29 Ιουν 2009

Είναι τυχαίο που κανείς πια δεν συμπαθεί την DiDi;

Κατ' αρχάς, το πρόβλημα με τους διοργανωτές του Rockwave ΕΙΝΑΙ και το ότι ήταν απροετοίμαστοι για τη μπόρα (η φωτογραφία από το rocking.gr). Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται. Αν τα σκατώσει στα δύσκολα δεν κάνει ούτε για μούτσος. Και όλα αυτά τα περί "ακραίων φυσικών φαινομένων" (που ήταν όντως έντονα για την εποχή -αλλά σε καμμία περίπτωση "ακραία") ή για τις "μεγάλες προσπάθειες που διήρκησαν πάνω από 12 ώρες" απλά ενισχύουν την (εδώ και καιρό εκπεφρασμένη) υποψία ότι ο "καλός" καπετάνιος του ελληνικού συναυλιακού γίγνεσθαι έχει βουλιάξει πια. Προφάσεις εν αμαρτίαις.

Το εμετικόν όμως της υπόθεσης ήταν η περίφημη καθυστέρηση της ανακοίνωσης για την ακύρωση της 2ης μέρας του φετινού Rockwave. Αν ο προσπάθειες για την διόρθωση του προβλήματος διήρκησαν 12 ώρες, όπως ισχυρίσθηκε η Di Di στο δελτίο τύπου της, δεν είναι λογικό να μην είχαν καταλάβει όλοι αυτοί που προσπαθούσαν ότι δεν είχαν καμμία ελπίδα να το λύσουν εγκαίρως. Το δελτίο έπρεπε να έχει βγει από τις τέσσερις το απόγευμα. Όχι στις επτά το βράδυ...

Το ακόμη εμετικότερον ήταν η διαρροή "ειδήσεων" από τα παρασκήνια, όπως ότι "οι Killers θέλουν διακαώς να βγούν" και "θα έχει open bar" κ.λπ., κ.λπ ή η σπουδή της Di Di να πάρει πίσω την ενημέρωση που η ίδια είχε στείλει στα μουσικά sites, μόλις είκοσι λεπτά αργότερα. Όπως και με τους Depeche Mode, λειτούργησαν για άλλη μια φορά με τη λογική του "ό,τι αρπάξουμε". Χθες, μάλιστα, ήταν έτοιμοι να αρπάξουν τα πάντα, ελπίζοντας πως θα κατάφερναν να βγάλουν τους Killers για λίγο επάνω στη σκηνή και να γλιτώσουν την επιστροφή του εισιτηρίου. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν όλες οι κινήσεις τους: "Κερνάμε τις μπίρες, κερνάτε την αρπαχτή".

Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα όλα αυτά που συμβαίνουν φέτος στα events που διοργανώνει η Di Di να ήταν όντως μια αλληλουχία ατυχιών. Αλλά η τόσα χρόνια αλαζονική συμπεριφορά και τα άπειρα λάθη τους, έχουν κάνει πια τον κόσμο είτε να μην τους πιστεύει, είτε να διασκεδάζει με τις ατυχίες τους. Μετά από την εντελώς άκυρη διαχείριση των λαθών αυτών, μάλιστα, το συναυλιακό κοινό όχι μόνο διασκεδάζει να βλέπει την Di Di να καταρρέει, αλλά το εύχεται κιόλας. Έτσι κι αλλιώς έχουμε ξαναγίνει μπανανία στο θέμα του πώς φέρνουμε ξένους καλλιτέχνες εδώ και τι κάνουμε με δαύτους. Ξαναγίναμε μπανανία τη στιγμή που χάσαμε κάθε σεβασμό προς αυτούς που μας στήριζαν τόσα χρόνια. Αυτούς που τρώνε μιάμιση ώρα μες στο αυτοκίνητο για να φτάσουν στις Μαλακάσες, που περνούν τη μισή τους νύχτα στο πάρκινγκ περιμένοντας να φύγουν, που πληρώνουν 20% παραπάνω από την υπόλοιπη Ευρώπη για τις ίδιες μπάντες, που δεν έχουν πού να κατουρήσουν, που ακόμη και για να αγοράσουν τα εισιτήριά τους με πιστωτική κάρτα, υποχρεώνονται σε "καπέλο", λες και δεν κάνουν χάρη που δεν απασχολούν κάποιον υπάλληλο, κλείνοντάς τα μέσω Internet.

Έχω πολύ καιρό να θυμηθώ συναυλία όπου πέρασα καλά για οποιονδήποτε άλλο λόγο πέραν του ίδιου του καλλιτέχνη...

Το Σάββατο, για παράδειγμα, ήταν τέλεια, γιατί πολύ απλά οι Placebo έδωσαν ρέστα (η φωτογραφία από το avopolis.gr). Ακόμη και ο ξενέρωτος (ως άνθρωπος, όχι ως καλλιτέχνης -μην παρεξηγηθώ...) Moby ήταν αρκετά ευχάριστος. Αλλά και παμμέγιστος γκαντέμης. Τι το ήθελε το σχόλιο για τη βροχή; Την επόμενη θυμήθηκα γιατί ποτέ δεν τον συμπάθησα :)

Tέλος πάντων, σταματάω τη γκρίνια και πάω να ετοιμαστώ για τον Άντονι.

