12 Απρ 2007

Σύντομα Ανέκδοτα: 4. Γάλλος ψηφοφόρος

Αυτό το 45% των Γάλλων, που δέκα μέρες πριν τις εκλογές του ακόμη δεν έχει αποφασίσει τι σκατά θα ψηφίσει, αν είχε έστω και ελάχιστο χιούμορ, θα έριχνε δαγκωτό Λεπέν. Έτσι κι αλλιώς και οι τρεις βασικοί διεκδικητές του τίτλου παίζουν με το ίδιο σύστημα: Με λίμπερο τον "νόμο", αμυντικό χαφ την "τάξη" και ένα μόνο επιθετικό, την "ασφάλεια". Ακριβώς το σύστημα, δηλαδή, που πρωτοπαρουσίασε στο γήπεδο ο Ζαν Μαρί (Λεπέν, καλέ, όχι Παπέν, εκείνος ήταν Ζαν Πιέρ!)

8 σχόλια:

julia είπε...

Ενα έχω να πω. Βλέπω προόδευσες τον καιρό που έκανα αποτοξίνωση .
Ωραία χρώματα,έξυπνα πραγματάκια και φυσικά το καλύτερο: το ποπ κορν. Αν και αυτό θα κολλούσε περισσότερο σε άλλο blog-ξέρεις ποιο εννοώ...Forrest είσαι καλά;............

julia είπε...

Να μη χρησιμοποιείς το όνομα του Λεπέν ασκόπως.
Ξέρεις τι πιστεύω; ότι ο Λεπέν είναι από τους πιο δημοκρατικούς πολιτικούς της Γαλλίας. Γιατί αυτό που είναι φαίνεται. Ενώ οι "άλλοι" γίνονται γρήγορα άλλοι.

Homo Ludens είπε...

Νά 'σαι καλά κοπελιά για τα ωραία πράγματα που γράφεις για τη σελιδούλα μου. Το ποπ κορν σαφώς και κολλάει πιο πολύ στου κυρ-Νίκου, αλλά να αποδώσουμε και τα εύσημα στη Σίσσυ που κάθισε και έψαξε και βρήκε ωραία ταπετσαρία για το "μαγαζάκι" μου (και κράτησε μια λιγότερο ωραία για το δικό της!) Όσον αφορά στον Λεπέν, ας λέει ό,τι θέλει, εγώ δεν θα τον ψήφιζα ποτέ, αλλά ποτέ δεν θα ψήφιζα κι αυτό το άθλιο κατασκεύασμα των media, αυτή την αχυρόκουκλα τη Σεγκολέν που μου πέταξε τις κλαρωτές φούστες στην άκρη και μου ενδύθηκε λευκά ταγιεράκια, λες και παίζει σε ταινία του Κισλόφσκι. Ουστ μωρή από 'δω. Άσε τον κοντοπίθαρο κερατά να κάνει κουμάντο με την ησυχία του. Έτσι κι αλλιώς είναι μάλλον ο μοναδικός πολιτικός που τιμά την έννοια του όρου αυτή τη στιγμή σε ολόκληρη την Ευρώπη (άντε και η Μέρκελ μαζί του).

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ μαθιέ,αφού κατάφερα να μπω στα άδυτα του blog σου με την ταπεινή dial up μου,σου υπενθυμίζω πως κοντοζυγώνει και η 21η Απριλίου.γλέντια που θα κάνεις τώρα που έπεσαν και οι τιμές των αμνοεριφίων.θα φωνάξεις για guest στο "Πο Πο Culture" και τη Δέσποινα Παπαδοπούλου (σύζυγο Γεωργίου βεβαίως βεβαίως) ή της έχει κλείσει άλλη τουρνέ ο ατζέντης της;

Homo Ludens είπε...

Την Παπαδοπούλου όχι, αλλά τώρα που βλέπω ότι άρχισες να ξαναμπαίνεις στο μπλογκ μου, θα φωνάξω τη Δέσποινα Στυλιανοπούλου για να έχεις λίγη παρέα.

Ανώνυμος είπε...

αγαπητή μπαρμπα-μαθιούλα,πήγαινε κοπέλα μου να μπεις στη μπανιέρα με τη φορμόλη κι άσε τα πνευματώδη αστειάκια.σε περιμένουν κι οι φίλες σου οι μακαρίτισσες να παίξετε κουμ καν το σαββατοκύριακο.μην πας και είσαι ψόφια.να μου νεκροφιλήσεις τη ζωζώ!

Homo Ludens είπε...

Καλή μου Σίσσυ, αν είναι να ρίξουμε ξαφνικά τόσο χαμηλά το επίπεδο, σου ζητώ ταπεινά συγγνώμη και καταθέτω την παρακάτω διευκρίνηση:
Προς όλους τους αναγνώστες του "Πο Πο Culture":
Το post για τον Λεπέν ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν είχε σκοπό να τον υποστηρίξει. Αν το ύφος μου παρεξηγήθηκε, δηλώνω μετανιωμένος και αποφασισμένος να ψηφίσω Ζοζέ Μποβέ.

Πάμε τώρα παρέα, Σίσσυ, σαν τα παλιά τα χρόνια, να προβοκάρουμε κανα άλλο blog!

julia είπε...

Εχετε τρελαθεί όλοι. Φυσικά και υποστηρίζουμε Λεπέν,Δημοκράτες του πρωκτού,οπως λέω κι εγώ.