20 Ιουλ 2009

10 (και σήμερα*) CDs για να πάρεις μαζί σου στις διακοπές: 07. Gossip


Gossip - Heavy Cross

Το "Music For Men" είναι μια ντισκοπάνκ χρονοκάψουλα που σε στέλνει, παρέα με παρόμοια εποχοαναφορικά αλμπουμάκια που τόσο της μόδας είναι φέτος (βλέπε La Roux, par example), πίσω στα '80s να χοροπηδουλίζεις ξέφρενος κι ανέμελος, σαν σε πάρτυ συμμαθητή σου. Βασικά, με το που βγαίνει η χοντρή, δεν μπορείς να συγκρατηθείς. Η Μπεθ Ντίτο είναι η πιο ανάφτρα φιγούρα της σύγχρονης ποπ (χορευτικά μιλώντας πάντα) και αυτό το άλμπουμ είναι η σπουδαιότερη στιγμή της μπάντας της.

Το ακούς και σου έρχονται στο μυαλό οι Kiss, η Τέιλορ Ντέιν, η Μπόνι Τάιλερ, μέχρι και ο Μάρβιν Γκέι, έτσι όπως πετάει ένα στίχο του μέσα στο "Love Long Distance" η Μπεθ. Σε ένα καλοκαίρι μου μοσχοβολάει Coppertone και εϊτίλα, τούτο εδώ είναι ένα από τα άλμπουμ της χρονιάς...





*Ο Homo Ludens ετοιμάζει μπαγκάζια και τριμάρει πανιά ακούγοντας ολόφρεσκες μουσικές. Κάθε μέρα διαλέγει κι ένα καινούργιο άλμπουμ για να πάρει μαζί του στο νησί. Την ενδέκατη ξεσκαρτάρει κι όσα έμειναν απ' έξω, για το iPod shuffle που θα έχει στο καράβι!

4 σχόλια:

Αθήναιος είπε...

Είναι πραγματικά καλή.

Arigo είπε...

to diskaki ta spaei.THE GossiP

relative_stranger είπε...

ontos ta spaei to diskaki alla ego den kano 80's sineirmoys

River Phoenix είπε...

merika tragoudia sto album einai ligo apogoiteusi...alla akougetai efxarista (protimousa tin punk tous arxh apo auti tin disco/electro metensarkwsi...alla gousta einai auta)