μετά θυμήθηκα τον κωδικό, επέστρεψα στο πρώτο μου account, έφυγα από την τότε δουλειά μου στον Μπόμπολα, έκατσε στο PC μου ο καλός μου φίλος ο Θάνος, άνοιξε το (δεύτερο) ICQ όπου είχα αφήσει αποθηκευμένο το password, ενθουσιάστηκε κι αυτός, μου ζήτησε τα δικαιώματα, του τα έδωσα κι έτσι βρεθήκαμε δύο "Ριτζ" στον υπέροχο κόσμο του instant messaging. Αλλά το 2003 πια όλοι μου οι κολλητοί ήταν στο MSN, το ICQ είχε σταματήσει να κάνει σοβαρά updates και ο Ριτζ πέθανε κάπου εκεί για μένα -ο Θάνος πρέπει να τον κράτησε δυο-τρεις μήνες παραπάνω.

Έτσι κι αλλιώς ο Ριτζ είχε πεθάνει από καιρό. Θα θυμάμαι για πάντα τα τρία τελευταία χρόνια της δεκαετίας του '80 ως την περίοδο που είχα τις πιο στενές σχέσεις με το γυναικείο κομμάτι της οικογένειάς μου. Είτε στο δικό μας σπίτι, είτε στης γιαγιάς που έμενε ακριβώς δίπλα ή αργότερα από πάνω μας, μαζευόμασταν κάθε μεσημέρι για την μικρή τελετουργία με τον κωδικό "Τόλμη και Γοητεία". Το σύνθημα ήταν: "Ησυχία τώρα! Αρχίζει το έργο..." και δινόταν συνήθως από τη γιαγιά που ήταν γενικά ένας πολύ γλυκός άνθρωπος που δεν τσαντιζόταν ποτέ και δεν ύψωνε τον τόνο της φωνής της, αλλά αυτή η προσταγή προκαλούσε αρκετό δέος όταν δινόταν. Και κάναμε εγώ και η αδελφή μου ησυχία -και η μαμά άφηνε την όποια δουλειά της για να δει "την Καρολάιν".

Αλλά ΟΚ, μετά πήγαμε Γυμνάσιο, άρχισα να ασχολούμαι με αθλητισμούς και γκόμενες, το πολύ πολύ να έβλεπα "Τόλμη και Γοητεία" κανα μεσημεράκι με πολλά κέφια, για να παίξω καμμιά μαλακία με την Μπρουκ.

Ο Ριτζ πάντως -ακόμη κι όταν "το έργο" είχε γίνει πια μια μακρινή ανάμνηση- παρέμενε ιδιαιτέρως συμπαθής. Προφανώς λόγω εκείνης της ιστορίας με το παρατσούκλι που πήγε να μου κολλήσει. Προσφάτως αναρωτιόμουν τι να κάνει αυτή η ψυχή... Δεν ήξερα καν ότι η "Τόλμη και Γοητεία" συνεχίζεται ακόμη. Απάντηση: Συνεχίζεται. Και ο λόγος που κάθισα και θυμήθηκα αυτές τις γελοίες ιστορίες από τη ζωή μου δεν είναι καν αυτός (το ότι συνεχίζεται). Προς μεγάλη μου έκπληξη διάβασα την εισαγωγική πρόταση της wikipedia: "The Bold and the Beautiful (often abbreviated to B&B) is an Emmy award winning American television soap opera created by William J. Bell and Lee Phillip Bell for CBS. " Κάτσε τώρα! Σοβαρά; Έχει πάρει και ΕΜΜΥ; Φτάνω κάτω κάτω στο άρθρο. Έχει πάρει αρκετά! Η γριά που παίζει τη Στέφανι το έχει πάρει 2-3 φορές ως "καλλίτερη ηθοποιός σε δραματική σειρά". Το ίδιο κι άλλη μια γκόμενα. ΟΚ, τη θυμόμουν τη γριά, ήταν ωραία. Κακιασμένη σκύλα. Υποθέτω κι άλλη κάπως έτσι θα το παίζει. Αλλά το επικό είναι ότι φέτος, το 2009, 22 χρόνια μετά το πρώτο επεισόδιο, τώρα που η "Τόλμη και Γοητεία" παίζεται κάποια ξεχασμένη ώρα στην ΕΤ3, πήρε και ΕΜΜΥ "καλλίτερης δραματικής σειράς" ολόκληρο το σήριαλ!

