16 Μαΐ 2007

Προύστ; Από ‘δω!

Έλαβα κι εγώ με τη σειρά μου την ασίστ για να σκοράρω στο «Ερωτηματολόγιο του Προυστ». Ναι, σε τούτο το αφάνταστα πληκτικό παιχνίδι που έχει ξαφνικά συγκινήσει την ελληνική μπλογκόσφαιρα και όλοι αυτοί οι τυπάδες με τον απίστευτα πολύ χρόνο για σκότωμα ψάχνουν να βρουν ακόμη περισσότερο (χρόνο), μπας κι απαντήσουν πιο έξυπνα από τον λούστρο που τους το έστειλε. Εμένα μου το έστειλε η Σίσσυ Πασπαρτού, η σεβάσμια κυρία που έχει άποψη για όλα (κυρίως για τη Eurovision) και που συνήθως ντρέπεσαι να της πεις ότι λέει μαλακίες, αλλά εγώ τώρα τελευταία της το έχω πει δυο-τρεις φορές και οι σχέσεις μας έχουν ξαφνικά ψυχρανθεί. Να εκλάβω, λοιπόν, την πρότασή της ως κίνηση συμφιλίωσης; Ή να παραμείνω καχύποπτος και να υποθέσω ότι το έκανε για να με εκθέσει; Ειδικά από τη στιγμή που όλοι ξέρουν πώς δεν τα πάω καθόλου καλά με τους προύστηδες...
Anyway, επειδή μου αρέσουν οι προκλήσεις, επειδή είμαι ψωνάρα και, κυρίως, επειδή σήμερα έχω άπειρο χρόνο για σκότωμα, ας απαντήσω κι εγώ στο «Ερωτηματολόγιο του Προυστ», ας σας ενημερώσω ότι οι ερωτήσεις δεν είναι του Προυστ, αλλά ενός χαζού παιδικού παιχνιδιού (σαν τα λευκώματα που συμπληρώναμε στο δημοτικό), το οποίο πήγε και χάλασε ο Μαρσέλ στα 13 του γιατί ως ξενέρωτος μέλλων συγγραφεύς απάντησε σοβαρότατα και, τέλος, ας πασάρω την πρόσκληση-πρόκληση στους Forrest Gump (χα, χα, καλό ε;), Ovelikios και Χαρούμενη Τσούλα (μπας και την επαναφέρω στα δίκτυα).

1. Η απόλυτη ευτυχία για σας είναι;
Η Ευτυχία (Έφη) Μακρή. Αθλήτρια του ύψους τη δεκαετία του ’90. Εκ Χαλκίδος. Τι να κάνει άραγε; Παντρεύτηκε; Έχει παιδιά; Να θυμηθώ να ρωτήσω την Κλαίρη!

2. Τι σας κάνει να σηκώνεστε το πρωί;
Τίποτε λιγότερο από 10.000 δολάρια.

3. Η τελευταία φορά που ξεσπάσατε σε γέλια;
Το Σάββατο, λίγο μετά τα μεσάνυκτα. Η μισή Ευρώπη, με κομμένη την ανάσα, περίμενε την Ελλάδα να ρίξει την δική της ψήφο στην Eurovision. Και στο παραθυράκι κάτω αριστερά εμφανίστηκε ένα φάντασμα που άρχισε να μιλά φινλανδικά.

4. Το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σας είναι;
Η έπαρσις. Ειδικά όταν παίζω Trivial Pursuit.

5. Το βασικό ελάττωμά σας;
Η έπαρσίς μου δεν μου επιτρέπει να διαπιστώσω αν έχω ελαττώματα...

6. Σε ποια λάθη δείχνετε μεγαλύτερη επιείκεια;
Στο κάθε lapsus linguae. Δεν μπορείς παρά να συγχωρέσεις αμέσως μια φράση του τύπου: «Απόψε θα ετοιμάσω να φάμε μια πούτσα» (αντί για «πίτσα», για όποιον δεν κατάλαβε).

