26 Φεβ 2010

Μια νύχτα στο Boutique (μην το ψάχνεις)

Κάτι μου θύμιζε το όνομα Boutique. Συνειδητοποίησα τι ακριβώς σήμερα το πρωί. Είχα βρεθεί το καλοκαίρι στην θερινή εκδοχή του (μην το ψάχνεις). Χθες είχα κι άλλη near death experience. 4 το πρωί, μετά το κλείσιμο τεύχους (μην το ψάχνεις). Με μια παρέα που απαρτιζόταν κατά το 90% από δεκαοκτάχρονα κοριτσάκια (μην το ψάχνεις). Μετά έμαθα ότι ήταν η νικήτρια, η Σειρήνα, Σερενάτα, κάτι τέτοιο, και οι φιναλίστ του Next Top Model (μην το ψάχνεις). Τη μία τη λέγανε Μόνικα. Καμμία σχέση με τη δικιά μας. Δεν ήταν ωραίες (όχι ότι το Μονικάκι είναι καμμιά θεά, αλλά έχει ένα στυλάκι τέλος πάντων). Χόρευαν ασταμάτητα. Όλοι χόρευαν. Εγώ κυττούσα με το στόμα ανοικτό.

Από το ταβάνι, το πολύ χαμηλό ταβάνι (ήμασταν σε υπόγειο) κρέμονταν κάτι ροζ δαντέλες που έμοιαζαν με εσώρουχα της Victoria's Secret. Ανεβασμένες σ' ένα πάγκο λικνίζονταν δύο σωσίες της Όλγας Φαρμάκη. Αυτές πήγαιναν πέρα δώθε. Τα 4 πλαστικά βυζιά τους έμεναν αμετακίνητα. Ο χώρος μύριζε τσιγαρίλα. Και Άγρια Δύση. Αναρωτήθηκα πού παρκάρισαν όλα τα σκυλοφτιαγμένα τους Saxo -το πάρκινγκ απέναντι ήταν σχεδόν άδειο. Στον ενδυματολογικό κώδικα κυριαρχούσε το μαύρο με πολλά στρας. Νομίζω ότι είδα και γαλότσες με τακούνι. Και πολύ βυζί έξω, αλλά όχι σαν των δύο που χορεύανε. Βυζί από το άλλο, που πάει σετ με πατσές να ξεχειλίζουν κάτω από το μαύρο με το στρας. Τα αγόρια φορούσαν κολλητά πουκάμισα με ξεκούμπωτα τρία κουμπιά και το στέρνο άτριχο. Μπροστά σε όλους τους υπόλοιπους, η παρέα με τις next top model ανήλικες έμοιαζε με το Δωδεκάθεο. Μπροστά σε όλους τους υπόλοιπους ήμουν ένας Μαθουσάλας. Πρέπει να ανέβασα το μέσο όρο ηλικίας κατά πέντε χρόνια, άμα τη εισόδω μου στο χώρο. Στους τοίχους είχε τηλεοράσεις plasma. Έδειχναν φωτογραφίες των θαμώνων να διασκεδάζουν. Δεν με είδα σε καμμία.

Ο DJ είχε μια εμμονή με το ελληνικό Rn'B (ναι, κι εγώ χθες συνειδητοποίησα ότι υπάρχει κάτι τέτοιο). Αλλά έκανε δύο αλλαγές που με σκλάβωσαν. Τη μία έβαλε Bon Jovi, μόλις μπήκα. Την άλλη White Stripes. Μετά τον Τζακ και τη Μεγκ αποφάσισα να φύγω. Τα είχα ακούσει όλα.

Αποχώρησα έχοντας υποστεί ανεπανάληπτο πολιτισμικό σοκ. Τι ήταν αυτό που με εξέπληξε περισσότερο; Το πόσο άσχημα είναι τα επόμενα top models; Ή το πού διασκεδάζει η νεολαία μας; Απόψε, για να εξιλεωθώ, αυτομαστιγώνομαι ακούγοντας όλη μέρα Joanna Newsom. Σκέφτομαι να μπω και στο myspace των Phoenix Catscratch. Και ψάχνω για κανα πάρτυ σε καμμια ουκρανική, πολωνέζικη ή μολδαβική ντίσκο.

2 σχόλια:

Michael_Sc είπε...

τι τραβατε κι εσείς!

Laternative είπε...

ρε συ στειλε κανα μηνυμα την επομενη φορα...γιατι; (μην το ψαχνεις)
τερεζος