6 Φεβ 2008

R.I.P.

Όταν έμαθα για το θάνατο του Ντίνου Διαμαντόπουλου, μπήκα στο site του κι άρχισα να ψάχνω για μια από τις κλασικές "διαμαντοπουλίστικες" φωτογραφίες που μας γαλούχησαν την εποχή που η λέξη lifestyle δεν σήμαινε και τίποτα. Αυτές τις αγέρωχες, στιλπνές γυναίκες με τα μαλλιά παραδομένα στο φύσημα του ανεμιστήρα - σήματος κατατεθέντος.
Βρήκα φυσικά την πιο "διαμαντοπουλική" απ' όλες.

Η πλάκα είναι, ότι ψάχνοντας είδα ότι ο μακαρίτης κατάφερε το ακατόρθωτο:
Να βγάλει την Έλενα Ράπτη λιγότερο σέξυ από ποτέ


Και την Ντόρα Μπακογιάννη πιο σέξυ από ποτέ


Αυτό θα πει φωτογράφος

14 σχόλια:

Mantalena Parianos είπε...

Ίσως ο πιο βαρετός φωτογράφος παγκοσμίως, χωρίς ίχνος αστραπιαίας έμπνευσης ή εκκεντρικότητας.

Μπροστά σε κάτι Τσέχους, κάτι Γάλλους τύπου Desneau και άλλους, δεν φτάνει ούτε να τους δεσει τα κορδόνια.

Μόνο για να ψαρώνουν οι νεόπλουτοι, οι Λυμπέρηδες και οι Κωστόπουλοι, καλός είναι.

Και σόρι για την αυστηρότητα, αλλά η τέχνη παγκοσμίως βρίσκεται κάπου αλλού, σε άλλο επίπεδο εννοώ...
Εδώ και δεκαετίες.

:]

Mantalena Parianos είπε...

Εχμ. Δεν ξέρω γιατί, αλλά μόλις το μετάνιωσα που άφησα αυτό το σχόλιο...

ΘΕός σχωρέστον τον άνθρωπο πάντως... Ήταν καλό παιδί απ' όσο είμαι σε θέση να ξέρω.

Ζωή σε μας.

Nikos Fotakis είπε...

Συγχαρητήρια: συνόψισες όλη την ψυχοπαθογένεια των ελληνικών ΜΜΕ σε δύο μόλις σχόλια!

Ανώνυμος είπε...

Καλα της εκανε της Παλιο#?/@%4^$$ της Ραπτη. Επιτελους και μια ξεphotoshopιασμενη φωτογραφια της να παρηγορει και ολες εμας τις κοινες θνητες που δεν κυκλοφορουμε με το ρετους και το botox παραμασχαλα!
Τωρα ενταξει...Δεν τον θεωρω καλλιτεχνη τον κυριο. ΕΙναι οσο καλλιτεχνης ειναι ο φωτογραφος της γειτινιας μου. Συμφωνω οτι η τεχνη πια εχει παει αλλου και οχι στην απεικονιση αστων κυριων

Homo Ludens είπε...

Το φοβερό είναι ότι ο Ντίνος μας αποχαιρέτισε την ίδια βδομάδα που όλα τα έντυπα έπαιζαν τις φωτογραφίες του αδελφού του με τιες γυμνές Ελληνίδες. Αλλά η μοίρα πάλι δεν άφησε τον Τάκη να προσπεράσει τον Ντίνο.

@ ελενα κ: Βέβαια η Ελενα (Ράπτη) δεν κάνει botox και το ρετούς που γίνεται στο photoshop για τα περιοδικά φτάνει το πολύ σε λίγη διόρθωση χρωμάτων. Σόρι που σε απογοητεύω, αλλά η συνονόματή σου είναι μια χαρά κοπέλλα.

Nikos Fotakis είπε...

Επίσης, δεν καταλαβαίνω αυτό το "δεν τον θεωρώ καλλιτέχνη" - τι ζόρι τραβάτε όλοι σας;

Mantalena Parianos είπε...

"τι ζορι τραβάτε όλοι σας;"

Εγώ δεν έγραψα ότι "δεν ήταν καλλιτέχνης", μίστερ αρκάντιν.
Ούτε ότι δεν τραβαγε ωραίες φωτογραφίες, έγραψα.
Απλώς ότι ήταν πολύ "λίγος" σε σχέση με αλλοδαπούς συνάδελφους του...
ΚΑι δυσανάλογος για τη φήμη του, δεν βρίσκεις; (το λεύκωμα το έχεις δει;)

Mantalena Parianos είπε...

Speaking of Art, check this new greek photographer for your magazines

http://www.slide.com/r/H0Ey6F5m5D_jDzr3X3VR8ocbbGEnAqtQ?cy=lt&view=large


(δεν είναι γκόμενός μου ο άνθρωπος, στα blogs τον ανακάλυψα)

:)

Ανώνυμος είπε...

