26 Αυγ 2009

Arctic Monkeys, vol.3


Arctic Monkeys - Secret Door (Live at BBC Radio)

Το "Secret Door" είναι το πιο όμορφο κομμάτι του "Humburg", της τρίτης δουλειάς των Arctic Monkeys, ενός γκρουπ που το θεωρώ ακόμη πιο υπερτιμημένο κι από τους Franz Ferdinand και που, αν δεν ήταν εκείνο το θαύμα που έκανε πέρσι ο Άλεξ Τέρνερ με τους Last Shadow Puppets, δεν θα βιαζόμουν καθόλου να ασχοληθώ μαζί τους με το που κυκλοφόρησαν τη νέα τους δουλειά. Η πρώτη ακρόαση είναι θετική. Τα παλληκαράκια μεγάλωσαν και ηρέμησαν. Οι hipsters που τους ανακάλυψαν στο myspace πριν λίγα χρόνια θα διαφωνήσουν φυσικά μαζί μου, θα τους βρουν πολύ εμπορικούς, mainstream, ξεπουλημένους κ.λπ. Έτσι κι αλλιώς, για εκείνους το «φαινόμενο Arctic Monkeys» είχε ήδη λήξει με το που έγιναν γνωστοί σε πάνω από 576 άτομα. Τέλος πάντων, επειδή προμηνύεται αρκτικμανκική θύελλα παραστάσεων στην μπλογκόσφαιρα (μπλιαξ) τις επόμενες ώρες και ημέρες, εγώ θέλω να το παίξω πρωτοπόρος. Βασικά, ψάχνω κάτι καινούργιο για να απαλλαγώ από το φάντασμα των Sunset Rubdown που με στοιχειώνει τον τελευταίο μήνα (μιλάμε ακούω το "Dragonslayer" συνέχεια!), αλλά δεν κόβω να το βρίσκω στους Arctics. Μόλις ξεκίνησα την δεύτερη ακρόαση του "Humburg" και ήδη το έχω βαρεθεί. Any suggestions?

8 σχόλια:

Nikos Fotakis είπε...

Ουφ! Μια ακόμα μπάντα που ΔΕΝ χρειάζεται πια να ανακαλύψω, για να είμαι hip. Τη σβήνω αμέσως από την (τεράστια) λίστα μου.
Ευχαριστώ, Homo Ludens

Dust Road είπε...

Και γιατί να ξεκολλήσεις από τους Sunset; Άστους εκεί να σου δαιμονίζουν το μυαλό.

Homo Ludens είπε...

@ Dust Road: Φοβάμαι μη μου το κάψουν εντελώς το κεφάλι και μετά τριγυρίζω σαν την Ζαν ντ' Αρκ, ακούγοντας φωνές, απ' το πολύ το έπος.

relative_stranger είπε...

humbug oxi Humburg

Anakiklosis είπε...

Reading Festival Live...
Well gia na eimai eilikrinis, iga tous Prodigy pame...

Homo Ludens είπε...

@ relative_stranger: Αυτά παθαίνει όποιος ξημερώνεται παίζοντας Europa Universalis. Τα βλέπει όλα σαν γερμανικά βασίλεια του 15ου αιώνα...

Hermes είπε...

Προτεινω αν δεν έχεις ακουσει.. Animal Collective.. Ξεκίνα απο το τελευταίο τουσ Single.. "My Girls" :)

Homo Ludens είπε...

@ Hermes: Έλεος. Αυτοί κι αν είναι υπερτιμημένοι. Αν και, όπως έγραφα κάπου εδώ (http://popoculture.blogspot.com/2009/02/ipod-shuffle.html), το "Merriweather Post Pavilion", με λίγη παραπάνω προσπάθεια, θα μπορούσε να συνοδεύσει μια μεθυσμένη σου νύχτα στο σπίτι με σβηστά τα φώτα...