7. Με ποια ιστορική προσωπικότητα ταυτίζεσθε περισσότερο;
Ο Μέγας Ναπολέων, φίλτατε, δεν θα μπορούσε να ταυτισθεί με κανέναν (έστω, ιστορικό) θνητό...

8. Ποιοι είναι οι ήρωές σας σήμερα;
Οι ίδιοι με χθες: ο Κάπτεν Αμέρικα, ο Μπρους Ντίκινσον και φυσικά ο Καραγκιόζης.

9. Το αγαπημένο σας ταξίδι;
Το «Ταξίδι στο Κέντρο της Γης» του Ιουλίου Βερν. Εκεί πρωτοσυνάντησα και το όνομα Αξλ. Χρόνια μετά, το φόρεσε και ο τραγουδιστής των Guns n’ Roses.

10. Οι αγαπημένοι σας συγγραφείς;
Τώρα, άμα απαντήσω «ο Μαρσέλ Προυστ» δεν θα γελάσει κανείς ε;

11. Ποια αρετή προτιμάτε σε έναν άνδρα;
Το σουτ και με τα δύο πόδια και την κοφτή ντρίμπλα.

12. ... και σε μια γυναίκα;
Ο,τιδήποτε σε 75D.

13. Ο αγαπημένος σας συνθέτης;
Ο Στιβ Χάρις (Iron Maiden). Απίστευτη συνέπεια για τριάντα σχεδόν χρόνια.

14. Το τραγούδι που σφυρίζετε, κάνοντας ντους;
Αν μπορούσα να τα σφυρίξω τα γαμιόλικα θα ήμουν αήτηττος και στο Total (εκτός από το Trivial Pursuit). Προς το παρόν, το καλύτερό μου είναι να φτιάχνω φρεγάτες, πύργους του Άιφελ, κοτόπουλα με πλαστελίνη.

15. Το βιβλίο, που σας σημάδεψε;
Ο «Κώδικας Ντα Βίντσι». Στη σελίδα 325 είναι σαφές ότι το μέλος του Κοινού της Σιών στο οποίο αναφέρεται ο Άγγλος κουτσός κακός είμαι εγώ.

16. Η ταινία, που σας σημάδεψε;
Το “Mulholland Drive”. Ακόμη δεν είμαι σίγουρος αν ονειρεύομαι ότι απαντάω σ’ αυτή τη μαλακία το «Ερωτηματολόγιο του Προυστ» ή αν το κάνω στ’ αλήθεια.

17. Ο αγαπημένος σας ζωγράφος;
Ο Σάντρο Μποτιτσέλι. Με τέτοιο όνομα, μόνο από τον μακαρίτη τον Κλέι Ρεγκατσόνι θα έχανε, αν ο τελευταίος μεταπηδούσε από την Formula 1 στις καλές τέχνες! (Ή αν καβάλαγε ο Μποτιτσέλι καμμιά Μινάρντι)

18. Το αγαπημένο σας χρώμα;
Πώς φαίνεται ότι πρόκειται για ανόητο παιχνίδι που παίζαν τα ηλίθια Γαλλάκια στα τέλη του 18ου αιώνα, μπας και γαμήσουν καμμιά βρωμιάρα Ζιλιέτ, ε;

19. Ποια θεωρείτε ως μεγαλύτερη επιτυχία σας;
Το ότι τερμάτισα τις προάλλες στους Διασυλλογικούς, στα 32 μου και μετά από 7 χρόνια απροπονησιάς, χωρίς θλάσεις, καρδιακά και εμετούς.

20. Το αγαπημένο σας ποτό;
Το Chateau Latour Pauillac. Του 1990, φυσικά!

21. Για ποιο πράγμα μετανιώνετε περισσότερο;
Για την ώρα που μου έχει φάει αυτή η μπούρδα ως τώρα...

22. Τι απεχθάνεστε περισσότερο απ’ όλα;
Την ιδέα ότι κάποια στιγμή θα σκιστεί το κουκούλι με τις κάμπιες πάνω απ’ το κεφάλι μου και δεν θα προλάβω να αντιδράσω!

