26 Αυγ 2009

Οι 10 καλλίτερες ταινίες της σεζόν που έκλεισε, σύμφωνα με το MFTM



Άμα δεν ξέρει το "Music For The Masses" από σινεμά, δεν ξέρει κανείς. Ιδού η λίστα του με τις δέκα καλλίτερες ταινίες της σεζόν που κλείνει:
1. Lat den Ratte Komma In (Άσε το κακό να μπει)
2. Waltz with Bashir
6. Transformers: Revenge of the Fallen
8. Mesrine: L' instict de Mort
9. Crank: Hight Voltage

(Όπου υπάρχει link, παίζει ποποκουλτουρική ανατροπή -συνήθως- ή απλή συμφωνία...)

7 σχόλια:

Nikos Fotakis είπε...

To Movie For the Masses δεν ξέρει τι του γίνεται: η καλύτερη ταινία της χρονιάς ήταν το "Synecdoche, New York"

Homo Ludens είπε...

@ Mr. Arkadin: Χμ, ίσως να είναι δική μου παράλειψη, ίσως να είναι "κόλπο" του ίδιου του MTFM. Στο τέλος της λίστας του κάνει ειδική μνεία στο "Synecdoche, New York", του φοράει και 5 αστεράκια και σχολιάζει ότι γι' αυτήν την ταινία "μια θέση στις λίστες αποτελεί μάλλον κοινοτοπία". Οπότε, για άλλη μια φορά, το MTFM ξέρει καλλίτερα!

River Phoenix είπε...

an kai polles itan apo tin proigoumeni xronia..alla axizoun oles sxedon..

cheaptalk είπε...

Thanks για τη παρουσίαση, αλλά το ότι ξέρουμε καλύτερα.. σας το επιστρέφουμε :p

Η λίστα βγαίνει από τις βαθμολογίες όσων μας διαβάζουν, με ένα ας πούμε μαγικό αλγόριθμο του spotback που μετράει και τα αστεράκια αλλά και πόσοι τα έβαλαν. Σαφώς κάνουμε και καμιά πρόταση στιλ Συνεκδοχής που πέφτει στο κενό (η συγκεκριμένη πολλά αστεράκια πήρε αλλά από λίγο σχετικά κόσμο), σαφώς ούτε καν όσοι γράφουμε δεν έχουμε ίδια αντιμετώπιση στο 100% των ταινιών, αλλά σαφώς μας εκφράζει τελικά σχεδόν απόλυτα η λίστα.

Θα συμπλήρωνα και κάνα κατεβατό με τσιτάτα και mission statements αλλά εδώ και χρόνια προτιμάμε τις πράξεις από τα λόγια, έστω και αν δε.. φωνάζουν τόσο πολύ. Και το ότι η λίστα είναι των αναγνωστών το κρατάω μισομυστικό και για τον επιπλέον λόγο ότι δυστυχώς (ή ευτυχώς από κάποια άποψη) δεν έχουμε μόνο καλοπροαίρετους αναγνώστες και εύκολα μπορεί να γίνει (η λίστα) σουρωτήρι.

enteka είπε...

είναι μάλλον αλήθεια, η συνεκδοχή (εγώ της βάζω 1000 αστεράκια) δε χωράει σε καμία λίστα.

Nikos Fotakis είπε...

@cheaplog: ok, τώρα εξηγείται η παρουσία του transformers - έχει καεί ο εγκέφαλός μου τόσες μέρες

cheaptalk είπε...

Εγώ και ταινία της χρονιάς τους έβγαζα άνετα τους δεύτερους Transformers. Η αγορά στην Αμερική δεν είναι πια υπερώριμη, είναι.. μετα-ώριμη, έχει καταργήσει οτιδήποτε πούλαγε κάποτε μια ταινία από τραγουδάκια και έρωτες μέχρι σταρ και κριτικούς. Παρολαυτά τα ρομποτάκια είναι στη πεντάδα της δεκαετίας και (αυτή τη στιγμή) ένα εκατομμύριο μακριά από το να μπουν στο κλαμπ των.. G8 (τις 8 παραγωγές που έχουν κόψει πάνω από $400 εκατομμύρια ποτέ). Κάτι θα 'καναν σωστά ;-)