19 Αυγ 2007

Δε μας χέζεις ρε Νταλάρα;

Επιτέλους, φτάνει η υπέροχη αυτή εποχή του χρόνου, το φθινόπωρο... Το φθινόπωρο, όπου ευδοκιμούν τα Ευρωμπάσκετ και οι Πρόωρες. Επιτέλους, η λατρεμένη φράση που από το στόμα του Τζίμη Πανούση πέρασε στα χείλη του καθενός μας κι έγινε λαϊκή αποστροφή προς κάθε τι σπασαρχίδικο, ξιπασμένο και παράλογα απαιτητικό, αποκτά πια την διπλή σημασία που από τις 18 του περασμένου μηνός το "Πο Πο Culture!" ήλπιζε πως θα αποκτήσει.

Το "δε μας χέζεις ρε Νταλάρα;" ξεφεύγει από τα στενά πλαίσια της αναγωγής του "μαλάκας" σε "νταλάρας" και προσωποποιείται. Πλέον το "Νταλάρα" της φράσης μπορεί να σημαίνει όντως κάτι σε Νταλάρα. Αννα Νταλάρα, εν προκειμένω. Περιμένω να αποφασίσει ο Γιωργάκης Παπανδρέου σε ποια περιφέρεια της Αττικής θα την κατεβάσει τελικά, για να παραστώ σε μια ομιλία της και να το βροντοφωνάξω μόλις σιγήσουν οι ιαχές "Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό".

Μέχρι τότε, αφήνω τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον έτερο πρωταγωνιστή εκείνου του προφητικού ιουλιανού post να σας κάνει συντροφιά από ψηλά... Ναι, εκεί πάνω, τον ανακάλυψα κι εγώ ξαφνικά σήμερα ανάμεσα στις διαφημίσεις AdSense που αποδίδουν στο blog περίπου 3,23 δολάρια το μήνα (τουλάχιστον τα παίρνουμε από τους Μητσοτάκηδες!)

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/08/19/1399708.htm

"Και τώρα τι θα γενούμε χωρίς βαρβάρους;
Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις."


ΥΓ. Η λατρεμένη φράση ανήκει μάλλον στον Χάρυ Κλυνν και την είπε σε ένα τηλεοπτικό σκετς όπου μπαίνει σουρωμένος σε ταξί και σχολιάζει με αυτή ένα τραγούδι του Πάριου που παίζει εκείνη την ώρα το ραδιόφωνο.

Homo Ludens είπε...

@ gazakas: Αυτομαστίγωμα έχω υποσχεθεί ούτως ή άλλως στους fans του Πλιάτσικα (και του "Πο Πο Culture!" γενικότερα) για εκείνο το εμετικό περί αρχαιοελληνικής γλώσσας -και πλέον θα προσθέσω 5 βουρδουλιές για χάρη του Χάρυ (Κλυνν). Πολλά βιαστικά λάθη κάνω τελευταία, πράγμα που αποδεικνύει ότι χρειάζομαι κι άλλες διακοπές (και άρα καλά κάνω που καταστρώνω σχέδιο για το πώς θα τις καβαντζώσω αύριο που θα πάω ξανά στο γραφείο μετά από καιρό).
Στο επίμαχο θέμα τώρα: Προφανώς και η δική μου πληροφόρηση από το επιτελείο του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν τόσο σωστή. Το κομμάτι γράφτηκε πριν ο Γιωργάκης ανακοινώσει λίστες και δεν επαληθεύθηκε όταν το έκανε. Βασίστηκε στις φήμες που όλες σχεδόν οι φιλοπασοκικές εφημερίδες φιλοξένησαν μέχρι και σήμερα το πρωί (Κυριακή 19.8). Τελικώς οι βάρβαροι δεν ήλθαν... Αλλά δεν χαλιέμαι. Έχουμε κι άλλες "λύσεις". Π.χ. Διαβάζω στο linkάκι που μου έστειλες ότι ο Γιώργος Λιάγκας θα κατεβεί όντως με το ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα. Περιμένω και τον zelig να γυρίσει από τα ιόνια νησιά και θα ξεκινήσουν τα αναλυτικά ψυχογραφήματα των πιο ενδιαφερόντων υποψηφίων!
(Για τον Συνασπισμό θα γράψω ειδικό κομμάτι που δεν θα επικεντρώνεται σε πρόσωπα. Όποιος πέσει στην παγίδα Αλαβάνου και δει πρόσωπα πίσω από την ιδέα είναι ικανός να τα ψηφίσει κιόλας!)

Homo Ludens είπε...

Πλάκα θά 'χει να την κατεβάσει στο Επικρατείας!

KitsosMitsos είπε...

Βουλευτές βάση ονόματος, βουλευτές βάση τηλεοπτικής θητείας, βουλευτές βάση βολέματος. Καλά πάμε. Ακραίο παράδειγμα, ο νταλαρισμός. Εδώ βέβαια μπήκε για χρόνια η Σελήνη-πάει-άσυλο και ο Αστυνόμος-Θεοχάρης. Τι άλλο θα δούμε;

Haris είπε...

Καλά τι έχετε όλοι με τον Νταλάρα; Έχει υπέροχη φωνή, τραγουδά υπέροχα τραγούδια και δείχνει τρομερό ενδιαφέρων για την κατεχόμενη Κύπρο. Αν δεν κρλίνεις τον καλλιτέχνη βάση αυτών τότε πως τον κρίνετε;

Nikos Fotakis είπε...

Πάντως, η ιστορία με την Άννα Νταλάρα έχει λήξει. Δεν θα είναι υποψήφια, αν πιστέψω τις πηγές μου. Όχι γιατί δεν την κατεβάζουν στην περιφέρεια που ήθελε (όπως γράφει κάποιος), αλλά γιατί είναι αρκετά ευφυής για να καταλάβει ότι δεν θα είχε να κερδίσει τίποτα από αυτήν την ιστορία. Έτσι κι αλλιώς, η (πραγματική) εξουσία, δεν της έχει λείψει τα τελευταία εικοσιτόσα χρόνια...

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΩΡΑ ΕΔΩ όλοι οι Έλληνες
http://www.noiazomai.net/ypografes.html
Αναμετάδωσε το αν θες και εσύ