28 Αυγ 2012

7 πράγματα που έμαθα για την Αβάνα, βλέποντας την ταινία "7 days in Havana"7 ημέρες, 7 ιστορίες, 7 σκηνοθέτες, 7 ταινίες, 7 πράγματα που έμαθα κι εγώ από αυτές, βλέποντας το “7 Dias en La Habana”, το φιλμ για την καθημερινή ζωή στην πρωτεύουσα της Κούβας.

Δευτέρα
Στην Αβάνα υπάρχει ένα ομοίωμα του Καπιτωλίου. Οι ντόπιοι το λένε Λευκό Οίκο. Πράγμα που δεν είναι και περίεργο, αν σκεφτείς ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί μπερδεύουν το Καπιτώλιο με το Λευκό Οίκο. Πιο μεγάλη σημασία έχει ότι το κουβανέζικο Καπιτώλιο είναι 4 ολόκληρα εκατοστά πιο ψηλό από το αμερικανικό.

Τρίτη
Το αλκοόλ ρέει άφθονο. Από το πρωί. Και τα περισσότερα κινητά είναι με κάρτα. Αν έχεις μεθύσει και πιάσεις την κουβέντα στο τηλέφωνο, το πιθανότερο είναι να μείνεις από μονάδες.

Τετάρτη
Οι Κουβανέζοι παίζουν φοβερό μπέιζμπολ. Και ταξιδεύουν πολύ, για τους αγώνες. Λίγοι είναι αυτοί, όμως, που αυτομολούν.

Πέμπτη
Ο Φιντέλ Κάστρο έχει χιούμορ. Kαι στο μπαρ El Floridita φτιάχνουν ακόμη τα καλύτερα κοκτέιλ. Με ρούμι Havana Club εννοείται.

Παρασκευή
Τα κορίτσια δεν επιτρέπεται ν’ αγαπάνε άλλα κορίτσια. Οι ντόπιοι πιστεύουν ότι έχει μπει μέσα τους ο δαίμονας και θα κάνουν το παν για να τον διώξουν.

Σάββατο
Μια γνωστή παρουσιάστρια της τηλεόρασης βγάζει λιγότερα χρήματα από μια ερασιτέχνη ζαχαροπλάστη.

Κυριακή
Η Παναγία κάνει ακόμη θαύματα στην Αβάνα.

(Γράφτηκε για το Jumping Fish)

Δεν υπάρχουν σχόλια: