7 Ιαν 2008

Τρίζουν τα κόκκαλα του Σαρτρ

Υγρασία από τον Σηκουάνα, γυναικείες βραχνές φωνές, Le Monde μισός ανοιγμένος, μισός τσαλακωμένος στο στρογγυλό τραπέζι, ένα κρυστάλλινο ποτήρι μισογεμάτο με μπορντό και βαμμένο με δύο κόκκινα φιλιά, ένα τασάκι γεμάτο αποτσίγαρα και μερικοί φιλόσοφοι να μιλάνε για μπάλα... Μετά την τσιγαροαπαγόρευση που ξεκινά σήμερα και στα καφέ του Παρισιού, η αριστερή όχθη του Σηκουάνα δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια.

10 σχόλια:

Nikos Fotakis είπε...

Έχω βαρεθεί όλες αυτές τις κλισεδούρες των καπνιστών που νομίζουν ότι είναι οι Σαμψών: όλη η δύναμή τους κρύβεται στο ότι καπνίζουν και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα χωρίς τσιγάρο - ούτε να πιουν καφέ, ούτε ν' ακούσουν τζαζ, ούτε να σκεφτούν, ούτε να γράψουν...

Homo Ludens είπε...

Άλλα γράφω κι άλλα διαβάζεις. Άσε που θα νομίζει το κοινό μου ότι είμαι καπνιστής. Ποιος, εγώ; Που στα 47 μου τρέχω ακόμη τα 800 μ. σε κάτω από 2 λεπτά!

Nikos Fotakis είπε...

Έχεις δίκιο - αυτό που έγραψα ήταν ένας συνειρμός που έκανα με αφορμή όλη τη γκρίνια που ακούω τελευταία για την απαγόρευση του καπνίσματος...

Nikos Fotakis είπε...

ΥΓ. κρύβεις χρόνια;

Αθήναιος είπε...

Στη μετροσέξουαλ εποχή που ζούμε σε λίγο θα μας απαγορεύσουν να λέμε ότι μας αρέσει το σεξ. θα προτείνω να κηρυχθεί ο ανένδοτος στα καταστήματα που δεν σου δίνουν την επιλογή. Ως κάποια που είχε σταματήσει το κάπνισμα για δυο χρόνια, ξέρω από πρώτο χέρι τί τραβάνε στην Ελλάδα οι μη καπνιστές και αυτό ήταν διδακτικό στη μετέπειτα συμπεριφορά μου όταν ξανάρχισα το τσιγάρο όμως είναι απαράδεκτο να θέλει να έχει ο καθένας άποψη για το πώς θα διαχειρίζομαι τα πνευμόνια μου και αν όντως απολαμβάνω το φαγητό μου όταν δεν καπνίζω!!!

Nikos Fotakis είπε...

άλλο ένα κλισέ: ο συσχετισμός του σεξ με το κάπνισμα. το ένα είναι απόλαυση - το άλλο εμποδίζει τις αισθήσεις σου να προσλάβουν ό,τι θα έπρεπε να απολαμβάνουν (γεύσεις, οσμές κ.ο.κ.)

Αθήναιος είπε...

Επίσης θέλω να καταγγείλω πως οι αντικαπνιστές, διχάζουν την κοινωνία με τις εμπρηστικές τους απόψεις. Όρα τον σχολιαστή,above!!!!

Nikos Fotakis είπε...

Η πλάκα είναι ότι δεν είμαι αντικαπνιστής. Απλώς δεν αντέχω τους καπνιστές όταν νομίζουν ότι υφίστανται ρατσιστική συμπεριφορά.

Μετεωρίτης είπε...

...ναι, αλλά το τσιγάρο είναι γαλλική λέξη!
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ στη Γαλλία!

Και όλοι οι "μεγάλοι"/ες Γάλλοι ήταν με ένα τσιγάρο στο στόμα, ε;!

Και ο κύριος Νικοτίν, Γάλλος ήταν...

Λέω εγώ τώρα, η φανατική καπνίστρια!

Καλησπέρα!

Nikos Fotakis είπε...

Στ' αλήθεια βαριέμαι να συνεχίσω αυτή τη συζήτηση, αλλά θεωρείτε ότι όλοι αυτοί οι Μεγάλοι ήταν μεγάλοι επειδή είχαν ένα τσιγάρο στο στόμα, έτσι;
Αυτή είναι η θεωρία του Σαμψών που έλεγα προηγουμένως...
Όσο για τη συμβολή του Νικοτίν στον παγκόσμιο πολιτισμό, ναι, έχετε δίκιο, ήταν τεράστια - εκατομμύρια καρκινοπαθείς κάνουν χημειοθεραπείες στο όνομά του...