23. Όταν δεν γράφετε, ποια είναι η αγαπημένη σας ασχολία;
Να εισπράττω τις πληρωμές για όσα έχω γράψει.

24. Ο μεγαλύτερος φόβος σας;
Ότι η Φιορεντίνα δεν θα πάρει ποτέ το πρωτάθλημα όσο ζω.

25. Σε ποια περίπτωση επιλέγετε να πείτε ψέματα;
Στην περίπτωση που πρέπει να απαντήσω σε κάτι τόσο ανόητο όσο το «Ερωτηματολόγιο του Προυστ» (και να μπορεί να το διαβάσει και ο πάσα ένας...)

26. Ποιο είναι το μόττο σας;
«Ντα προυφεσιονίστ για προυφεσιονίστε».

27. Πώς θα επιθυμούσατε να πεθάνετε;
Με γραμμένη την διαθήκη. Να μην μαλλιοτραβιούνται οι διάδοχοι.

28. Εάν συναντούσατε τον Θεό, τι θα θέλατε να σας πει;
Να μου αποκάλυπτε κι εμένα την 11η εντολή. Μα μόνο στο Χατζηνάσιο και στη Νάνα Μούσχουρη;

29. Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεσθε αυτό τον καιρό;
Στην τρίτη κάσα με άδεια μπουκάλια Kaiser.


Επειδή ο Forrest την έχει δει "Αλίκη στο Ναυτικό" και δεν έχει χρόνο για τέτοια, ο Ovelikios επιμένει ότι είναι αμιγώς φωτογραφικό blog και η Χαρούμενη Τσούλα δηλώνει "προσωρινώς κλειστόν" (ναι, ακόμη κι αυτή!), πασάρω το ερωτηματολόγιο στον ΝΚΦ που με διαβεβαίωσε ότι δεν διαθέτει κρυφό blog και ως εκ τούτου τον προκαλώ να καταθέσει τις απαντήσεις του εδώ ως guest post (κατά το porn) star, παρότι διατρέχω τον κίνδυνο να φάω κατάρα (ξέρετε, "αν δεν στείλεις αυτό το ερωτηματολόγιο σε άλλους δέκα φίλους σου μέσα στο επόμενο τρίλεπτο, θα κολλήσεις ιλαρά και αχινόκοκκο τον επόμενο μήνα")

6 σχόλια:

Фе́ммe скатале είπε...

Κι ελεγα τι μου θυμιζει το Αξλ..Πολλά χρόνια το ψάχνω. Σϊγουρα ήταν απο κει;

Homo Ludens είπε...

Ε, μη με αναγκάσετε τώρα να πάω στο σπίτι των γονιών μου και να ψάξω στην παιδική μου βιβλιοθήκη για τους τόμους του Ιουλίου Βερν από τις εκδόσεις "Ρέκος". Από εκεί ήταν. Που πάνε όλο και πιο κάτω (τρεις αν δεν κάνω λάθος, ο ένας εκ των οποίων είναι ο νεαρός Αξλ) και στο τέλος βγαίνουνε από το Βεζούβιο, μισή γη μακριά. Είχε φαντασία ο πούστης ο Ιούλιος!

Bitch Girl είπε...

γμτ εσάς σας τα δίνουν τα 10.000$ ; αν ναι, εγώ τι κάνω λάθος; trivial genuine ή millennium edition;

Homo Ludens είπε...

@ bitch girl: Ακριβώς επειδή ΔΕΝ μου τα δίνουν, δεν σηκώνομαι από το κρεββάτι ποτέ πριν τις 12 το μεσημέρι.

Εραστες της Γαστρονομιας... είπε...

Τώρα το είδα ρε παπαρίδη! Θα το συμπληρώσω αμέσως!

Homo Ludens είπε...

Χαρούμενη (ξανά) Τσούλα: Άντε! Τρέχα! (Πρέπει να απαντήσω κι εγώ στο δικό σου με τα νησιά και τους καλοκαιρινούς έρωτες, ε; Τι ρόμπα...