Παθαίνω σοκ... Μα εκεί δεν είναι υποψήφιο το "Mad Men", το "Lost", το "Dexter" και τα λοιπά;

Ψάχνω λίγο παραπάνω. Το σοκ φεύγει, το αίμα επιστρέφει στην κανονική του ροή. Δεν είμαι ψαγμένος με τα τηλεοπτικά, δεν ήξερα ότι υπάρχει "καλλίτερη δραματική σειρά" prime time ζώνης αλλά και μεσημβρινής. Εντάξει. Αλλά ακόμη κι έτσι. 22 χρόνια μετά; "Τόλμη και Γοητεία"; Με τον Ρον Μος (αυτός που υποδύεται τον Ριτζ ντε) να είναι ο ένας από τους τέσσερις ηθοποιούς που παίζουν ανελλιπώς από το 1987 υπόσχομαι να βρω ένα μεσημέρι χρόνο να κάτσω στην ΕΤ3 να δω ένα επεισόδιο. Κυρίως γιατί έχω απορία ποιά είναι αυτή η γκόμενα την φωτογραφία της οποίας βρήκα όταν γκουγκλάρισα τον τίτλο της σειράς και ανέβασα εδώ στα αριστερά. Και για να προσευχηθώ να πάρει ΕΜΜΥ και ο θεσμός Ριτζ. Θα κάτσω να δω "Τόλμη και Γοητεία" αύριο κιόλας! Και θα το κάνω με το ίδιο περίπου τελετουργικό. Θα διαβάσω πρώτα το preview στην "Ραδιοτηλεόραση":

Μετά το ατύχημα η Φοίβη κείτεται νεκρή. Ο Ριτζ μπαίνει στο σπίτι και ξεσπάει σε κλάματα. Ο Ρικ υποστηρίζει ότι πάνω στον καβγά τους, η Φοίβη του τράβηξε το τιμόνι κι έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Ο Ριτζ ανακοινώνει στην Τέιλορ ότι η κόρη τους σκοτώθηκε και αυτή χάνει τις αισθήσεις της. Η Στέφανι κατηγορεί τον Ρικ που είναι ακόμη ζωντανός. Η Μπρουκ τον διαβεβαιώνει ότι η Στέφανι τα λέει αυτά επειδή είναι εκνευρισμένη και όταν ηρεμήσει, θα καταλάβει ότι δεν φταίει αυτός. Μετά το αντίο στην αδελφή της, η Στέφι καταρρέει.

12 σχόλια:

Nikos Fotakis είπε...

Νομίζω όλοι έχουμε τις σκοτεινές μας ιστορίες από αυτήν την περίοδο που όλη η ελληνική ποπ κουλτούρα παραδόθηκε στην "Τόλμη και Γοητεία". Η δική μου είναι η εξής: πρώτη γυμνασίου, συμμαθήτρια φτάνει στην αίθουσα την ώρα που έχει αρχίσει το μάθημα. Η μαθηματικός γαβγίζει: 'πού ήσουν; γιατί άργησες;' για να λάβει την απάντηση: "έβλεπα Τ&Γ".
"Καλά, κάθισε και στο διάλειμμα θα μου πεις τι έγινε".
Όσο για την εικονιζόμενη είναι η ηθοποιός που παίζει την Τέιλορ (σιγά μην κάτσω να ψάξω το όνομά της στο imdb). Το ξέρω, γιατί σε αντίθεση με σένα, που περιορίστηκες στην Μπρουκ, ο διπλανός μου συνέχισε να αναζητά έμπνευση για τις σεξουαλικές του αφυπνίσεις στην συγκεκριμένη σειρά.

