11 Σεπ 2008

Πασοκοδίαιτος Μπλόγκερ, χωνεύοντας


Ενώ το μόρφωμα που αποκαλείται "ελληνική μπλογκόσφαιρα" διασπαζόταν για μια ακόμη φορά από έριδες για το ποιος και με ποια κριτήρια διάλεξε τους "πασοκοδίαιτους μπλόγκερ" που θα ταξίδευαν στις Βρυξέλλες για να ακούσουν (μεταξύ πολλών άλλων) μια Ολλανδέζα ευρωβουλευτή να λέει πως όποιος λέει πως δεν έχει τίποτε να κρύψει, μάλλον δεν έχει ζωή (τι να κάνω, εμένα αυτό μου έμεινε), κι ενώ οι ίδιοι "πασοκοδίαιτοι μπλόγκερ" διασπάζονταν σε φίλους του τύπου της ΕΕΧΙ και μη (εγώ είχα να ακούσω τον όρο ΕΕΧΙ από τότε που διάβαζα 01 και ονειρευόμουν τη στιγμή που θα έχω κι εγώ ίντερνετ ώστε να καταλαβαίνω τι είναι αυτά που γράφει το περιοδικό), ο Ηοmo Ludens μου επεσήμανε ξεκαρδισμένος ότι, όποιος από όλους αυτούς μπει στο μπλογκ, θα πέσει πάνω σε έναν τύπο με μουστάκες και θα του καεί ο εγκέφαλος. Το έλεγε για καλό, νομίζω.

Η αλήθεια είναι ότι, από την ημέρα που δεχθήκαμε (και κυρίως από τη στιγμή που αποδεχθήκαμε) την πρόσκληση να συμμετάσχουμε στο ταξίδι των μπλόγκερ στο Ευρωκοινοβούλιο, ένιωθα μέσα μου την υποχρέωση να ανεβάσουμε το ποσοστό των πολιτικών ποστ (από το 0,2% στο 2%, ή κάτι τέτοιο), έστω για ξεκάρφωμα, αλλά βαρέθηκα. Βλέποντας ότι η πολιτική θεματική δεν προστάτευσε από το κράξιμο ακόμα και ανθρώπους σχετικους με το αντικείμενο, ηρέμησα λίγο.

υγ. στη φωτογραφία, είναι ο Μπιλ Μελέντεζ νέος.
υγ2. δεν έχω φωτογραφία από τις Βρυξέλλες. ο άλλος έβγαζε συνέχεια.
υγ3. αυτό δεν ήταν το κανονικό βρυξελλιώτικο ποστ. αυτό θα ακολουθήσει μια των ημερών, όταν αποφασίσουμε να το γράψουμε από κοινού, όπως έχουμε πει, με τη φωτογραφική συνδρομή του Διαμαντή.
υγ4. δεν υπάρχει τέταρτο υστερόγραφο

7 σχόλια:

Angeliki Boubouka είπε...

εγώ κάνω ασκήσεις υπομονής μέχρι να δω το αποκλειστικό φωτορεπορτάζ που φέρατε και θα απαιτήσω εξηγήσεις για το πώς το εξασφαλίσατε

enteka είπε...

γέλασα με το 95% αυτών που έγραψες.
το άλλο 5% ήταν για την ατάκα της ολλανδέζας που με άφησε άφωνο (με την κάλή έννοια).

Περιμένουμε περισσότερα πολιτικά θέματα τώρα... [not]

Αθήναιος είπε...

Συμφωνώ με την προλαλήσασα. Το αποκλειστικό ήταν σκάνδαλο. Έβλεπα κι εγώ το θέμα απέξω από το τζάμι και δεν ήξερα πώς να πάω μέσα!!

Homo Ludens είπε...

Τέλεια επιλογή φωτογραφίας έκανες. Ο Μπιλ Μελέντεζ νέος είναι ίδιος ο τυπικός μέσος Βέλγος καλλιεργητής πατάτας. Κάτι που συνδέεται άμεσα με τις Βρυξέλλες, που είναι ως γνωστόν η πρωτεύουσα του Βελγίου και η πόλη όπου μπορεί κανείς να απολαύσεις τις πατάτες του μαγειρεμένες, ψημένες, τηγανισμένες με δεκάδες διαφορετικούς και απολαυστικούς τρόπους.

Σε λίγο, ένα αποκαλυπτικό post γιατί δεν έχω ακόμη ανεβάσει φωτογραφίες από τα δείπνα μας με εξέχοντα στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Πασοκοδίαιτοι γαρ...), αλλά και την δισκοκριτική του "Death Magnetic" των Metallica!

Ovelikios είπε...

Με λίγη φαλάκρα ακόμα θα ήταν η κλασική πασοκόφατσα (βλ. Αθανασάκης κλπ)

Nikos Fotakis είπε...

Νομίζω ότι κανείς παγκοσμίως στον 20ό αιώνα δεν κατάφερε ποτέ να ανταγωνιστεί - σε επίπεδο μύστακα - τον Χαραλαμπόπουλο και τον Βερυβάκη

Unknown είπε...

Oμολογώ ότι με προβλημάτισε πολύ το παράπονο των μπλόγκερς για τα κριτήρια επιλογής. Οφείλω λοιπόν να επισημάνω ότι από την ημέρα που χώρα απέκτησε ευρωβουλευτές και άλλους ευρωκράτες βιώνει την κοινοτική πολιτική των επισκέψεων που γίνονται από την εισδοχή της χώρας οπότε και πολλοί μπλόγκερς ήτν αγέννητοι πιθανόν, με βασικό κριτήριο ότι καλεί όποιος θέλει, όποιον θέλει. Δηλαδή: πρόσωπα, ομάδες, ΄φίλους, κολλητούς και ΟΤΙ τους φωτίσει ο θεός. Σκοπός αυτού είναι να επισκεφθούν τα κοινοτικά όργανα πολλοί άνθρωποι ώστε να έχουν μία ιδέα για την κοινοτική πραγματικότητα. Παιδιά προς θεού, δεν ήταν διαγωνισμός για την ανάθεση μεγάλου έργου. Μια επίσκεψη που έχουν πάει χιλιάδες πολίτες όλων των χωρών μελών ΧΩΡΙΣ κανένα μα κάνένα κριτήριο επιλογής.
Χαίρομαι που περάσατε καλά και απορρώ με τους παραπονεμένους συμπολίτες μου ...