4 Νοε 2007

Django Weekend: It don't mean a thing (if it ain't got that swing)

H φωτογραφία απαθανατίζει τους δύο ήρωές μου, τον Django Reinhardt και τον Duke Ellington, σε μια από τις συναντήσεις τους, που δεν καταγράφηκαν ποτέ σε δίσκο. Για κάποιους από μας (τους ρετρολάγνους), το να φαντασιωνόμαστε πως παρευρισκόμαστε σε κάποιον από τους σταθμούς εκείνης της θρυλικής περιοδείας της ορχήστρας του Duke με guest κιθαρίστα τον Django είναι αγαπημένη ονειροπόληση, που έχει συνήθως ηχητική συνοδεία το αγαπημένο It don't mean a thing (if it ain't got that swing), όπως το ηχογράφησε το Quintette du Hot Club de France. Παραδόξως, για τα δεδομένα αυτής της ενότητας του Πο πο Culture, η συγκεκριμένη εκτέλεση, όσο φλεγόμενη κι αν παραμένει παρά τα εβδομήντα χρονάκια της, παραμένει υποδεέστερη της καθοριστικής από την ίδια την ορχήστρα του Duke, που το καταδιασκέδαζε δεόντως, όπως αποδεικνύεται και στο ταινιάκι-βίντεοκλιπ (!), που ξεβράστηκε στο Youtube.

Προσωπικά, θεωρώ τη φράση It don't mean a thing if it ain't got that swing ως ένα είδος motto που βρίσκει εφαρμογή σε κάθε πτυχή της ζωής (μου), από το πώς φτιάχνεις καφέ μέχρι το πώς κάνεις περιοδικά. Με αυτή τη σκέψη, ας ευχηθώ δημόσια στο Homo Ludens καλή τύχη στο αποτέλεσμα των κόπων του, που λογικά θα πρέπει να βρίσκεται ήδη στα περίπτερα, ως νεότερο μέλος του πακέτου που συνοδεύει την Καθημερινή.

3 σχόλια:

Homo Ludens είπε...

Thanx mate. Thanx a lot.

Nikos Fotakis είπε...

Το μόνο που μου έλειψε στ' αλήθεια από αυτή τη μηνιαία βίβλο για τον άντρα που δεν θα καταφέρω ποτέ να γίνω, είναι ένα κείμενο με την υπογραφή σου.

Homo Ludens είπε...

Τον επόμενο μήνα θα διαβάσεις αρκετά τέτοια κείμενα. Κυρίως γιατί εκτός από σένα, το περιοδικό θα έχει κι άλλους αναγνώστες που δεν θα καταφέρουν -ή δεν θα θέλουν- να γίνουν ο άντρας που αποθεώνει. ;-) Ας πούμε ότι σ' αυτό το πρώτο τεύχος είχε την υπογραφή μου με άλλο τρόπο. Ξέρει το (ελάχιστο) team που το έβγαλε μέσα σε 20 μέρες.