Omologo oti to siggekrimeno post me anaggazei na kripso tin holi pou vgazo ston Zelig vatheia mesa mou.Eho pei alloste oti otan postarei petihimena ego tha eimai o protos pou tha to leo.Sigharitiria loipon ston zelig gia to post tou,alloste o Ntinos Diamantopoulos anikei stis simpathies mou (ehei photografisei kai siggeniko mou prosopo).Na sighorethei

Stratos Bacalis είπε...

Ο Διαμαντοπουλος ήταν πολύ καλός φωτογράφος, δεν είπε κανείς ότι ήταν ο καλύτερος... αλλά οι καλύτερες φωτό του δεν ήταν τα πορτραίτα των ματαιόδοξων Ελλήνων "σταρ", αλλά οι άλλες...οι φωτογραφίες από περιοδικά μόδας κλπ... επίσης δείτε εκείνη της Ραλλούς Μάνου, αριστούργημα...

Nikos Fotakis είπε...

Ίσα ίσα, που πιστεύω ότι δικαίως ο Διαμαντόπουλος θα μείνει στη μνήμη μας ως πορτρετίστας. Αυτή ήταν η συμβολή του στη σύγχρονη μαζική κουλτούρα της Ελλάδας. Σε τελική ανάλυση, τα πορτρέτα του είχαν σαφή ταυτότητα, ήξερες ότι ήταν δικά του, χωρίς να δεις το όνομα - κάτι που ελάχιστοι μεταγενέστεροι φωτογράφοι περιοδικών έχουν καταφέρει (πρόχειρα μου έρχεται στο μυαλό η Ολυμπία Κρασαγάκη και ο Νίκος Κόκκας, στα εξώφυλλα του On-Off, θα σκεφτώ κι άλλους)
Όσο για τα περί "καλλιτεχνών", προσωπικά λατρεύω τον Καρτιέ-Μπρεσόν, τον Άβεντον, τον Ντουανό, τον Μπρασάι, κυρίως όμως τον Κλάξτον και τον Φράνσις Βολφ (για τα εξώφυλλα της Blue Note), αλλά μεταξύ μας, μετά τον Νταγκέρ και τον Ναντάρ, η τέχνη της φωτογραφίας βρίσκεται σε πτωτική πορεία...

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας. Η φαντασίωσή μου είναι femdom με την Ντόρα Μπακογιάννη! Τι θεϊκές ποδάρες! Να με ξάπλωνε στις μπουτάρες της και να με καταχέριζε στα οπίσθια. Η πιο βρώμικη φαντασίωσή μου. Μάλλον η πιο βρώμικη είναι femdom με Ντόρα και Κοντολίζα Ράις μαζί. Η Ντόρα η γυναικάρα η καθαρόαιμη φοράδα να με καταχερίσει, κι έχει και βαρύ χέρι..., και η black bitch η Κοντολίζα να με μαστιγώσει αλύπητα. Αααααααχχχ...

Εάν έχετε σέξυ φωτογραφίες της Ντόρας Μπακογιάννη ή της Κοντολίζας, παρακαλώ στείλτε μου. Ή εκείνο το βίντεο που έδειχνε ο Θέμος με την Ντόρα Δήμαρχο στο Σύνταγμα, που την έδειχνε σαν δράκουλα - την φανταζόμουν να με δαγκώνει και είχα χύσει δεν ξέρω πόσες φορές.

Επίσης όποια αυταρχική κυρία θέλει να κάνουμε chat ή real life bdsm, αυτή να είναι η Ντόρα Μπακογιάννη, να την λέω "Κυρία Υπουργέ", "Κυρία Μπακογιάννη", και εγώ να κάνω τον υπάλληλό της, τον υπηρέτη της, την φιλιππινέζα της ακόμη, ας μου γράψει και θα κάνω ό,τι θέλει, ό,τι μου ζητήσει.

Για σοβαρές προτάσεις, γράψτε μου στο: mikrotsoutsounos στο gmail τελεία com

Ευχαριστώ

Μαυρίστε τον Κωστάκη Καραμανλή, να γίνει Αρχηγός η αφέντρα Ντόρα.

Ανώνυμος είπε...

Μαλάκες, από την Ντόρα να τις φάω γουστάρω, αλλά να μου τα πρήζει ο μαλάκας με το right click protection δεν γουστάρω. Άντε γαμήσου μαλάκα, λες και είμαστε χθεσινοί και δεν μπορούμε να σου πάρουμε τις φωτογραφίες έστω και με print screen. Αλλά εγώ πήγα εδώ και τις κατέβασα όλες μαζί me web ripper. Μαλάκες.

Ααχχχ, Αφέντρα Ντόρα, χύνω, χύνω!!!

Ανώνυμος είπε...

Τον web designer του Διαμαντόπουλου βριζω, όχι εσένα!