7 Δεκ 2009

#14 ('00s) by Mr. Arkadin: Gnarls Barkley

#14 (στη λίστα με τα αγαπημένα μου άλμπουμ από τα '00s)
Gnarls Barkley
St. Elsewhere
(Downtown/ Warner, 2006)
Δεν υπάρχει καμία καλύτερη απόδειξη πως ένα κομμάτι είναι modern classic, από το να γνωρίζει διασκευές προτού καν κλείσει έναν χρόνο ζωής. Αυτό συνέβη με το "Crazy", που το τραγούδησαν οι πάντες - από την Cat Power μέχρι την Νέλι Φουρτάντο, μέχρι αυτόν τον γελοίο τον Τζακ Γουάιτ. Το να αγνοείς την δύναμη αυτού του τραγουδιού είναι μάταιο - αφέσου και υποτάξου στην φωνή του Cee Lo, αυτού του εντυπωσιακού τενόρου soulman που τραγουδά στεντόρεια για τις πιο ανατριχιαστικές καταστάσεις του μυαλού. Κυρίως όμως, προσκύνα την ιδιοφυΐα του Danger Mouse που σ' αυτόν τον δίσκο είναι σαν να μάζεψε όλες τις ηχογραφήσεις της μαύρης μουσικής που έγιναν ποτέ και να τις έβαλε να παίζουν όλες μαζί. Και μερικές ανάποδα.
Τα μουσικά μου '00s μέχρι στιγμής:
15. Cat Power: the Greatest
16. Richard Hawley: Lady's Bridge
17. Medeski, Martin & Wood - End of the World Party (just in case)
18. Charlie Haden & the Liberation Music Orchestra - Not in our Name
19. James Carter: Chasin' the gypsy
20. Nathaniel Merriweather presents Lovage: Music to make love to your old lady by

1 σχόλιο:

Known είπε...

Συμφωνώ κι επαυξάνω.

Να επισημάνω πως, σύμφωνα με την Ουικιπαίδεια, το Crazy το έχουν εκτελέσει, εντός ή εκτός εισαγωγικών, και η Paris Hilton και οι Twilight Singers.

Θα μπορούσε να περάσει κανείς πολλές μάταιες ώρες μαζεύοντας όλες τις διασκευές/επανεκτελέσεις. Μάταιες γιατί τη πρώτη εκτέλεση τις κάνει όλες περιττές.

Το ίδιο, τολμώ να πώ, ισχύει και για το Hey Ya!