15 Ιαν 2008

Ναι, είμαι κι εγώ ένας από τους 99 εργαζομένους στο «Θέμα» που υπέγραψαν αυτόβουλα το κείμενο συμπαράστασης στον Θέμο Αναστασιάδη!

Το θεωρώ ένδειξη στοιχειώδους σεβασμού και αλληλεγγύης στον άνθρωπο που αποτελεί την προσωποποίηση αυτής της εφημερίδας. Γιατί, για να είμαστε ειλικρινείς, το «Πρώτο Θέμα» είναι μια προσωποπαγής εφημερίδα – δεν είναι ένα έντυπο-θεσμός όπως η «Καθημερινή» ή το «Βήμα», ούτε μια εφημερίδα που αλλάζει διευθυντές κάθε εξάμηνο όπως το «Έθνος». Προς το παρόν, και μέχρι να αποκτήσει ιστορία, το Θέμα είναι (για μένα) ταυτισμένο με το πρόσωπο του Αναστασιάδη. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι συμφωνώ πάντα με την πολιτική του άποψη ή την αισθητική του – ούτε τη δική του ούτε της εφημερίδας, μεταξύ μας. Και, για να είμαι απολύτως ειλικρινής, δεν με ενδιαφέρει καθόλου το αν είναι η όχι ο περιβόητος βιντεοκομιστής (τι αηδιαστική λέξη! Ποιος παπάρας τη σκέφτηκε…) – προσωπικά δεν βρίσκω τίποτα επιλήψιμο σ’ αυτήν την κίνηση, ούτε ηθικά, ούτε δημοσιογραφικά (αλλά αυτή είναι μια μεγάλη συζήτηση, που δεν είναι της παρούσης).
Η αλήθεια πάντως είναι ότι ζούμε μεγάλες στιγμές στην εφημερίδα (βλέπεις μόνο αναψοκοκκινισμένα πρόσωπα γύρω τριγύρω), κι ενώ είναι σαφές ότι όσα διεξάγονται είναι πρωτοφανή στην ιστορία των διεθνών ΜΜΕ (είτε τα πάρεις στην πλάκα είτε τα πάρεις σοβαρά) και θα πρέπει να αποτελέσουν case study όταν κάτσει ο κουρνιαχτός, δεν μπορώ να μη σκέφτομαι ότι αυτό που συνέβη χθες στο «Θέμα», δεν θα μπορούσε να συμβεί ποτέ σε καμιά άλλη εφημερίδα – δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση η συντακτική ομάδα και οι δημοσιογράφοι του «Βήματος» να ταχθούν κατ’ αυτόν τον τρόπο στο πλευρό του Ψυχάρη, ας πούμε, όπως δεν τάχθηκαν στο πλευρό του Φυντανίδη, όταν προέκυψε ζήτημα στην «Ελευθεροτυπία». Δεν ξέρω αν είναι θλιβερό ή όχι, πάντως έτσι είναι.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θεά ο ΝΚΦ!

g vrettos είπε...

Καλα ειναι να γλυφεις το χερι που σου δινει το κοκαλο,αλλα ποτε δεν ξερεις τη επιανε πριν............

Αθήναιος είπε...

Σε σκεφτόμουν χθες όπως περιγράφεις, αναψοκοκκινισμένο και η σκέψη ενός οκ ατόμου μέσα σ'ένα τέτοιο καταιγισμό γεγονότων ήταν στενάχωρη αλλά μου θύμισε ότι μέσα σε κάθε ομάδα που χαρακτηρίζουμε με ευκολία, υπάρχουν και άτομα που τα ξέρουμε και τα έχουμε αξιολογήσει διαφορετικά.

Δεν χρειάζεται ελπίζω να σου πω τί πιστεύω για όλα αυτά ή ότι θεωρώ ότι αποτελεί ζήτημα το ποιος κομίζει βίντεο μ'ενα τσιμπούκι ( εν παρρόδω, μάγκες στους μεσήλικες δεν σηκώνεται αλλιώς, μην κοιτάτε που εσείς είστε νέοι και ωραίοι, οι φωτογραφίες δεν δημοσιεύθηκαν με τη σωστή σειρά) με σκοπό να εκβιάσει μια εκλεγμένη κυβέρνηση.

Αλλά από την άλλη πιστεύω πως τα οκ άτομα είναι τυχερά αν βρεθούν μέσα σε τέτοιες σκατοκαταστάσεις. Είναι ο μόνος τρόπος να παλιώσεις με τα χρόνια ομορφα, χωρίς να γεράσεις αφού όπως έλεγε και ο μεγάλος Louis:"We all do do re mi but you have to find the other notes by yourself". ;-)

Έρρωσο!

Ανώνυμος είπε...

Μου αρέσει που ένας εργαζόμενος παίρνει θέση για την υπογραφή του. Πάντως, όπως φαίνεται, ο θόρυβος για την έριδα των εκδοτών του Θέματος φαίνεται πως βολεύει άλλους εκδοτικούς ομίλους.

Nikos Fotakis είπε...

@voros: πόσο καλά με ξέρεις...
@αθήναιο: σε σχέση με το βιντεοκομισμό (μόνο οι άλλοι θα φτιάχνουν λέξεις) - προφανώς συμφωνώ μαζί σου, εφ' όσον βάζεις τη συνθήκη "με σκοπό να εκβιάζει μια εκλεγμένη κυβέρνηση". αυτή τη στιγμή όμως δεν ξέρουμε ούτε το περιεχόμενο του βίντεο, ούτε αν προκύπτει από αυτό πολιτικό ζήτημα, ούτε πολύ περισσότερο το σκοπό εκείνου που το παρέδωσε στην κυβέρνηση...
κατά τ' άλλα, εδώ μέσα έχει γίνει της λιμπερασιόν! χε!
@kavouraki: γεια σου