15 Ιουν 2008

Γαλλία - Πορτογαλία 2-1 στον τελικό του Euro (στο Pro...)

Ολοκληρώθηκε χθες (στην ουσία σήμερα, ξημερώματα Κυριακής) το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδοσφαίρου με το μεγάλο τελικό μεταξύ της Γαλλίας και της Πορτογαλίας, που διεξήχθη στο στάδιο Homo Ludens στο Μαρούσι. Το τρόπαιο κατέκτησαν οι "τρικολόρ" νικώντας με 2-1 στην παράταση, χάρη σε σουτ βολίδα του Σαχά. Στον ημιτελικό είχαν αποκλείσει (και πάλι στην παράταση) με 2-0 την Ελλάδα, ενώ οι Πορτογάλοι κέρδισαν στα πέναλτυ του Τσέχους, μετά από συγκλονιστικό ματς που έληξε 3-3.

Από τις ομάδες που διακρίνονται στο κανονικό Euro, οι Κροάτες έκαναν ένα φοβερό πρώτο γύρο, τερματίζοντας πρώτοι στον όμιλό τους, με τρεις νίκες και μηδέν παθητικό, αλλά διασύρθηκαν 6-0 από τους Πορτογάλους στα προημιτελικά, αγωνιζόμενοι από νωρίς με εννιά παίκτες, οι Ολλανδοί ισοβάθμισαν με τους Ρουμάνους στη 2η θέση του Γ' Ομίλου, αλλά δεν προκρίθηκαν λόγω τερμάτων στον επόμενο γύρο, ενώ οι Ισπανοί προκρίθηκαν μεν εύκολα, αλλά στα προημιτελικά συνάντησαν την ασυγκράτητη από τον β' γύρο και μετά Γαλλία από την οποία ηττήθηκαν με 3-0.

Κοινώς, για κάποιο λόγο, στο Pro η πραγματικότητα είναι ομορφότερη :-) Allez les Bleus!

7 σχόλια:

Αθήναιος είπε...

Είναι δυνατόν να κανιβαλίζεις με βαρβαρισμούς, μια Summertime Sunday? Μήπως ζηλεύεις;

Homo Ludens είπε...

OK, αρρωστάκι εγώ να παίζω Pro μέχρι τα ξημερώματα, αλλά εσείς που δίνετε ιντερνετικό ραντεβού κυριακάτικα για να φτιάξετε συνταγές βασισμένες σε τραγούδια είστε πολύ βαριές περιπτώσεις.

Τέλος πάντων,επειδή αναγνωρίζω το μεγαλείο της ενότητας "Summertime Sunday", αλλάζω την ώρα δημοσίευσης του δικού μου ποστ, για να πάει από κάτω και να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. (Τώρα που πήραν οι Γάλλοι το EURO είμαι καλός και κάνω όλα τα χατήρια!)

Αθήναιος είπε...

Μερσί, cheri. Κατά βάθος το ήξερα ότι τα six packs κοιλιακών δεν σημαίνουν αυτομάτως και άδειο κεφάλι. Όποια συνταγή σου αρέσει, ευχαρίστως να στη μαγειρέψω και να στη στείλω συσκευασμένη θεϊκά, σε καλάθι για πικνικ με το κρασί που ταιριάζει και σωστά ποτήρια για να την απολαύσεις σε παραλία με την καλή σου μετά το σέρφινγκ.

:-*

Homo Ludens είπε...

Ευχαριστώ πολύ! (Ποιά "καλή" μου; Χα χα χα...)

Nikos Fotakis είπε...

Μα τι γενναιοδωρία είναι αυτή! Ευχαριστώ!

BLR είπε...

Η Σουηδία αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο? Αμφιβάλλω για την αξιοπιστία των αποτελέσματων σας...

Homo Ludens είπε...

@ BLR: Χωρίς Λάρσον και Ιμπραΐμοβιτς (δεν παίζουν στην Σουηδία του PES2008) δεν είχε καμμία τύχη απέναντι στον Αμανατίδη, τον Μπασινά και το Νικοπολίδη (αν και τους Έλληνες τους κέρδισε 1-0, από τους άλλους ήλθαν οι ήττες)...