31 Αυγ 2010

Και μετά μου λέτε ότι είμαι εμπαθής που μισώ τόσο πολύ την Ελευθεροτυπία



Η τηλεοπτική σειρά Mad Men, η οποία γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στις ΗΠΑ, ήταν ο μεγάλος νικητής των φετινών Βραβείων ΕΜΜΥ.
Η εν λόγω σειρά, η οποία έλαβε το βραβείο της καλύτερης δραματικής σειράς για τρίτη συνεχή χρονιά, ήταν υποψήφια αρχικά σε 17 κατηγορίες, ενώ η μουσική σειρά Glee, η οποία είχε λάβει 19 υποψηφιότητες, κέρδισε στο τέλος το βραβείο μόνο σε δύο κατηγορίες.
Ο δημιουργός της σειράς Mad Men, Μάθιου Γάινερ, δήλωσε κατά την παραλαβή του βραβείου, ότι "ήξερα ότι μια μέρα θα έτρεχα κάπου και θα κέρδιζα ένα τρόπαιο".
Το βραβείο καλύτερης ηθοποιού κωμικής σειράς έλαβε η ηθοποιός Τζέιν Λιντς για την εμφάνιση της στη σειρά Glee, ενώ ο παραγωγός της ίδιας σειράς, Ράιαν Μέρφι, κέρδισε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας.
Το βραβείο α' ανδρικού ρόλου σε δραματική σειρά κέρδισε ο Μπράιαν Κράνστον, για την εμφάνιση του στη σειρά Breaking Bad, ενώ το βραβείο α΄γυναικείου ρόλου σε δραματική σειρά πήγε στην Κίρα Σέτζγουικ, για την εμφάνιση της στη σειρά Τhe Closer.
Στους Έντι Φάλκο, για την εμφάνιση του στη σειρά Nurse Jackie, και Τζιμ Πάρσονς, ο οποίος συμμετείεχε στη σειρά Τhe Big Bang Theory, απονεμήθηκαν τα βραβεία α' και β΄ ανδρικού ρόλου σε κωμική σειρά.
Στην κατηγορία "Καλύτερη Μουσική ή Κωμική σειρά" διακρίθηκε ο Τζον Στιούαρτ, για την εμφάνιση του στη σειρά The Daily Show, ενώ στην κατηγορία "Καλύτερο Reality" ξεχώρισε η εκπομπή "Top Chef".
Καλύτερη μίνι σειρά αναδείχθηκε η παραγωγή των Στίβεν Σπίλμπεργκ και Τομ Χανκς The Pacific, η οποία διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια του ΄Β Παγκοσμίου Πολέμου, και είχε λάβει αρχικά τις περισσότερες υποψηφιότητες, για 24 Βραβεία ΕΜΜΥ.
Επίσης, τα βραβεία καλύτερης ανδρικής και γυναικείας ερμηνείας σε μίνι σειρά ή τηλεταινία απονεμήθηκαν στους Αλ Πατσίνο για τη συμμετοχή του στη σειρά You Don't Know Jack και στην Κλερ Ντέινς, για την εμφάνιση της στη σειρά Temple Grandin.
Ο διάσημος ηθοποίος Τζωρτζ Κλούνεϊ παρέλαβε το δικό του "ανθρωπιστικό Βραβείο ΕΜΜΥ", το "Bob Hope Humanitarian Award" για την οργάνωση και την παρουσίαση του τηλεμαραθώνιου "Help Haiti".
Αντίθετα, η ηθοποιός Χιουγκ Λόρι, "το νεαρό αστέρι με το λαμπρό μέλλον από τη Μ. Βρετανία", έφυγε με άδεια χέρια στο τέλος της απονομής, ενώ οι προβλέψεις της έδιναν την "πρωτιά".
Υπήρξαν, ωστόσο, πολλά παράπονα για τις επιλογές της κριτικής επιτροπής, καθώς οι πρωταγωνιστές και ο σκηνοθέτης της σειράς Lost δεν κέρδισαν κανένα βραβείο.


(Με bold και italics, οι πολύ μεγάλες στιγμές του άρθρου...)

11 σχόλια:

Nikos Fotakis είπε...

Σου διέφυγε μια άλλη μεγάλη στιγμή: Ο Εντι Φάλκο, είναι στην πραγματικότητα Η Ιντι Φάλκο, πρωταγωνίστρια της σειράς "Nurse Jackie" (και λατρεμένη από τότε που έπαιζε την Καρμέλα Σοπράνο, σύζυγο Τόνι, ρόλο για τον οποίο είχε κερδίσει τρία ΕΜΜΥ)

ασωτος γιος είπε...

καλα η ελευθεροτυπια ειναι η βασιλισσα της δηθενιας αλλα αντιγραφη απο ξενο εντυπο αυτουσιο ομως εχω βρει και στο νιτρο και σε αλλα εντυπα μεχρι και στην λαηφο παραγραφο αντιγραμμενη απο γνωστο ονομα
ασε μη το ψαχνεις

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα είπε ο προλαλήσας, μην πιάσουμε τώρα Λαηφο και Κωστοπουλέικο, (δηλαδή ένα πράγμα για μένα)... Η φτήνια η ασχετοσυνη κι η προχειροτητα του Τυπου είναι από καιρό γνωστή

Bitch Girl είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Bitch Girl είπε...

Εντάξει ο Hugh Laurie είχε πει μέσες άκρες ότι αν κρατήσει για καιρό το House θα «πάρει» όλο το καστ, άντρες , γυναίκες , την 13...*(ό,τι κινείται, εκτελείται κλπ) ποιος ξέρει μπορεί εκεί στην Ελευθεροτυπία να έχουν κανένα καλό inside tip ΚΑΙ για αλλαγή φύλου… ;):P χεχε

*When a student in the audience of Hugh Laurie's edition of "Inside the Actors Studio" (1994) asked Laurie if he thought Dr. House should be romantically involved with Cameron, Cuddy or Wilson, Laurie said, "I suspect that if the show runs long enough, he's going to run through all of them. What order that unfolds in is not for me to say. I think any of those relationships is, of course, believable. Two people can always find some comfort or attraction, so I think all are possible. I think Robert [Robert Sean Leonard, who plays Dr. Wilson] might have something to say about it . . . I don't know how Robert would take that. But you know, I'm game."

σόρρυ για το σεντόνι αλλά (ακόμα) δεν ξέρω πως να βάζω λινκ στα σχόλια :( :)

Michael_Sc είπε...

Εντάξει... μπορεί κάποιος βαριεστημένος συντάκτης να το έβαλε στο Google Translator!

Ανώνυμος είπε...

!!!!!! Αφωνη!

Ανώνυμος είπε...

Απλώς κάποιος διορθωτής ήταν ερωτευμένος

Ανώνυμος είπε...

Τρελή γκομενάρα η Χιουγκ Λόρι. Τύφλα νά 'χει η 13!

Anakiklosis είπε...

Ναι μώρε! Ποια 13 και πράσινα άλογα;! Λορι και τα μυαλά στα κάγκελα. Το νέο ταλέντο απο την UK που σημειωτέο έπαιζε στο Blackadder της δεκαετίας του 80 (πριν έρθει ο Κομπαιν και γαμήσει τα πάντα) πρέπει να κάνει φωτογράφησει και στο Playboy soon enough όπως η συνάδελφος ηθοποιός (λέμε τώρα) Kelly Brooke.

Lolly είπε...

τοσο νεαρος ο Λορι που ηταν και υποψηφιος στα Teen Choice awards.