25 Ιουν 2008

Μου κάνει εντύπωση που κανείς δεν έχει σχολιάσει ως τώρα...

...ότι οι «Συνομήλικοι» είναι η χειρότερη δουλειά του Αρκά. Δεν είναι καν Αρκάς. Είναι ένα βαρετό, καθόλου αστείο κόμικ, που έκανε ξαφνικά την καλλίτερη τελευταία σελίδα ελληνικού περιοδικού να μοιάζει μια απ' τα ίδια...

15 σχόλια:

Nikos Fotakis είπε...

Εγώ έχω εδώ και χρόνια την αίσθηση ότι ο Αρκάς έχει εξαντληθεί - κι ότι ποτέ δεν ξεπέρασε τον Ισοβίτη - κι έχει ξεπέσει σε λογοπαίγνια και εύκολες ατάκες, αλλά φοβόμουν να το πω γιατί θα πουν ότι είμαι κακός

Χρήστος Μυρωνίδης είπε...

simfono apolitos mazi sou gia tous sinomilikous...

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνώ. Οι Συνομήλικοι έχουν μια πίκρα και μια μοναξια που έχουμε να την δούμε απ' τον Ισοβίτη. Απλώς όπως όλες του τις σειρές, δεν μπορεις να τις εκτιμήσεις, αν δεν ολοκληρωθει τουλάχιστον το πρώτο άλμπουμ.

Αθήναιος είπε...

Είστε πολύ χαρούμενοι τύποι τελικά και ειλικρινά χαίρομαι για σας. Συμφωνώ με τον Ανώνυμο. Οι Συνομίληκοι έχουν το αυτοσαρκασμό του βαθειά καταθλιπτικού και μοναχικού ανθρώπου.

Αθήναιος είπε...

Επίσης κανείς δεν έχει σχολιάσει ότι στο wordpress μπορείς να παρακαλέσεις τους διαχειριστές του μπλογκ να διορθώνουν τα φρικαλέα σου typos κάτι που δεν γίνεται στον blogger...

Nikos Fotakis είπε...

Μα χωρίς τα φρικαλέα typos και την ανορθογραφία, το blogging θα ήταν απλώς typing!

winnie είπε...

Συμφωνώ, είναι εντελώς unfunny. Το ίδιο ήταν και αυτό με τον παράδεισο βέβαια. Από τη Λουκρητία έχει να γράψει κάτι καλό.

Ανώνυμος είπε...

to "ergostasio-arkas" kataskevazei skoupidia, edo kai xronia...

as einai kala H "firma" pou poulaei apo moni tis...

Ανώνυμος είπε...

Ειναι παράδοση να χτυπάμε οτιδήποτε σημαντικό σ'αυτον τον τόπο. Οι "φίρμες" δεν φτιαχνονται και προπαντος δεν συντηρούνται με σκουπίδια.

Ανώνυμος είπε...

Αν αυτο http://www.imagehosting.gr/show.php/141007_sinomilikoixaralabos.jpg.html δεν ειναι αστειο, τοτε αναρωτιεμαι τι ειναι.

Nikos Fotakis είπε...

@Nikos
επειδή αναρωτιέσαι, θα σου πω. αυτό είναι κρυάδα

Ανώνυμος είπε...

@ mr.Arkadin
Αν το βρίσκεις κρυάδα τότε ο θερμοστάτης σου είναι χαλασμένος ή μάλλον προκατειλημμένος,αν κρίνω κι απ'το αρχικό σου σχόλιο.

Nikos Fotakis είπε...

Επειδή κάποια πράγματα καλό είναι να τα ξεκαθαρίζουμε. Αν σ' αυτό το blog ασχολούμαστε με τον Αρκά είναι επειδή τον αγαπάμε τον θαυμάζουμε και τον θεωρούμε κεφάλαιο. Αν τον θεωρούσαμε μέτριο, δεν θα ασχολούμασταν καθόλου. Για μένα, ο Αρκάς θα παραμένει μεγάλος για τον Κόκκορα και τον Ισοβίτη κυρίως, δύο συγκλονιστικά δείγματα του ευρωπαϊκού comic strip, γεμάτα από υπαρξιακή αγωνία μεταβολισμένη στο καλύτερο δείγμα κωμωδίας. Τότε όμως, όπως και στο Show Business, όπως και στο Μετά την Καταστροφή και λιγότερο στις Χαμηλές Πτήσεις, το αστείο του προέκυπτε από τις καταστάσεις, όχι από λογοπαίγνια και εύκολες ατάκες. Το "καλά κρατιέται" είναι επιπέδου Σεφερλή, κάτι που στο δικό μου σύμπαν ισοδυναμεί με ξεπεσμό. Αυτά.

Ανώνυμος είπε...

@ mr.Arkadin
Αναρωτιέμαι αν καταλαβαίνεις πόσος ελιτισμος κρύβεται πίσω απ'αυτά που γράφεις."Ο Αρκάς ήταν καλός στις παλιές σειρές, όταν τον ήξεραν λιγοι και έκλεκτοι.Από τότε που πέρασε στίς μάζες(από το ΕΨΙΛΟΝ και μετά) ξέπεσε". Αυτή η άποψη ακουγεται τόσο συχνά τα τελευταία χρόνια που, παρόλο που προέρχεται απο τύπους που θέλουν να διαφέρουν, έχει καταντήσει βαρετό κλισέ.Το ίδιο συχνά ακούγεται και το επιχείρημα με τα λογοπαίγνια. Λοιπόν τα περισσότερα λογοπαίγνια απ'όλες τις σειρές του Αρκά τα έχει ο Καστράτο κι όμως έχει τους πιο ολοκληρωμένους χαρακτήρες και ταυτόχρονα είναι μια συγκλονιστική σπουδή πάνω στο ανεκπλήρωτο καιτη μοναξιά. Τώρα αν συγκρίνεις τα λογοπαιγνια του Αρκά με αυτά του Σεφερλή,τότε πραγματι ζούμε σε διαφορετικά σύμπαντα και μάλιστα καθόλου παράλληλα.

Ανώνυμος είπε...

Εγω λεω οτι οι συνομηλικοι ειναι απο τα καλυτερα του Αρκα. Φυσικα εχει γραψει και καλυτερα αλλα και αυτα ειναι αρκετα καλα