8 Αυγ 2007

Αστερίες

Minnie Driver - Seastories
Κάπως έτσι ροκάρουν στο Χόλιγουντ

Ναι, αυτή η Μίνι Ντράιβερ είναι. Με τις ματάρες της, με τα μεγάλα της ρομάντζα και με τη μέτρια χολιγουντιανή καριέρα. Οχι, δεν το ’ριξε ξαφνικά στη σύνθεση, μπας και βρει τη δόξα αλλού. Μουσικός ήταν από πάντα. Και με τούτο εδώ, το δεύτερο άλμπουμ της, αποδεικνύει ότι είναι ικανή να γράψει χορταστική εναλλακτική κάντρι, να μετατρέψει τις επιρροές της από τον Σπρίνγκστιν και τον Νιλ Γιανγκ σε γόνιμα μελαγχολικές μπαλάντες και να χρησιμοποιήσει τις φωνητικές της χορδές a la maniere de Λέσι Φέιστ, σκαρώνοντας ένα συμπαθέστατο δισκάκι που γίνεται ακόμη πιο ωραίο αν φέρνεις στο μυαλό σου την εικόνα της!





The Smashing Pumpkins - «Zeitgeist»
Οταν ο Billy Corgan ανακάλυψε τον χεβμεταλά μέσα του

Ο Μπίλι αποφάσισε να παρατήσει κατά μέρος τους προσωπικούς του δαίμονες και να το γυρίσει στο πολιτικό σχόλιο (δες και το εξώφυλλο του «Zeitgeist»). Αυτό είχε τα εξής αποτελέσματα: α) να ξαναφτιάξει τους Smashing Pumpkins χωρίς τους υπόλοιπους… Smashing Pumpkins, β) να γίνει αφάνταστα βαρετός στιχουργικά, προσπαθώντας για πρώτη φορά στη ζωή του να γίνει κατανοητός, και γ) να γράψει έναν heavy metal δίσκο! Ακουσα το νέο του πόνημα με τεράστιο ενδιαφέρον και με σχετική (ένεκα ηλικίας) πώρωση, αλλά την ίδια ώρα δεν μπορούσα να ξεκολλήσω το μυαλό μου από τα αριστουργήματα των Pumpkins την περασμένη δεκαετία και να μη θρηνήσω για το χαμένο ταλέντο του κάποτε πιο αγαπημένου μου συνθέτη.





Maroon 5 - It Won't Be Soon Before Long
Ο καλλίτερος ποπ δίσκος της χρονιάς

Υποπτεύεσαι ότι κάτι περίεργο τρέχει απ’ το πρώτο κιόλας κομμάτι. Το «If I Never See Your Face Again» είναι ένα ποπίζον funk-soul κομμάτι που θα μπορούσε κάλλιστα να έχει ερμηνεύσει ο Μάικλ Τζάκσον, ας πούμε, ή οι Bee Gees. Κι όμως, οι Maroon 5 το πιτσιλάνε με μια ροκ πινελιά και το κάνουν ν’ ακούγεται πιο σοφιστικέ. Το γκρουπ, που έγινε γνωστό με το σούπερ χιτ «This Love», εγκαταλείπει με τούτο εδώ το δεύτερο άλμπουμ τους όποιον ροκ περιορισμό είχε μέχρι τώρα και βάζει πλώρη να καθιερωθεί στην κορυφή της ποπ, παρέα με τον Τζάστιν Τίμπερλεϊκ που ξαφνικά φαίνεται να το επηρεάζει περισσότερο απ’ ό,τι οι Police παλιότερα. Με 12 τραγούδια -διαμαντάκια- οι Maroon 5 στήνουν ένα album - blockbuster, αλλά με τη δική τους ευδιάκριτη πια σφραγίδα και χωρίς καμία έκπτωση στη μελωδία και στο στιλ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: