25 Απρ 2008

Η μέρα που το "Πο Πο Culture!" μπήκε στο πάνθεον της πορνογραφίας

Σκάρλετ Γιόχανσον

Το μάτι του φανατικού αναγνώστη του "Πο Πο Culture!" θα έχει ήδη διακρίνει την αλλαγή: Όλοι αυτοί οι Κυριάκοι Μητσοτάκηδες, όλες οι "δουλειές από το σπίτι σου -βγάλε 1500 ευρώ το μήνα!", όλοι οι σύμβουλοι επιχειρήσεων, σύμβουλοι γάμου, σύβουλοι κήπου που πρωταγωνιστούσαν τόσο καιρό στα δεξιά και στον πάτο του blog (στο χώρο που είχαμε διαθέσει για τις διαφημίσεις, δηλαδή), δεν είναι πια εδώ! Ο λόγος; Η στροφή του Mr. Arkadin και του Homo Ludens στην πορνογραφία έκανε τους διαφημιζόμενους μέσω του Google AdSense να λακίσουν. Τα συνεχή posts με "περιεχόμενο για ενήλικες" (sic) οδήγησαν στην υπηρεσία διαφημίσεων του Google να στερήσει από το blog αυτό το μοναδικό του έσοδο (περί το ενάμισι ευρώ το μήνα) και να το φέρει -για πρώτη φορά στην 13μηνη ιστορία του- στα πρόθυρα του κλεισίματος. Η συντακτική ομάδα του "Πο Πο Culture!", συντετριμένη από τις αναπάντεχες εξελίξεις, δήλωσε ότι θα διατηρηθεί στις επάλξεις, ωστόσο στον τρόπο που μιλούσε, μπορούσες να διακρίνεις μια έντονη αβεβαιότητα για το αύριο.

Παρακάτω, τα e-mails που ανταλλάχθησαν μεταξύ Google AdSense και "Πο Πο Culture!" και οδήγησαν στην κρίση:


Ρεμπέκα Ρόμιν

Hello,

While reviewing your account, we noticed that you are currently displaying Google ads in a manner that is not compliant with our policies. For instance, we found violations of AdSense policies on pages such as "Δεν είμαι γκέι". As stated in our program policies, AdSense publishers are not permitted to place Google ads on pages with adult or mature content.

Please make any necessary changes to your web pages in the next 3 business days. We also suggest that you take the time to review our program policies to ensure that all of your other pages are in compliance.

Once you update your site, we will automatically detect the changes and ad serving will not be affected. If you choose not to make the changes to your account within the next three days, your account will remain active but you will no longer be able to display ads on the site. Please note, however, that we may disable your account if further violations are found in the future.

Thank you for your cooperation.

Sincerely,

The Google AdSense Team

Τζένιφερ Γκάρνερ

Dear sirs,
the page you indicate is not an adult or mature content page. Probably the lack of people at your offices speaking and reading the greek language did not help you recognising the quality of the page. Also, blogger cannot let me display ads in some pages and not in others, so even if I wanted to remove your ads from that certain page, I would have to do it for the whole site as well. If you think that I violate your rules, you can disable the ads. However that is not the case here.
Sincerely,
Panayotis Christopoulos

