24 Φεβ 2008

It's Complicated


Ένα από τα πιο θλιβερά στοιχεία του (έτσι κι αλλιώς αρκετά θλιβερού από τη φύση του) Facebook είναι το relationship status, που καλείσαι να συμπληρώσεις όταν δημιουργείς το λογαριασμό σου. Δεν είναι μόνο η δημόσια ξεφτίλα του να μαθαίνουν όλοι σου οι "φίλοι" ότι χώρισες, αν αποφασίσεις να αλλάξεις από "in a relationship" σε "single". Είναι κυρίως αυτό το ρημάδι το "It's Complicated" που κρύβει πίσω του όλη την ερωτικοσεξουαλική νεύρωση των ανθρώπων γύρω μας: σχέσεις on-off, που σε βασανίζουν για χρόνια, fuck buddies που την ίδια στιγμή που σε βοηθούν να αποσυμπιεστείς σε εμποδίζουν να κάνεις μια σχέση της προκοπής, εξουσιάζοντας διακριτικά την ερωτική σου ζωή, "θελωναμεινουμεφίλοι" που σε πάνε όλο και πιο πίσω στη διαδικασία ενηλικίωσής σου και πολλοί, πάρα πολλοί παντρεμένοι που ξενοπηδάνε. Το ενδαφέρον δε είναι ότι, για κάποιον περίεργο λόγο, η επιλογή It's Complicated εμφανίζεται περισσότερο σε σελίδες γυναικών...

10 σχόλια:

Αθήναιος είπε...

Κοίτα να δεις... Διαβάζοντας το ποστ από τον feedreader έπαιρνα όρκο ότι αυτό ανήκει στον Homo Ludens... :-Ρ

Δεν σε υποχρεώνει κανείς να συμπληρώσεις το relationship status σου στο facebook. Αν ο σκοπός σου είναι το networking ( ουάου) τότε το αν είσαι δεσμευμένος ή όχι είναι ένα non-issue, έτσι δεν είναι;

Αυτό συνδέεται και μ'ενα pattern συμπεριφοράς που συναντάς κυρίως μεταξύ ανδρών χρηστών. Σου συστήνονται ως παντρεμένοι και ευτυχισμένοι. 9 στις 10 περιπτώσεις μάλλον το δηλώνουν πολλές φορες για να το πιστέψουν οι ίδιοι. :-)

Nikos Fotakis είπε...

Δηλαδή: οι άντρες γράφουν Married, και οι γυναίκες It's Complicated - στα λόγια μου έρχεσαι...

Homo Ludens είπε...

@ Αθήναιος: Ναι, όλοι θα πίστευαν ότι ήμουν εγώ αυτός που ανέβασε ένα τέτοιο post, αν έμεναν απλά στον τίτλο. Αλλά η βαθειά ανάλυση του συνblogger μου έλυσε αμέσως τις αμφιβολίες.

Το φοβερό είναι ότι την ώρα που έπιασαν τον πρώην Zelig οι ανησυχίες για το Facebook, εγώ ολοκλήρωνα πια την κοινωνιολογική μου μελέτη πάνω στο αντικείμενο και έθετα τον λογαριασμό μου (ναι, αυτόν με τους 400 φίλους και, φυσικά, τον case study ΓΑΠ) σε deactivation mode. Σύντομα θα εκδώσω τα συμπεράσματά μου (και πολλούς ενδιαφέροντες πίνακες) σε βιβλίο.

Προς το παρόν, απλά θα πετάξω τη φυτιλιά περί των πολιτικών απόψεων των facebookistas. Είναι σαφές ότι το σύμπαν του FB ΔΕΝ έχει σε τίποτε να κάνει με τον πραγματικό κόσμο, διότι αν είχε, το κόμμα σας (μας) θα έβγαζε αυτοδυναμία (ή κάνω λάθος πως οι περισσότεροι δηλώνουν "liberal" και "very liberal";) Χα χα χα χα...

Αθήναιος είπε...

Μα ναι. Αν κάτι μ'εχει εντυπωσιάσει είναι η δήλωση Liberal και αν κρίνω από τα άτομα που γνωρίζω μάλλον δεν έχουν καταλάβει ότι I 'am Liberal δεν σημαίνει " δεν λέω όχι στις παρτούζες"...

Εμείς στη Συμμαχία πάντως δεν είμαστε Liberals αλλα Libertarians, οι περισσότεροι τουλάχιστον.

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αρχές της επικοινωνίας είναι το ότι όσο πιο αναλυτικός είναι κάποιος στην παρουσίαση του εαυτού του τόσο μεγαλύτερα κενά φαίνεται να έχει η ιστορία...Κι αυτοί στο fb έπρεπε να ξέρουν πώς όσο περισσότερες ερωτήσεις κάνεις στους άλλους, τόσες περισσότερες ανακρίβειες θα εισπράξεις.

It's complicated, indeed.

Ανώνυμος είπε...

Αυτός είναι και ο λόγος (αυτοί που γράφεις στο post) είναι που το έβαλα και γω στο deactivation mode το Facebook... Λίγο με τρομάζουν όλα αυτά του status ίσως επειδή τείνω να γίνομαι στρουθοκάμηλος. Όχι, αλήθεια.

Nikos Fotakis είπε...

Μην μας κρατάτε σε αγωνία: οι libertarians, τι στάση κρατάτε, απέναντι στις παρτούζες;

Αθήναιος είπε...

Τις θεωρούμε kosher γενικά αλλά δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες γιατί δεν θα ήθελα να προκαλέσω μια μαζική έξοδο στελεχών της δεξιάς πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ. Πως να στο πω κομψά. Δεν σας θέλουμε εσάς του δεξιούς στο κόμμα.

Nikos Fotakis είπε...

Εγώ δεν συμμετέχω σε τέτοια. Αγχώνομαι και με πιάνει αγοραφοβία

Stratos Bacalis είπε...

Το status μπορείς πάντα να μη το δηλώσεις... όπως και πολλά άλλα. Εξαρτάται για ποιό λόγο κάνεις το προφίλ βέβαια. Ο καθείς με το ζόρι του.

Ανώνυμος είπε...

www.arelis.gr
periexei το ερωτονομικον
με σκηνες οργιων και σεξ ολων των ειδων