1 Μαΐ 2010

Django Weekend - κυριολεκτικά

Ούτε στην πιο τρελή μου φαντασίωση δεν προβλεπόταν διοργάνωση φεστιβάλ gypsy swing στην Αθήνα και να που θα το ζήσω κι αυτό απόψε, που στο Gagarin - έναν χώρο που δεν συμπαθώ καθόλου - θα μαζευτούν όλες οι ελληνικές μπάντες που παίζουν jazz manouche, σε έναν καυτό φόρο τιμής στην μνήμη του Django Reinhardt, τα εκατό χρόνια από την γέννηση του οποίου γιορτάζει φέτος η τζαζ γενικώς (και η ευρωπαϊκή τζαζ ειδικώς). Το ΠΠC συμμετέχει στη γιορτή με την βιογραφία του Τζάνγκο (σε μικρές, βασανιστικές δόσεις) και με την ανάρτηση δύο κομματιών του σημαντικότερου ίσως σύγχρονου σχήματος του είδους, του Rosenberg Trio: ένα κατεξοχήν τζαζ κι ένα κατεξοχήν ευρωπαϊκό. Cheers!(Update - Η Έφη, από τους Diminuita Swing Trio, μου έστειλε ένα είδος ανταπόκρισης και την ευχαριστώ θερμά γι' αυτό):"Ουτε και στα δικά μου κρυφά όνειρα δεν ήταν αναμενόμενο να είναι sold out και να μείνουν και 200 άτομα εκτός! (...) Το καλύτερο πάντως όλων, ήταν το απίστευτο κλίμα συνεργασίας μεταξύ των σχημάτων, που νομίζω έλαμπε στα πρόσωπα όλων μας.Μόλις περνούσες την πόρτα για να ανέβεις στα καμαρίνια και τα παρασκήνια σε έπαιρνε η αύρα της αγάπης και της χαράς! (...) Φιλικά και με αγωνιστικούς gypsyjazzίστικους χαιρετισμούς!"

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

να ενημερώσω ότι οι Hot Club de Grece δεν θα παίξουν απόψε αλλά όπως και να έχει είναι καλή φάση.

Nikos Fotakis είπε...

καλή-κακή, δεν ξέρω, δεν τα κατάφερα να πάω - γύρισα σπίτι μεσάνυχτα μετά από μεγάλη μέρα...

Ovelikios είπε...

Στην αφίσα είναι ίδιος ο Μανώλης Χιώτης

Ανώνυμος είπε...

Εδω μας εχουν κοψει τα παντα και σκεφτομαστε να βγουμε για ενα καφε,εσεις καθε λιγο και λιγακι μου βαζετε κομματια για του που θα παιξουν τζαζ,λες και σας διαβαζει ο Γουντυ Αλεν.Εμ,βεβαια,δημοσιογραφοι,με ενα σωρο τζαμπε προσκλησεις,ποτακια και σιντακια,αλλα θα κοπουν κι αυτα...

Nikos Fotakis είπε...

@ανώνυμο: 1ον - τόσο εγώ όσο και ο homo ludens πλροτιμάμε να χάσουμε μια συναυλία, παρά να καταδεχτούμε ναα γίνουμε σαν αυτούς που σιχαινόμαστε, όλους τους "συναδέλφους" που πουλάνε θέματα με αντάλλαγμα προσκλήσεις. Αλλά δεν σε αδικώ, δεν μας ξέρεις, απλώς σου αρέσει να μιλάς.
2ον - η συγκεκριμένη συναυλία είχε είσοδο 12 ευρώ, μικρό τίμημα για να ακούσεις έξι μπάντες