Μένα Σουβάρι

Γεια σας Παναγιώτη,
Σας ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε μαζί μας.
Ελέγξαμε ξανά τον ιστότοπό σας και διαπιστώσαμε ότι περιλαμβάνει περιεχόμενο για ενήλικες.
Η πολιτική μας σχετικά με το περιεχόμενο για ενήλικες αφορά περιεχόμενο που δεν είναι κατάλληλο για όλα τα ακροατήρια. Στο περιεχόμενο για ενήλικες συμπεριλαμβάνονται, το πλήρες γυμνό και οι σεξουαλικές πράξεις, μπορεί επίσης να αφορά κείμενο σεξουαλικού περιεχομένου, θέματα όπως η σεξουαλική υγεία και τεχνικές σεξ. Επιπλέον φωτογραφίες που περιλαμβάνουν προκλητικές ή χυδαίες πόζες, διάφανο ρουχισμό, στρατηγικά καλυμμένο γυμνό και κοντινά πλάνα σε στήθη, οπίσθια και γεννητικά όργανα.
Ενώ δεν είναι πάντα σίγουρο, μερικές φορές προτείνουμε στους εκδότες μας να απαντήσουν στις ακόλουθες ερωτήσεις για να αποφασίσουν εάν το περιεχόμενο των ιστότοπών τους είναι ασφαλές για την οικογένεια: Θα ήμουν άνετος να δω το περιεχόμενο παρουσία της οικογένειας ή/και των παιδιών μου; Θα ένιωθα άνετα εάν ο εργοδότης μου περνούσε δίπλα μου τη στιγμή που έχω το συγκεκριμένο περιεχόμενο στην οθόνη μου; Εάν η απάντηση σε οποιαδήποτε από τις δύο ερωτήσεις είναι όχι, τότε είναι πολύ πιθανόν ότι κάποιοι διαφημιζόμενοι δε θα ένιωθαν άνετα εάν οι διαφημίσεις τους εμφανιζόταν σε σελίδες με τέτοιο περιεχόμενο και κατά πάσα πιθανότητα θα τις θεωρούσαμε περιεχομένου για ενήλικες.
Για περαιτέρω ερωτήσεις σας προτείνουμε να επισκεφτείτε το Κέντρο Βοήθειας AdSense στο http://www.google.com/adsense_help . Αν δεν μπορείτε να βρείτε απάντηση στο ερώτημά σας, απαντήστε σε αυτό το email.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Κίμωνας
Ομάδα Google AdSense


Αν Χάθαγουέι

Καλώς λοιπόν Κίμωνα,
αν και το νόημα των εν λόγω posts είναι ακριβώς αυτό: να κοροϊδεύει την ηλιθιότητα στην τυπική άσκηση κάποιων ανούσιων κανόνων γύρω από το "περιεχόμενο για ενήλικες" (sic), συμφωνώ μαζί σας και θα κατεβάσω τις διαφημίσεις σας, μην τυχόν και θιγούν οι διαφημιζόμενοί σας.
Για την ιστορία: Οι φωτογραφίες με τα εσώρουχα είναι από ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ φυλλάδιο που διανεμήθηκε με το "Βήμα" (και παρεμπιπτόντως δεν είδα την Rolex ή κάποιον άλλον πελάτη να διακόπτει το συμβόλαιό της με την εφημερίδα), η σκηνή πεολειχίας της Κλοέ Σεβινί προέρχεται από την ταινία "Brown Bunny" που προβλήθηκε προ ετών στο φεστιβάλ των Καννών (ή της Βενετίας, δεν θυμάμαι) και οι ημίγυμνες φωτογραφίσεις των ηθοποιών προέρχονται από τα κορυφαία περιοδικά του κόσμου (GQ, Vanity Fair, New York Times Magazine κ.λπ), τα οποία επίσης φημίζονται για την δυνατότητά τους να έλκουν την πιο ποιοτική διαφήμιση.
Αυτά προς το παρόν,
είμαι σίγουρος ότι δεν θα σας πειράξει αν όλα αυτά δημοσιευθούν στη σελίδα που φοβάστε ότι θα θίξει το κοινό και τους διαφημιζόμενούς σας, ειδικά τώρα πια που οι τελευταίοι δεν θα βρίσκονται πια εκεί.

Σας φιλώ (όχι πονηρά),
Παναγιώτης Χριστόπουλος


Συμπεράσματα:
1. Είναι αδύνατον να προφυλαχθείς από τη βλακεία. Πραγματικά αδύνατον...
2. Μια καλλιτεχνική φωτογραφία με ένα παγωμένο αιδοίο και 3-4 ρώγες από φωτογραφίσεις περιοδικών είναι αρκετές για να θίξουν την υψηλή πελατεία του Google AdSense -ή μάλλον την ανικανότητα του εν λόγω εργαλείου να ελιχθεί και να διακρίνει ποιες διαφημίσεις ταιριάζουν (θέλουν;) και ποιες όχι να εμφανίζονται σε τέτοιες άσεμνες σελίδες.
3. Υπάρχουν ακόμη εργοδότες που θα εκνευριστούν αν δουν ότι ο υπάλληλός τους χαζεύει φωτογραφίες της Αντζελίνα Τζολί στο Internet (και που δεν θα κάτσουν δίπλα του, να χαζέψουν κι αυτοί).
4. Υπάρχουν ακόμη υπάλληλοι που χαζεύουν φωτογραφίες της Αντζελίνας Τζολί όταν στο ίδιο μέσον μπορεί κανείς να βρει υπέροχα home made videos πολλών διασήμων κοριτσιών...
5. Κάπου, σε ένα σκοτεινό υπόγειο στην Ιρλανδία, κάποιος Έλληνας ονόματι "Κίμων", κάνει ασταμάτητο surfing ανάμεσα σε βυζιά, κώλους και πέη και αποφαίνεται στον προϊστάμενό του αν αυτά που είδε αποτελούν "περιεχόμενο για ενηλίκους" ή όχι. Πολύ θα ήθελα να δουλέψω κι εγώ εκεί...


