9 Αυγ 2012

Jessica & Mary Chain



Οι Jesus and Mary Chain έχουν, φαίνεται, μια αγάπη για τις γοητευτικές celebrities. Όχι για όλες, βέβαια. Μόνο για εκείνες που ταιριάζουν στο δικό τους alternative και λίγο μυστηριώδες προφίλ. Στο Coachella του 2007 είχαν ανεβάσει στην σκηνή την Scarlett Johansson –ήταν η εποχή που η χυμώδης ξανθιά (πάντα ήθελα να το γράψω αυτό) προσπαθούσε να κάνει την δική της καριέρα στο τραγούδι. Είπαν μαζί το “Just Like Honey” και η εικόνα της Scarlett με το μικρόφωνο κάτω από τον καυτό καλιφορνέζικο ήλιο (όχι και τόσο καυτό –εκείνη την ώρα έδυε…) είχε υπάρξει, όπως θα θυμάστε, η καλύτερη διαφήμιση για το φεστιβάλ εκείνη τη χρονιά.

Την περασμένη εβδομάδα, στη Νέα Υόρκη, επανέλαβαν το τόλμημα με την Jessica Pare, την γοητευτικότατη κυρία Draper από το "Mad Men". Μας είχε ενθουσιάσει όλους με το “Zou Bisou Bizou” που τραγούδησε στο πρώτο επεισόδιο του 5ου κύκλου, οπότε η επιλογή μοιάζει σοφή. Είπαν μαζί το “Just Like Honey”, αλλά πρόσθεσαν στην celebritoλίστα τους και τo “Sometimes Always”, όπου η πανέμορφη Καναδή κλήθηκε –με το σύνηθες look της μίνι φούστας που λατρεύει να φορά και στη δημοφιλή σειρά– να παίξει τον ρόλο της Hope Sandoval των Mazzy Star που τραγουδάει στην original εκδοχή του κομματιού.

Δεν έχω κριτική για το αν η Jessica Pare τα πήγε καλά. Ποτέ δεν κατάλαβα τους Jesus and Mary Chain και καμία απόλαυση δεν άντλησα τη μία και μοναδική φορά που τους έχω δει live (τότε στο Ρόδον). Αυτός ο αργόσυρτος θόρυβος δεν είναι του γούστου μου και η αγάπη μου για την Jessica και την Scarlett σβήνει κάτω από τις μεθυσμένες κιθάρες και τα παραμορφωμένα μπάσα τους. Οπότε θα πρέπει να δεις ο ίδιος τα δύο βίντεο για να αποκτήσεις γνώμη.



Jesus & Mary Chain (feat. Jessica Pare - Just Like Honey


Jesus & Mary Chain (feat. Jessica Pare - Sometimes Always

(Γράφτηκε για το Jumping Fish)

Δεν υπάρχουν σχόλια: