24 Ιουν 2008

Προσοχή! Δεν είναι λιπαντικό

Μου ήλθε στο μυαλό χωρίς ιδιαίτερη αφορμή. Κάτι έλεγε ο Φαρμάκης για το e-Bay και μου "κτύπησε" η ομοιοκαταληξία. Αλλά η ιστορία είναι πολύ ενδιαφέρουσα και αποφάσισα να την ανεβάσω αμέσως στο blog.

Όταν ξεκινούσα την αθλητική μου καριέρα, προ 20ετίας, δεν υπήρχε η Counterpain. Η πιο δημοφιλής θερμαντική αλοιφή ήταν η Ben Gay. Αλλά δεν άντεξε για πολύ. Κατ' αρχάς η Pfizer άλλαξε κάποια στιγμή το όνομά της σε Bengay (μια λέξη), αλλά ούτε κι αυτό απέτρεψε τον κόσμο να τη χρησιμοποιεί ως λιπαντικό (κάτι που πρέπει να είναι εξαιρετικά επώδυνο, αφού -είπαμε- η αλοιφή είναι θερμαντική!). Η κόκκινη φαντεζί συσκευασία, το όνομα που κράζει από μακριά "Μπεν ο Πούστης", ακόμη και το λήμμα στη Wikipedia μοιάζουν να προδίδουν πως πίσω από το φαρμακευτικό σκεύασμα κρύβεται ένα σεξουαλικό βοήθημα. Ούτε καν οι διαφημίσεις που προειδοποιούσαν για την ακριβώς αντίθετη χρήση λειτούργησαν. Κάπως σαν εκείνο το μασάζ προσώπου στο tele-marketing δηλαδή, που το χρησιμοποιεί με πάθος μια κυρία με κομπινεζόν.

Για την ιστορία, ιδού τι αναφέρει η Wikipedia (με bold τα επίμαχα σημεία):
Ben-Gay, more recently spelled Bengay, is an analgesic heat rub used to relieve muscle and joint pain. It was developed in France by Dr. Jules Bengué, and brought to America in 1898. It was originally produced by Pfizer Consumer Healthcare which was later acquired by Johnson & Johnson.

8 σχόλια:

Nikos Fotakis είπε...

Δεν έχω λόγια - είναι απλώς συναρπαστικό

Αθήναιος είπε...

Προβλέπω ολόκληρο τεύχος του BigFish αφιερωμένο στην BENGAY, την κουλτούρα της, τη σχετική μόδα, τα αστειάκια που τη συνοδεύουν στο γνωστό ύφος: μην κοιτάτε που κάνουμε χαβαλέ, άμα θέμε είμαστε και κουλτουριάρηδες αλλά δεν θέμε, ΛΕΜΕ.

Αθήναιος είπε...

Ωχ... έγραφα μαζί με τον Αρκάντιν.

Nikos Fotakis είπε...

να είχες διαβάσει μια φορά το περιοδικό, ώστε να μπορείς να το σχολιάζεις και τι στον κόσμο, Αθήναιε

Αθήναιος είπε...

Το έχω διαβάσει παραπάνω από μία φορές, ιν φάκτ, εξαιτίας της δουλειάς μου το διαβάζω κάθε Κυριακή.

Ovelikios είπε...

Μία με τον Τζο Ντασέν, μία με το ebay-bengay, εξελίσσομαι σε μούσο του PPC.

Having said that, δεν παύει να με εκπλήσσει ο τρόπος που έχει ο HL να ακούει κάτι και ο νους του να πηγαίνει σε κάτι άλλο. Είναι ή μεγαλοφυΐα ή βαρήκοος.

Nikos Fotakis είπε...

@ovelikios
Το ένα δεν αποκλείει το άλλο, όπως απέδειξε περίτρανα ο Μπετόβεν

Homo Ludens είπε...

Ε;