7 σχόλια:

Nikos Fotakis είπε...

Ως άνθρωπος που κέρδισε τα πρώτα του χρήματα κάνοντας μεταφράσεις για τη βραχύβια ελληνική έκδοση του Hustler και πέρασε μέρος της επαγγελματικής του ζωής συνεργαζόμενος με το Playboy (έστω κρατώντας τη στήλη τηλεοπτικών σχολίων), νιώθω περήφανος και δικαιωμένος!
Υπάρχει όμως κάτι που άφησες να περάσει έτσι: μας κόβουν τη διαφήμιση (από την οποία πρέπει να καταγράψεις κάποια στιγμή το ύψος των εσόδων που έχουν εισρεύσει στα ταμεία του Πο Πο Culture), επειδή λέμε "Δεν είμαι Γκέι". Πρόκειται για άλλο ένα χτύπημα της Velvet Mafia, με άλλα λόγια. Αν γράφαμε "Είμαι Γκέι", θα είχαμε χεστεί στο τάληρο...

Homo Ludens είπε...

Μα έδωσα ένα hint για τα διαφημιστικά έσοδά μας. 1,5 περίπου ευρώ το μήνα. Ο καθένας ας κάνει τους υπολογισμούς του... (χχαχαχαχαχα)

River Phoenix είπε...

Απίστευτο!!
Βασικά έχω εκπλαγεί πάρα πολύ από το γεγονός ότι όντως υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται στην google .Μέχρι τώρα νόμιζα ότι πρόκειται για καμιά 10αρια εργαζομένους και 10.000 cyborgs που κάνουν τα υπόλοιπα...με εξαίρεση τους κομπάρσους που φωνάζουν να φωτογραφηθούν για τα περιαστασιακά άρθρα "Μια μέρα στα γραφεία της google".
Πάνε όλα αυτά τα έσοδα πλέον; και πως θα συντηριθεί το blog ρε παιδιά; Λέτε να βγάλω και εγώ το adsense από το blog μου ως διαμαρτυρία; να κάνουμε και ένα group διαμαρτυρίας για υπογραφές στο facebook; (να το κάνουμε link με τα άλλα group όπως "If 1.000.000 people join this group E.T. will come back and do a cover song of ABBA")
Η αλληλογραφία πάντως με τον Κίμων απίστευτη!! Άξιζε πολύ παραπάνω από τα 1.5 ευρώ το μήνα (να του τα στείλετε για πασχανλινό bonus)...

Ανώνυμος είπε...

Για να μη μου στεναχωριέστε (sic) σας πληροφορώ οτι όλοι οι ψαγμένοι χρήστες έχουμε γράψει τις γκούγκλ άντς εκεί που δεν πιάνει http εδώ και πάρα πολύ καιρό. Συνεπώς το μπλόγκ μου φαίνεται το ίδιο με όλες τις προηγούμενες φορές: Γεμάτο τσόντες και Django Reinhardt ;-)

Φ.

Ανώνυμος είπε...

Εμ ρε Παναγιώτη κι εσύ γιατί δεν το τιτλοφορείς "ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΟΙΟΥΤΟΣ" ;

Θάνος

Homo Ludens είπε...

@ River Phoenix: Και πού ξέρουμε ότι ο Κίμων ΔΕΝ είναι cyborg;

@ Φ.: Ο Ντζάνγκο και το σεξ είναι αναπόσπαστοι. Όπως λέμε Στάρσκι και Χατς.

@ Θάνος: Γιατί μου κάνει πολύ θρησκευτικό και μετά θα μπλέξουμε σε άλλες περιπέτειες.

vasilakos είπε...

Προτασή μου να προκαλέσετε τον Κίμωνα σε μονομαχία με άλογα, πανοπλίες κ δόρατα με έπαθλο ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ! Άλλωστε έτσι νομίζω έλυναν τις διαφορές τους "το Μεσαίωνα".

Μα κ σείς γκοτζαμάν "ΜΙΣΟ ΣΤΗΘΟΣ"? Ούτε κάν ολόκληρο...?