UPDATE:
Τι έγραφα παραπάνω; Μόλις έμαθα ότι ακυρώθηκε και η σημερινή, τρίτη μέρα του Rockwave ("λόγω βροχής", άρα λόγω ανικανότητας), χάρηκα λίγο. Η πάγια τακτική της Di Di συνεχίστηκε. Την ανακοίνωση την έβγαλαν αργά το απόγευμα, ενώ ήξεραν από νωρίς ότι με τη βροχή που έριχνε δεν θα μπορούσαν να διεκπεραιώσουν ούτε σήμερα τίποτε... Η λάσπη που γέμισε τη Μαλακάσα είναι μάλλον το μαλακό χώμα που θα σκεπάσει από τούδε και στο εξής το κουφάρι της Di Di. Μακάβριο, αλλά με 80% ακυρωμένα όσα οργάνωσε φέτος, δεν τη βλέπω να αναπνέει για πολύ ακόμη.

6 σχόλια:

surfmadpig είπε...

η didi είναι στην κοσμάρα της ΚΑΙ για την επιλογή καλλιτεχνων. δεν είναι δυνατόν κάθε χρόνο να έρχονται κατα 80% μπάντες που έχουν ξαναέρθει. έλεος πια.

enteka είπε...

αν η didi music είναι αυτή που έφερε -πετυχημένα- τη μαντόνα, ε, όχι, ας μην σκεπαστεί το κουφάρι της κλπ.

Να σταματήσουν όμως για πάντα να γίνονται συναυλίες στη μαλακάσα. ο χειρότερος χώρος που έχω πάει, ή μάλλον ο πιο ταλαιπωρητικός...

Homo Ludens είπε...

@ enteka: H Di Di όντως διοργάνωσε τη συναυλία της Madonna, όπως και τη φετινή των AC/DC, η οποία είναι και η μόνη που έχει καταφέρει ως τώρα να φέρει εις πέρας μέσα στο 2009 -σε όλες τις υπόλοιπες κάτι συνέβη! Υπάρχει όμως μια τεράστια διαφορά ανάμεσα στις συναυλίες τύπου Madonna και AC/DC που είναι σταθμοί ενός τεράστιου τουρ - υπερπαραγωγής και στις οποίες η Di Di (και η αντίστοιχη Di Di κάθε χώρας) έχει απλά το ρόλο εργολάβου και στις υπόλοιπες, στις οποίες η Di Di κάνει σχεδόν τα πάντα μόνη της. Το γεγονός ότι αυτές οι δύο συναυλίες (Madonna και AC/DC) δεν είχαν οργανωτικά προβλήματα και σοβαρά λάθη δεν είναι καθόλου τυχαίο. Απλά επιβεβαιώνει αυτά που έγραψα στο post. Από την στιγμή που οι DiDiδες πήραν ψηλά τον αμανέ, χάθηκε εντελώς η μπάλα...

Homo Ludens είπε...

Επίσης, η κατάσταση παντελούς έλλειψης ελέγχου από πλευράς Di Di έχει αρχίσει πια να γίνεται τραγελαφική. Θα διαβάσατε υποθέτω την καταγγελία του κ. Λώρη. Αν όχι, ιδού:

Αθήνα 29/6/2008

Η χυδαία και συντονισμένη επίθεση που δεχόμαστε από την ατυχέστατη ακύρωση της συναυλίας των Depeche Mode συνεχίζεται μέχρι σήμερα με την αδιανόητη επίθεση που δέχεται το Rockwave Festival !

Ενώ αυτή τη στιγμή αυτονόητα εκφράζεται συμπάθεια τόσο από τα ΜΜΕ όσο και από την κοινή γνώμη σε όλους όσους έχουν πληγεί από τα ακραία για την εποχή καιρικά φαινόμενα, σε παράλληλο χρόνο τρείς -αν όχι πληρωμένοι τότε σίγουρα υποκινούμενοι -«δημοσιογράφοι», αποπειρούνται να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα της 28ης Ιουνίου και να ρίξουν λάσπη στην εταιρία και το Rockwave Festival.

Καταγγέλλουμε τους κύκλους που υποκινούν αυτές τις ανήκουστες επιθέσεις και στέλνουμε ένα μήνυμα σε αυτούς , που όλοι μας ξέρουμε πολύ καλά ποιοι είναι...

Ο πολιτισμός δεν γίνεται από αχυρανθρώπους ούτε από γκάνγκστερ.

Αυτή η επίθεση βλάπτει και επηρεάζει στο σύνολο της το επίπεδο και την πολιτιστική παραγωγή στη χώρα μας .

Τα αποτελέσματα αυτής της επίθεσης δυστυχώς θα τα δούμε όλοι μας στο μέλλον και τότε δεν θα υπάρχει χώρος για ειρωνείες και χαμόγελα...

Το μόνο που υπάρχει είναι οι δεκάδες χιλιάδες fans που ήταν μαζί μας την πρώτη μέρα του Rockwave. Αυτοί που έζησαν την εμπειρία του Festival και άκουσαν μαζί μας τους Placebo , τον Μοby τους Gogol Bordelo και όλους τους άλλους πάνω από τη σκηνή να μιλούν για το Rockwave με τα πιο θερμά λόγια.

Αυτή είναι η δύναμη μας.

Νίκος Λώρης
DIDI MUSIC

Homo Ludens είπε...

Όσον αφορά στο ποιοι είναι αυτοί οι 3 δημοσιογράφοι που όλοι τους γνωρίζουν, το συζήτησα απόψε στον Άντονι με όλους τους πιθανούς υπόπτους και κανείς ακόμη δεν είναι σίγουρος ότι είναι στο στόχαστρο. Αχ, ας γινόσασταν μια φορά λίγο σαφής κ. Λώρη...

Greg είπε...

Απλά οι άνθρωποι είναι ερασιτέχνες...δεν μπορούν!Ας το κλείσουν το μαγαζί κι ας ασχοληθούν με κάτι άλλο. Τουλάχιστον να μην μας ταλαιπωρούν κι όλας.