13 Μαΐ 2010

Play Bouzouki Gia Mena

Η πολυαγαπημένη μας, ως γνωστόν, Μόνικα, κυκλοφορεί, επίσης ως γνωστόν, το δεύτερο άλμπουμ της αυτές τις μέρες. Ορισμένα κομμάτια αιωρούνται ήδη πάνω από τα κεφάλια μας κι ένα από αυτά έχει ήδη ξεσηκώσει θύελλες, γιατί περιλαμβάνει ένα αλλόκοτο όργανο που ο μέσος χίψτερ δυσκολεύτηκε λίγο να αναγνωρίσει. Είναι δυνατόν; Πρόκειται για μπουζούκι;

Ναι, μετά το τσέλο, την μελόντικα και το θέρεμιν, οι πιο τολμηροί εξερευνητές της ποπ κουλτούρας θα πρέπει τώρα να ανακαλύψουν στο ταπεινό λαϊκό όργανο το νέο "hip-instrument-du-jour". To κομμάτι πάντως είναι ένα κομψοτέχνημα. Και χρησιμοποιεί το μπουζούκι με πολύ πιο συνετό και καλόγουστο τρόπο από ό,τι το είχε κάνει, προ ετών, ο Λέοναρντ Κοεν, όταν το κράδαινε σαν σουβενίρ από τις διακοπές του στην Ύδρα.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Μόνικα με το μπουζούκι της και εσύ το... ίδιο βιολί με τη Μόνικα! Όχι πάλι...

Ανώνυμος είπε...

Επίσης δεν κάνεις ένα ποστ αφιερωμένο στο μέσο χίπστερ; Είναι από καλή οικογένεια; Πήγε σε καλό σχολείο; Μιλάει ξένες γλώσσες; Κάνει όνειρα για το μέλλον; Πώς αντιλαμβάνεται την οικονομική κρίση; κ.ά.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραίο!

Νομίζω πως σέβεται και χρησιμοποιεί το μπουζουκι όπως και ο Χατζιδάκις.

Η Monika στον Χατζιδακι αναφέρεται... Έτσι μου ακούγεται.

Αναμένω με αγωνία το δίσκο!

Μάνος

Michael Sc είπε...

Η σύγκρισις που αποπειράσθε αναμεσόν της Μόνικας και του Λεονάρδου Κοχέν, είναι ασύστολος και υπέρ του δέοντος.
Συνέλθετε παρακαλώ - η κορασίς γράφει εξαιρετικά πονήματα / τα νέα της άσματα που έλαχε να ακούσω εις τα καλοκαιρινάς της παραστάσεις ήτο αρκούντως uptempo και τρόπον τινά πιότερο ανεβαστικά από εκείνα του ντεμπούτου της, αλλά δεν έχει χρεία από τινές συγκρίσεις με τον κόσμο των θρύλων. Τουλάχιστον ακόμα!

Nikos Fotakis είπε...

@ Michael Sc - δεν με προσέχετε. Δεν συνέκρινα την τραγουδοποιία της Μόνικα(ς) με αυτήν του Κοέν. Μόνο την χρήση του μπουζουκιού στην ενορχήστρωση, που ήταν μια από τις ατυχέστατες στιγμές σε κάποιες ζωντανές ηχογραφήσεις του Κοέν. Αυτό και η φρικτή ενορχήστρωση του Dance me to the end of love.

Michael_Sc είπε...

Και του I am your Man.

Ανώνυμος είπε...

emena h eisagwgh mou thymizei afto:
http://www.youtube.com/watch?v=aeOmZbvyGpY

kai ta 2 pantws einai safws "xatzidakika"

LEKES