Nikos Fotakis είπε...

αλλά νομίζω ότι έπρεπε να προσθέσεις και το tag "δεν είμαι γκέι" καλού-κακού

Homo Ludens είπε...

@ Mr. Arkadin: Υπονοείς κάτι για τη φωτογραφία που ανέβασα σήμερα στο "Φτιάξε μου τη μέρα";

Nikos Fotakis είπε...

Αντιλαμβάνεσαι επίσης ότι πρέπει να αποκαλύψεις το παρατσούκλι που ήταν πιο ισχυρό από το "Ριτζ Φόρεστερ"

Ανώνυμος είπε...

Eγω βλεπω ακομα τόλμη και γοητεία. Και πολλα πρωινα ξυπνάω νωριτερα για να την δω ενω τρωω πρωινό
και ο ριτζ στην κανονική του ζωή ειναι τρελός και κακόγουστος σαν καντρυ γκευ - στην ιταλια τον καλουν συνεχεια σε εκπομπες και είναι ξέσαλος, με φουλάρια, αλυσίδες κλπ.

επισης εχω τον δισκο του συγκροτηματος του

και όταν πεθανε ( κανονικά η ηθοποιός) Σάλλυ Σπέκτρα, στεναχωρήθηκα πολύ.

Ο Κλαρκ και ο πρώτος Θορν ήταν οι ωραιότεροι γκόμενοι, έβερ.

Και τώρα πάω να δώ το making the band με τον παφ νταντυ

discolata είπε...

Μπρουκ: ριτζ άι εμ πρέγκναντ.
ντου γιου χίαρ μι ριτζ;
αι εμ πρέγκναντ.

ριτζ: γουάτ;

μπρουκ: αι -παυση- εμ - (παυση) πρεγκναντ. αι ριλι εμ.

ριτζ: άι εμ γκόινγκ του μπι α φαδερ;

μπρουκ: γες γιου αρ.

φιλί.

ετσι εμαθα αγγλικα. νο σιτ.

viki vale είπε...

Exei parei daytime emmy, oxi apo afta "ta kala" pou nomizeis :)

Ανώνυμος είπε...

http://www.imdb.com/name/nm0878950/
για τη γκομενα της φωτο...

...εγω την επαιζα και για την Κριστεν (σ.σ αδερφη του Ριτζ)...

JAD..

Homo Ludens είπε...

@ Viki Vale: Ναι, τό 'παμε αυτό. Στην αρχή έπαθα σοκ, νομίζοντας ότι κέρδισε τα "καλά". Αλλά μετά είδα ότι έχει primetime και daytime βραβεία. Τσ Τσ Τσ. Δεν με προσέχεις. Πήγες κατευθείαν στην περίληψη επεισοδίου ε;

@ Ανώνυμος: Πρέπει να έχει βοηθήσει στο βάψιμο πολλών λευκών τοίχων το B&B.

Άντα Φτυς είπε...

(διάλογος Μπρουκ με φίλη/αδερφή/σταυρανηψιά, δεν ενθυμούμαι, στην αρχή του ειδυλλίου με Ριτζ, όταν όλo το παιχνίδι είναι στο πότε επιτέλους θα της πει "Σ΄αγαπώ", όπου το "Σ΄αγαπώ" αποδίδεται από τον δαιμόνιο μεταφραστή όπως παρακάτω)

- "Λοιπόν; Σου είπε τις 3 λέξεις;"
- "Όχι...Ακόμη να μου πει τις 3 λέξεις"

Homo Ludens είπε...

@ Άντα Φτυς: Σ' αγαπώ πολύ! (Σε μια Μπρουκ δεν αρκεί το σκέτο "σ' αγαπώ" -στην ελληνική βερσιόν τουλάχιστον)

Άντα Φτυς είπε...

Κι εγώ σ΄αγαπώ, Ludens, αλλά στο μέτρημα μπερδεύονταν ακόμη κι οι πρωτοδεσμίτες