24 Ιουλ 2009

Κι άλλες μουσικές για να πάρεις / μην πάρεις μαζί σου στο νησί

Grizzly Bear, αν πάρεις τα βουνά

Από τη μέρα που άρχισα να μετράω αντίστροφα για το σήμερα (το τελευταίο μου 24ωρο στην πόλη), σε έβαλα να ακούσεις Xaxakes, The Boy, Doves, Miike Snow, Passion Pit, Florence & The Machine, La Roux, Gossip, Manic Street Preachers και The Fiery Furnaces. Αυτά δεν είναι, βέβαια, τα δέκα καλλίτερα CDs του καλοκαιριού. Είναι μια επιλογή από αυτά που άκουσα πρόσφατα. Τα πιο παλιά ξέρεις πού να τα βρεις. Αν δεν σου φτάνουν ούτε κι αυτά, πάμε να δουμε τι παλληκάρι είσαι, για να σου προτείνω μερικά ακόμη:

Είσαι τύπος κλειστός, μοναχικός, λάτρης της φύσης, της πανίδας, ερασιτέχνης φωτογράφος σπάνιων πτηνών, ολίγον παγανιστής, πέρσι άκουγες όλη τη χρονιά Fleet Foxes και Bon Iver και φέτος το καλοκαίρι θα το βγάλεις στη Βάλια Κάλντα (που είναι πιο δροσερή από το Μύκονο): Άκου το "Veckatimest" των Grizzly Bear ή το "You Can Have What You Want" του/των Papercuts.

Είσαι τύπος κλειστός, μοναχικός, λάτρης της πόλης, ερασιτέχνης φωτογράφος γκράφιτι, ολίγον emo, ολίγον mod, ερωτοχτυπημένος μια ζωή, λιγομίλητος και φέτος ετοιμάζεσαι να συνοδεύσεις την κολλητή σου (αυτή με την οποία είσαι ερωτοχτυπημένος μια ζωή και που είναι ορκισμένη fan των My Bloody Valentine) στην Πάτμο: Άκου το "Τhree Fact Fader" των Engineers.

Έχεις στείλει ήδη από τον Ιούνιο τον Βάκη και την Φλωρεντία να πιάσουν καβάντζα στον καλλίτερο θάμνο της Γαύδου και το μόνο σου όνειρο είναι να βολοδέρνεις όλο τον Αύγουστο ξιπόλιτος, με το παπάρι έξω και τρώγοντας τόνους με λάδι και κάπαρη; Αν βρεις ρεύμα, πάρε μαζί σου το "Bitte Orca" των Dirty Projectors και το "The Seven Seas" των Elephant Stone.

Χαλαρώνεις ήδη στις Σπέτσες, στην υπέροχη έπαυλή σου πάνω απ' το Μπλούμπερι, όπου μόλις εγκατέστησες και γραμμή DSL. Κατέβασε αμέσως το "Secret, Profane and Sugarcane" του Elvis Costello.

Έχεις ήδη κανονίσει με το Νελλάκι πόσα γραμμάρια θα πάρετε φέτος το καλοκαίρι από τον κολλητό της ντίλερ στο "Remezzo" κι έχετε ήδη κλείσει τα τραπέζια που σας αναλογούν γι' αυτόν τον Αύγουστο στο "N' Ammos": Άκου το "Hands" της Little Boots.

Δεν κατάφερες ούτε φέτος να ξεφύγεις από το κάρμα σου. Θα περάσεις και αυτό το καλοκαίρι στο πατρικό της μάνας σου ανάμεσα στην Καλαμάτα και τη Μάνη (που δεν είναι καν παλιός πύργος) και θα κάνεις τα μπάνια σου σε διόλου κοσμικά μέρη με ονόματα όπως Στούπα και Καρδαμύλη. Σου αξίζει η πιο μέτρια δουλειά του (κατά τ' άλλα απόλυτου θεού της indie rock), το "Romanian Names" του John Vanderslice.

Κάθε χρόνο συχνάζεις και σε κάποιο νησί με πολλές αλλοδαπές τουρίστριες. Προσοχή στην γρίπη των χοίρων τώρα που θα πας στη Ρόδο: Άκου το "Everything Is New" του Jack Penate.

Είσαι το άτομο που λέει ότι προτιμάει την Αθήνα, άδεια το καλοκαίρι, αλλά κατά βάση προτιμάει το σκοτεινό του υπόγειο και όσα δεν θέλω να ξέρω ότι κάνει εκεί. Ακόμη και η χειρότερη δουλειά του Marilyn Manson, το "The High End Of Low" σου ταιράζει γάντι.

Είσαι από εκείνους που εκτιμούν την Ίο για τη φυσική της ομορφιά και το γνήσιο ροκ που πηγάζει από μέσα της, αγνοώντας του ηλίθιους Αγγλάρες που τα σπάνε κάθε βράδυ στη χώρα και κάθε μεσημέρι στο Μυλοπόταμο: Άκου το παραπάνω από επικό "Dragonslayer" των Sunset Rubdown ή το κομπλικέ (εννοείται) "Octahedron" των Mars Volta.


That's it folks. Από εδώ και πέρα ο Homo Ludens κάνει χρήση της άδειάς του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: